Севернокорейските снаряди със съмнително качество, Русия отново атакува с "Кинжал"

Снарядите от Иран не били лоши, но оставяли сажди в дулата на оръдията
Обновена: 13 яну 2024 14:14 | 13 яну 2024 14:10, Екип на Investor.bg
255
Севернокорейските снаряди със съмнително качество, Русия отново атакува с "Кинжал"
Снимка: Bloomberg L.P.

Руски военни се оплакват в каналите в Telegram от качеството на севернокорейските снаряди, съобщава The Moscow Times. Изданието цитира приближения до разформированата ЧВК "Вагнер" канал Gray Zone, в който се отбелязва, че артилерийските снаряди, които Русия получи от Пхенян, са с лошо качество на барута и не стигат до целите си.

Още по темата
Снарядите от Иран са "не лоши", коментира и "Портфель Генштаба", но проблемът е, че оставят в дулата на оръдията сажди, които трябва редовно да се почистват.

Заради качеството севернокорейските снаряди се използват в случаи, когато точността няма никакво значение - важното е просто снарядът да излезе от дулото, отчита още Grey Zone.

Могат ли гладуващите пхенянски работници да създадат ултрамодерни оръжия-чудо, ако не са в състояние да сглобят прост снаряд, разсъждава и военният кореспондент Larkin (Алексей Ларкин), който е сътрудник на WarGonzo. Основателят на този проект Семьон Пегов получи награда за храброст от руския президент Владимир Путин в края на 2022 г.

Американското военно разузнаване съобщи около новогодишните празници, че има данни, че руските военни са използвали балистични ракети KN 23 в Украйна. По-късно и анализи на останки от ракети в Харков установиха, че действително са използвани севернокорейски ракети с малък обсег на действие.

След 10 дена пауза в ранните часове срещу 13 януари Русия отново предприе мащабна ракетна атака. Целите са основно в южните части на Украйна и на запад - в Лвов, Ивано-Франкивск и Тернопилск, като в арсенала отново са ракети "Кинжал" и крилати ракети от типа Х-101/Х555/Х-55.

Въздушната тревога е отменена и се оценяват нанесените щети, посочиха от ВВС.

Целия материал четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 191 А след избити 500 000 украински фашисти и завзета от руснаците територия колкото България как е, кравар? И ако кажеш кой от ръководството на Русия е казал че за 3 дни искат да стигнат Киев, аз те черпя веднага една бутилка Джак Даниелс. Aко не си от моя град ти я пращам по speedy. Понял, кравар?
166
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Я препишете статията от нюйорк таймс за касетните бомби на сащ лазвст че 14% изобщо не се задействат
165
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И кво сега копейки, нищо не казвате за сандвичите. Да не са ви ги спрели и тях ве? Нищо чудно, при тоя курс на долара денги кончилис. Така ше е вече...
164
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След 400 000 мъртви пияни руски души и половин срината армия завзеха ли малко земя, 3 дни до Киев кога, а още 3 до Берлин? Трагикомична гледка са ***, от край време.
163
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И запомнете, по-елементарен, беден и жалък от руснака е само и единствено русофила. Не трепа деца ама се кефи че го правят.
162
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Просто жалко за украинците, които повярваха на един не украинец и го направиха шеф. Иначе преди десетина години казваха че са руснаци от Киев например. И си живееха като царе. А сега имат богат братчед, ама не могат да свържат двата края, макар че братчеда Помагаше с милиарди. Е, с милиарди дългове, както се оказа.
161
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 187 Кравар, на какви наркотици си? Гледам главата не те слуша.
160
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахха и сега се почва, хипербола, ама аз примерно го казах, ама то от Копейкин го чух, ама то...ЕЙ АБЕН СИ НЕ КАТО ГИНСКИ БРУС АМИ НА КВАДРАТ. Ама за няколко сандвичи кой да фанат колхозниците? То нема и ора..
159
0
 
3
 
! Отговори
Ха, мръсни думи преди 4 месеца
В днес яко три. eне пада.
158
9
 
3
 
! Отговори
до 183 преди 4 месеца
Кое ми е измятането ве, кравар? Ти за хипербола чувал ли си в литературата? Факт ли е че китайските танкове бяха тогава унищожени? Факт! Аз мога да ти кажа и по-голяма хипербола и ти пак да се хванеш за нея като удавник за сламка. Китайските танкове бяха "изпепелени". Как е думата? Харесва ли ти като хипербола, кравар жалъъък? Муахаххаха...
157
0
 
2
 
! Отговори
Виж ти преди 4 месеца
В днес яко *** пада.
156
0
 
3
 
! Отговори
Путин да рекламира преди 4 месеца
След като корейските снаряди не са качествени, редно е руснаците да наложат качествен контрол на корейските снаряди, като им пратят точната рецепта за изготвяне на качествен барут. Може и на ракетно гориво.
155
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейко ***, ше скинеш некоя жила от напъни за некой сандвич. Само кой реално ви ги дава? Копейкин ли ви ги уговори с Мутрофеева, след като той си договори нова къща или Мутрофеева ви ги дава директно?
154
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Петата колона в Русия пак брутално лъже.
153
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Единия кравар казва че нямало китайски танкове нахлули 1969-та в Русия а само пехота, другия кравар пък твърди че имало, само че не били стопени. Муахахахахаза втория кравар...много ясно че това СТОПЕНИ го казвам в преносен смисъл ве, кравар. В действителност запалени. Как може да стопиш танк на бойното поле, кравар смешееен даже и в днешни времена? А ние говорим за оръжие преди 55 години използвано. Вие краварите сте уникално тъъъъпи същества.Заклевам се!
152
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 171Не гледай японски карикатури. Гледай картите на битките при Халкин Гол и заключителните битки на СССР с Япония.///При Халкин Гол се бие Манджурският корпус който е самостоятелна войскова част. И какъв е резултата от Халкин Гол?Манджурия си остава Японска до 1945! Добре,че беха американците та ви дадоха Курилите и Сахалин, без янките никога нямаше да са руски.
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕ СЪЩЕСТВУВА ОРЪДЕЙНА СИСТЕМА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ КОЯТО НЕ ОБРАЗУВА НАГАР В ЦЕВИТЕ И ВТОРО ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БАРУТИ И ИЗСТРЕЛИ ЗА ОРЪДИЯ Е СТАНДАРТНА ЗА ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ,ТАКА ЧЕ ПЪРВО ТЪРКАЙТЕ С БАТАТА И ВТОРО НЕ ПОКАЗВАЙТЕ,ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ В ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА ВЪНШНАТА БАЛИСТИКА НА ОРЪДИЯТА!!...
150
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
175, Кравар я се разбери с тоя кравар 169 първо дали е имало китайски танкове нахлули в Русия 1969-та или е имало само китайска пехота, че и двамата сте много зле.
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мда, договорили газ ама на 1/3 от цената е това което путинака успя да изпроси от китаеца. Както и ходи да проси от шейховете да не свалят цената на петрола поне до изборите да не умират от глад простите колхозници. Друго си е обаче на си *** копейка и да верваш на простите пияници дето 2 ра година (за сега) не могат да се оправят с 25пъти по-малка държава. Нали про ста копейко?
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 167Тогава от китайските танкове останаха само стопени метални петна в руската степ///Глупости на таркалета.Що не използват сега това супер оръжие или срещу Афганистан? Всъщност става въпрос за РСЗО,, Град" с касетачни снаряди.