Зеленски очаква покана за НАТО, но след изборите в САЩ

Президентът изрази увереност, че искането ще бъде прието
23 окт 2024 10:52, Инна Ангелова
45
Зеленски очаква покана за НАТО, но след изборите в САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква, че след изборите в САЩ ще има действия от страна на НАТО относно отправяне на официална покана към страната му за членство в алианса, предаде ДПА.

"Не заради смяната на президента, а защото САЩ сега са се фокусирали върху изборите“, каза Зеленски. Той добави, че САЩ искат да избегнат в момента ненужни рискове и следователно се въздържат да правят ясни изявления по въпроса за поканата към Украйна.

Украинският президент добави, че има широк консенсус, че неговата страна трябва да бъде поканена в НАТО и изрази увереност, че Франция, Великобритания и Италия ще удовлетворят искането на Киев.  За Германия той каза, че ситуацията днес зависи по много начини от тази в САЩ.  

Една координирана позиция между Вашингтон и Берлин относно украинското присъединяване към алианса би могла да убеди такива скептици, като Унгария и Словакия, допълни държавният глава.

"Трябва да работим много с германската страна", подчерта Зеленски, но добави, че САЩ ще бъдат решаващият фактор. Той добави, че една покана за членство в НАТО трябва да бъде отправена към Украйна в рамките на нейните граници от 1991 г.

Изборите в САЩ са на 5 ноември. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: УкрайнаНАТОАлианс
Още от САЩ
ЦРУ: Русия, Иран и Китай искат да разделят американците преди изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 37 секунди
В този контекст България и ЕС е нужно да добиват собствен газ и петрол, включително от цялата българска акватория в черно море.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ЗЕЛЕ, НЕ РАЗБРА ЛИ ТЪНКИЯ НАМЕК - БЕШЕ УПОТРЕБЕН И ЕСТЕСТВЕНО ИЗОСТАВЕН КАТО СТАР БРАКУВАН КОН!!! НО ОЩЕ ИМАШ КЕРЕМИДИТЕ НА ХАЙГРОУВ ХАУС НА ОСТРОВА, ТА ДА СИ СПРЕТВАШ ПАРТИЙКА БРИДЖ С КИНГА ЧАРЛИ И КАМИЛАТА - НЕ ЧАКАЙ ДА ПАДНЕ И ПОСЛЕДНИЯТ УКРАИНЕЦ!!!...
36
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
За България няма нищо по-добро от това Украйна да влезе в НАТО и да има мобилизация на двата милиона неграмотни про'с'така, които гласуват за ЕС и евроатлантизъм на фронта! Факт!
35
0
 
2
 
! Отговори
ЗЕЛЯ преди 3 часа
чака покана от св.петър ,съвсем скоро
34
0
 
5
 
! Отговори
Просроченият Зе преди 4 часа
с всички сили се опитва да докаже, че КНДР помага на РФ с войници, за да провокира своите помагачи и главно Южна Корея да вкара свои войски в Украйна в помощ на киевския режим.
33
0
 
7
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 4 часа
Ха ха хааа какво смешно заглавие ?!!!
32
1
 
8
 
! Отговори
коментар преди 5 часа
Аз пък очаквам започналите в Покрайна протести срещу зеля да се увеличават и множат! Долу нелегитимния просяк, нови избори, нов президент и край на тази война!
31
1
 
9
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 5 часа
За какво им е на НАТО страна без армия и уръжие , украйнската армия е почти избита , военните складове отдавна са празни и се разчита само на помощи
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Направил си е Зелята сметка , ама без Кръчмаря .
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Нека си чака тоя изнудвач. Мда, ЕС и НАТО ама някой друг път...
28
1
 
9
 
! Отговори
Хи хи преди 5 часа
Аааа зеля, не може нато. Още много трябва да те бият по зелената тukвичка, докато схванеш!
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Точно както и ние си чакаме от там самолетите.... На куково лято ще дойдат на куп - и помощта на Уклрайна, и нашите хвърчила.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Разбира се, че очаква, и след следващите избори след 5г. пак ще очаква, е може и да не е зеля къси тогава де.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Покана за калашник ше получи - като Чаушеску :)))
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Покана за нещо друго по скоро да очаква
22
0
 
7
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 5 часа
Зелю се примирява с новите територии на Русия добити с всенароден референдум и за сметка на това укрите, каквото е останало, няма да влизат в съюз с агресивни блокове като НАТЮ!!! И така ша си заживеят в мир дълги години напред!!! Ааааа.... и Зелю има да плаща и масрафа.... репарациите!!!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Зеленски ще има да си чака. Аз се сещам за поне 3 страни, които ще сложат вето. Украйна никога няма да е в НАТО и е време Кретенски да си го навие в главата. Плановете му винаги се увенчават с провал. Затова започна и все още продължава войната.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Зеленко, не забравяй бялото знаме! И с нато и без нато трябва да го вееш!
19
0
 
7
 
! Отговори
Наглост преди 6 часа
Даже проваления Зе казва в очите на ЕС, че от нея нищо не зависи и ще прави това, което САЩ й нареди. Т.е. да му дава нашите данъци редовно и изцяло, без да му противоречи. А в НАТО ще влезе, когато то се разпадне. Т.е. скоро може да влезе даже без да пита никой. Чесртито му.