Дъщерята на Навални работи за кампанията на Камала Харис в Пенсилвания

Ще се включи ли в политиката в Русия?
15 окт 2024 09:30, Нели Христова
125
Дъщерята на Навални работи за кампанията на Камала Харис в Пенсилвания
Снимка: БГНЕС

Дъщерята на Алексей Навални се присъедини към предизборния екип на Камала Харис в критично променящия се щат Пенсилвания.

23-годишната Даша Навална завърши Станфордския университет в Калифорния през юни, четири месеца след смъртта на баща й в руски затвор в Арктика. Тя учи социална психология и политически науки от 2019 г.

Тя е мениджър на екип на пълен работен ден за кампанията на Харис във Филаделфия от август, според нейния акаунт в LinkedIn. Нейните задължения изглежда включват мобилизиране на гласоподаватели и общуване с общността. Тя обаче не е направила никакви публични изявления в подкрепа на Харис.

Харис е малко по-напред в социологическите проучвания в Пенсилвания, която има най-много електорални гласове от всички сиунг щати. Участието на Навална в ожесточената кампания вероятно ще предизвика спекулации, че тя се готви за евентуална роля в руската опозиционна политика.

Навални, най-големият вътрешен критик на президента Путин, излежаваше 30 години затвор по политически мотивирани обвинения, когато почина в бруталния затвор "Полярен вълк" на 16 февруари. Властите посочиха причината за смъртта като комбинация от здравословни проблеми. Въпреки това изтекли документи, публикувани миналия месец от опозиционния уебсайт The Insider, предполагат, че той е бил отровен.

Малко след това президентът Байдън се срещна с Даша и майка й Юлия Навалная в Белия дом, за да изкаже своите съболезнования. Той също така каза, че "няма съмнение", че Путин е виновен за смъртта на Навални. Доналд Тръмп, кандидатът на Републиканската партия, каза, че не е сигурен дали Путин е замесен. Юлия също говори с Харис през август, същия месец, в който Даша се присъедини към нейния предизборен екип.

Даша нарича баща си свой "супергерой" и вдъхновение. На рождения си ден миналия месец тя публикува снимка, на която се смее в X и написа: "Това е първият ми рожден ден без поздравления или писмо от баща ми. Трудно е без него. Но тъй като е трудно, искам още повече да покажа на духовете, които седят в Кремъл, че няма да се откажа. И няма да се предам – усмихни се и се бори!“

Навални каза през 2020 г., че Даша е получила дарение за обучение в Станфорд и че той и съпругата му покриват само разходите й за настаняване и храна. Кремъл твърдеше, че Навални е бил агент на ЦРУ, но не предостави доказателства в подкрепа на твърдението си. Руската държавна пропаганда рутинно обвинява критиците на Путин във връзки със западните разузнавателни служби.

Опозиционният лидер оцеля след почти смъртоносно отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" през 2020 г. Следващата година той се върна в Русия от Германия и веднага беше арестуван. Той казал на съпругата си по време на едно от посещенията й в неговия затворнически лагер, че подозира, че ще умре зад решетките.

"Мисля, че има голяма вероятност никога да не изляза оттук. Дори всичко да тръгне да се разпада, ще ме блъснат при първите признаци, че режимът се срива. Те ще ме отровят", каза той, според откъс от мемоарите му "Патриот", публикувани от списание New Yorker.

Юлия, която живее в изгнание в Европа, обеща да продължи работата на Навални за свалянето на Путин, бивш офицер от КГБ, който управлява Русия почти 25 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от Русия
Медведев намеси и Хитлер за ядрените преговори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Хахаха, значи има чужда намеса в изборите в сащ, защо не е арестувана и депортирана в Русия.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ама разбира се. Нали трябва войната да продължи.
57
4
 
9
 
! Отговори
ИВАН преди 3 часа
КАК Е ВЗЕЛА ХАМЕРИКАНСКА ВИЗА, НАЛИ Е РУСКИНЯ?! КАК?!
56
3
 
13
 
! Отговори
от БАН преди 3 часа
По този начин продадоха и нашата държава барабар с нас. Да си уредят изчадийцата на запад *** кухи позиции със заплати тип "висока средна класа". Ама и ний славяните сме за плющяне, то бива подлизурство, то бива метани, то бива драпане...
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Гледа като доста давателна (срещу заплащане естествено).
54
4
 
9
 
! Отговори
Наистина нашумял преди 3 часа
До Анонимен 44 Така е. Знаеш ли колко много хора по света не са го гледали. Нямат и желание. Много малко хора се впечатляват от филми за предатели. Особено, когато ги представят за герои.
53
9
 
6
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 часа
До Анонимен 28. "Дъщерята на Сергей Лавров Екатерина Винокурова, която е родена в САЩ и има и американско гражданство получава блестящо образовение в САЩ в елитен университет.".............Това е достатъчно показателно за извратеното мислене на чебурашките...живеят, учат и работят в лошия запад, но не престават да плюят като кобри по него.
52
2
 
2
 
! Отговори
Няма лошо преди 4 часа
Нека изкара някой долар. А латерната на русофобската пропаганда не трябва да спира да се върти.
51
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 часа
Чист пример за отцепродавка. Баща и го депортираха да бъде съден, защото изкритикува сащ, че не сядат на преговори с Русия Факти.
50
1
 
7
 
! Отговори
ААААААААААА преди 4 часа
Иначе Навални се бори за демокрацията - Нали, руски предатели и американски разузнавачи.
49
1
 
1
 
! Отговори
Съдба преди 4 часа
Не знам колко ще е дълъг щастливият й път (дано е много дълъг), но е лоша съдба, цял живот да си принуден да работиш срещу исконните си приоритети. Някои хора се раждат на неправилните места. Съболезнования, за което!
48
3
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 4 часа
В Русия е много желана в Гулак в Полярен Плъх и на едно две места още от този тип .
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
ДашНа Нахална ще има успех, браво на момето.
46
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 4 часа
Следвайте парите,дето се казва.Хем ще и платят за услугите,хем ще го приспаднат като разход.
45
4
 
4
 
! Отговори
Това ли е Тайната преди 4 часа
Любовница на Кемъла Харис?!
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Крушата не пада по-далеч от дървото. И тя, и баща й, и Грозев, и ПП-ДБ и много, много други са финансирани отвъд океана с цел обръщане на общественото мнение. Нищо ново, нищо изненадващо. Просто статията потвърждава онова, което всички знаеха или предполагаха, когато излезе онзи толкова нашумял филм за Навални.
43
4
 
9
 
! Отговори
ами преди 4 часа
"Байдън се срещна с Даша и майка й Юлия Навалная в Белия дом".Колко роднини на опозиционни лидери се срещата в Белият дом с действащ президент?!? Защо е толкова специален някакъв опозиционер?!?Такива са хиляди по света,но само този е с такива привилегии...иначе сащ по НИКАКЪВ начин не искат да се мешат в "работите" на други държави..........изводите да си праявт плиткоумните последователи на краваристан....
42
6
 
9
 
! Отговори
Жалки Предатели преди 4 часа
но Руската Империя е толко Мощна и Силна, че Просто Шепа Предатели - са БезСилни срещу Велика Русия!
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Прилича на Грозев.
40
7
 
6
 
! Отговори
Распутин преди 4 часа
Крушата не пада по далеч от дървото.