Топъл уикенд, а следващата седмица валежи

От понеделник започва продължителен валежен период
2

Очаква ни топъл уикенд с много слънчеви часове в събота и неделя, като температурите през деня ще бъдат между 13 и 17 градуса, заяви синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

От запад се задават плътни дъждовни облаци, които в неделя вечерта и в понеделник ще докоснат крайните югозападни части от страната.

"От понеделник започва продължителен валежен период. Дъждовете ще бъдат по-интензивни в западните и южните райони на страната. В сряда и четвъртък прогнозите сочат валежи от дъжд и сняг със захлаждане. Няма да се образува снежна покривка", каза още Янков.

Синоптикът отбеляза, че на 8 март времето ще бъде много динамично и разнообразно, "точно като характера на жената". Денят ще започне с валежи в югозападните райони, облаците ще се разкъсват и следобед ще има слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от югозапад.

Янков посочи, че има условия за слани в края на следващата седмица. Преди да има слани, селските стопани да напръскат почвата и тя да се овлажни, което създава условия за по-слабо понижение на температурите в приземния слой, съветва синоптикът.

Вижте цялостната му прогноза във видеото
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При нас дъжд няма. Много е сухо. Това никак, ама никак не е добре.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очакваме го!