Дъщерята на Навални работи за кампанията на Камала Харис в Пенсилвания

Ще се включи ли в политиката в Русия?
15 окт 2024 09:30, Нели Христова
125
Дъщерята на Навални работи за кампанията на Камала Харис в Пенсилвания
Снимка: БГНЕС

Дъщерята на Алексей Навални се присъедини към предизборния екип на Камала Харис в критично променящия се щат Пенсилвания.

23-годишната Даша Навална завърши Станфордския университет в Калифорния през юни, четири месеца след смъртта на баща й в руски затвор в Арктика. Тя учи социална психология и политически науки от 2019 г.

Тя е мениджър на екип на пълен работен ден за кампанията на Харис във Филаделфия от август, според нейния акаунт в LinkedIn. Нейните задължения изглежда включват мобилизиране на гласоподаватели и общуване с общността. Тя обаче не е направила никакви публични изявления в подкрепа на Харис.

Харис е малко по-напред в социологическите проучвания в Пенсилвания, която има най-много електорални гласове от всички сиунг щати. Участието на Навална в ожесточената кампания вероятно ще предизвика спекулации, че тя се готви за евентуална роля в руската опозиционна политика.

Навални, най-големият вътрешен критик на президента Путин, излежаваше 30 години затвор по политически мотивирани обвинения, когато почина в бруталния затвор "Полярен вълк" на 16 февруари. Властите посочиха причината за смъртта като комбинация от здравословни проблеми. Въпреки това изтекли документи, публикувани миналия месец от опозиционния уебсайт The Insider, предполагат, че той е бил отровен.

Малко след това президентът Байдън се срещна с Даша и майка й Юлия Навалная в Белия дом, за да изкаже своите съболезнования. Той също така каза, че "няма съмнение", че Путин е виновен за смъртта на Навални. Доналд Тръмп, кандидатът на Републиканската партия, каза, че не е сигурен дали Путин е замесен. Юлия също говори с Харис през август, същия месец, в който Даша се присъедини към нейния предизборен екип.

Даша нарича баща си свой "супергерой" и вдъхновение. На рождения си ден миналия месец тя публикува снимка, на която се смее в X и написа: "Това е първият ми рожден ден без поздравления или писмо от баща ми. Трудно е без него. Но тъй като е трудно, искам още повече да покажа на духовете, които седят в Кремъл, че няма да се откажа. И няма да се предам – усмихни се и се бори!“

Навални каза през 2020 г., че Даша е получила дарение за обучение в Станфорд и че той и съпругата му покриват само разходите й за настаняване и храна. Кремъл твърдеше, че Навални е бил агент на ЦРУ, но не предостави доказателства в подкрепа на твърдението си. Руската държавна пропаганда рутинно обвинява критиците на Путин във връзки със западните разузнавателни служби.

Опозиционният лидер оцеля след почти смъртоносно отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" през 2020 г. Следващата година той се върна в Русия от Германия и веднага беше арестуван. Той казал на съпругата си по време на едно от посещенията й в неговия затворнически лагер, че подозира, че ще умре зад решетките.

"Мисля, че има голяма вероятност никога да не изляза оттук. Дори всичко да тръгне да се разпада, ще ме блъснат при първите признаци, че режимът се срива. Те ще ме отровят", каза той, според откъс от мемоарите му "Патриот", публикувани от списание New Yorker.

Юлия, която живее в изгнание в Европа, обеща да продължи работата на Навални за свалянето на Путин, бивш офицер от КГБ, който управлява Русия почти 25 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от Русия
Медведев намеси и Хитлер за ядрените преговори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Десетки милиони неудачници, пpoшляци скапаняци, хора без образование и квалификация които не могат да се реализират в източна Европа при васалщината защото няма работа, емигрираха на запад да мият улиците и да пpocтитуират и да се унижават пред богатите оядени западняци да им слугуват и да им задоволяват инстинктите. На пръсти се броят българите на запад които работят престижни професии, а и тях ги гледат като хора втора ръка.
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен - а ти защо не заминаваш за мада САЩ бе?
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Ако е дашна като майка си ,може да работи където си иска.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Елена Вавилова (Трейси-Анн Фоли) в едно интервю казва, че до такава степен била възприела мисълта, че е канадка, че имала сънища от канадското си детство. А има нейни снимки в интернет като пионерка в СССР.
35
5
 
20
 
! Отговори
Муахаха преди 4 часа
Маските Паднаха!
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 32 Цели 150 от половин милиард?? Ти какво чакаш бре?
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
В Русия цената на бензина е 1 лв, тока е 2 ст. цената на на всичко в магазините е на половина от тази в България, пенсионерите пътуват безплатно в градския транспорт, средната е около 150 хиляди (3 хил лева). Уникално ниска безработица, невиждана досега. Реален физически недостиг на работници. С тези темпове думата "безработица" скоро ще изчезне от речника. Да купиш жилище с ипотека при сигурна работа - никакъв проблем. Страната е чиста и уредена, на първо място по дигитализация, на практика всичко може да се уреди с онлайн услуги. Престъпността е ниска, дори в някои държави на Русия не си зак
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
150 европейци са поискали да се преместят в Русия по схемата за граждани на държави, които натрапват деструктивни неолиберални постановки и споделят духовно-нравствените ценности на Москва. И това е само началото. Досегa потоци източноевропейци се преселиха на Запад заради материално блогополучие, готови и на най-унизителен труд там, готови да бъдат роби. А към Русия тръгват заради ценности и това са интелигентни и обезпечени хора, за които жизнен приоритет са именно ценностите - това са хора, търсещи свобода, а не тълпите скапаняци източноевропейци които отидоха да се подлагат на запада.
31
12
 
7
 
! Отговори
Платени или преди 4 часа
Путин и шайката му управляват Блатото вече 25 години. Като сложиш чертата, една огромна 0 са направили за Русия и гражданите. Гражданите на територията продължиха да живеят като скотове и накрая Кремъл им се изгавриха като ги пратиха на безсмислена смърт в Украйна. Дори д.ебиллла Илон Мъск сам направи какви ли не магии и изобретени..я тия руснаците имат повече пари и една голяма дебела КРЪГЛА 0. Няма начин тия които ги подкрепяте да не сте или платени или и.диоти. Нали?
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Синовете на Доналд Хийтфилд и Трейси-Анн Фоли били вече 20 годишни, но не знаели, че са руснаци, родителите им никога през тези години не са говорили руски и не са им казвали. Не говорели руски. Когато родителите били арестувани, синовете им били отведени, обяснили им че са руснаци и ги качили на самолет за Москва, където ги посрещат хора от ФСБ и ги завеждат при баба им, която не знае и дума английски. По късно Доналд Хитфилд и Трейси-Анн Фоли заедно с други са разменени за (вкл. Сергей Скрипал) и се връщат в Русия.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
А какво става със скрипалите, къде са скрипалите, има ли изобщо такива личности съществуват ли реално.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Дъщерята на Сергей Лавров Екатерина Винокурова, която е родена в САЩ и има и американско гражданство получава блестящо образовение в САЩ в елитен университет и е могла да работи и в Лондон, и в Ню Йорк. След завършване на университета през 2005 когато е на 23 години се връща в Москва да прави кариера в Русия. Почти е забравила руски. В началото речта и изобилствала от английски думи и се наложило да си припомня руския. В момента ръководи компанията Smart Art която популяризира произведения на талантливи личности в Русия.
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
А къде живеят децата на Зеленски?
26
4
 
7
 
! Отговори
666 преди 4 часа
Хахахаха.....вчера някой позна-след скрипалите се появи навалная,е не е юлка-дашка е,нооо...много точно попадение :))))))))
25
2
 
1
 
! Отговори
дано дано дано преди 4 часа
До Айляк - дано ти падне на квадратната глава
24
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Синчето на Соловьов живее в Лондон и е известен гей, наскоро дори нарече баща си 'ид.иот' в едно интервю :Dd няма такъв смях. На Песков дъщерята, няква си 'кралица' в Париж, плеймейт ли е ко е. Тя нарече всички руснаци ид.иоти наскоро. На Путин дъщерите там е без коментар също положението. Може да се съгласим че Кремъл е някавка нефелна психоклиника за дедушки страдащи от комплекс за малоценност.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
22
3
 
30
 
! Отговори
Чичака преди 4 часа
Той и баща й работеше за САЩ
21
5
 
8
 
! Отговори
Да извикаме някой от преди 4 часа
Палестина да определя политиката ни спрямо Израел. Така ми звучи тая статия. Навални получи това, което искаше - мъченическа смърт. А можеше и по-интелигентно да стане ама доларите са явно твърде сладки.
20
4
 
25
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 4 часа
Хич не е бил агент на ЦРУ.....то и слепец би го видял и глух би го чул ! Даша го доказва !!!