Макрон: Ако Русия пробие фронта, може да бъдат пратени войски

Френският президент уточни, че и Киев трябва да поиска това
Обновена: 2 май 2024 16:07 | 2 май 2024 15:26, Елка Василева
621
Макрон: Ако Русия пробие фронта, може да бъдат пратени войски
Снимка: архив, БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността западни войски да бъдат изпратени в Украйна. В интервю, публикувано днес в британското издание „Икономист“, той казва, че трябва да „зададем (този) въпрос“, ако Москва пробие фронтовата линиа и Киев поиска това, предаде Франс прес.

Още по темата
„Ако руснаците пробият фронтовата линия и има искане от Украйна, което не е случаят днес, трябва легитимно да си зададем въпроса“, посочва френският президент пред британския седмичник.

Да го изключим априори означава да не сме си взели поука от последните две години, когато страните от НАТО първоначално изключваха изпращането на танкове и самолети в Украйна, преди най-накрая да променят решението си, добави френският лидер, цитиран от БТА.

Френският държавен глава предизвика полемика в края на февруари, когато заяви, че изпращането на западни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще. Той обясни, че намерението му е да има "стратегическа двусмисленост" в отговора на Европа на руското нахлуване в Украйна.

Въпреки това повечето европейски държави, както и САЩ, ясно се дистанцираха от коментарите му, макар че някои от тях впоследствие направиха изказвания в същия дух.

"Както казах, не изключвам нищо, защото пред нас има човек, който не изключва нищо", потвърди той пред "Икономист", визирайки руския президент Владимир Путин. "Вероятно сме били твърде колебливи при формулирането на границите на нашите действия спрямо някой, който вече няма такива и който е агресор", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от Войната в Украйна
Кремъл отговори на САЩ: Не ползваме химическо оръжие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Некрофила се готви за гробар.
502
9
 
10
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 4 седмици
Сус бе, дюстабанлия!
501
3
 
8
 
! Отговори
до 500 ПЕТКО САТЪРА преди 4 седмици
Дядя Петьо, ты дурак?
500
7
 
6
 
! Отговори
Оправям русофоби преди 4 седмици
До ПЕТКО САТЪРАНе се превъзнасяй, че не си в положение. Тук ние оправяме, за теб ще направим компромис и ще е безплатно. Ще ти въведем грубите заводски настройки, че си се разцентровал и не биеш на едно място.
499
4
 
20
 
! Отговори
Смех преди 4 седмици
Подсещам ви, че същият този макарон бабо-еб се опита да лансира идеята и за Европа на две скорости, в която ние от изтока сме втора ръка хора. Та нас ли планира да праща на фронта?! Комплексирана мижетурка, станала президент по стечение на някакво обстоятелство, че франсетата са спали по време на изборите си!
498
3
 
12
 
! Отговори
Мегакрон преди 4 седмици
Ако руснаците направиха торта от Наполеон, с известна доза ирония; тогава можете да си представите какво ще означава "Микрон", ако се осмели да изпрати жабоядна си армия в Одесса. Много вероятно това ще бъде боя за обувки.
497
13
 
5
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 4 седмици
Търсиш си го, ама бедни не оправям!
496
4
 
5
 
! Отговори
Оправям русофоби преди 4 седмици
До ПЕТКО САТЪРА Знаем те атлетичен си като табуретка и надарен, ама под микроскоп Оправяш русофили като застанеш на колене и даже и символично заплащане не искаш, защото отвътре ти идва да го вземаш. ! Постоянно се въртиш при клуба на българските русофили, за да намажеш нещо, ама и пари на лубрикант нямаш та на сухо те жулят. А що се касае за оКРАЙна вече няма такава.
495
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вкарвам русофили в правия път! 30 инче!
494
12
 
5
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 4 седмици
Атлетичен, надарен, 30 инча! Оправям русофили срещу символично заплащане! За справки - при клуба на българските русофили. Рекламации за щети - в посолството, до кабинета на Митрофанова, отдел жалби. PЪГAЙ ЧУШKИ В БOБА! СЛАВА УКРАИНЕ!
493
14
 
4
 
! Отговори
Реалността преди 4 седмици
До Анонимен 502 Вече всички се научиха да разпознават руските драскачи по ключовите им фрази. Прочетеш ли "за евтините ресурси на Русия" вече знаеш, че си имаш работа с такъв. Реалността противоречи на драсканиците му. Впрочем, ГАзпром за пръв път от 1999 година регистрира загуба и от от над 3 милиарда долара. До миналата година редовно генерираше печалби от 14-15 милиарда долара. Май нито импортозамещението работи, нито санкците са "безполезни".
492
4
 
13
 
! Отговори
Оправям русофоби преди 4 седмици
До ПЕТКО САТЪРА И коя ще е тази рускиня която ще ти пусне на теб мекия Макаров ? Няма толкова закъсали, че да ти се отвори парашута. Ще си останете ти и дясната шепа интимно.
491
14
 
6
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 4 седмици
Защо кат напиша 6okлyyk се трие, а кат напиша русофил, не се трие? Синонимите са богатство на езика!
490
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Оправдава се. Целта му са природните ресурси на Русия. Зад Макрон стоят крупни олигарси. Реално той нищо не мисли. Всичко, което казва е плод на жена му бабичката, която се е родила като мъж.
489
9
 
9
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 4 седмици
Кажи на русофила " За путину" и той ще скочи в огъня! ЗА ПУТИНУ!
488
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Направиха ли психиатричен тест на Макрон или няма смисъл? Който прави секс с 24 години по-възрастни жена явно има ментални проблеми.
487
9
 
5
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 4 седмици
Руската компания "Биолаборатория" започна да прави хляб, съдържащ ларви на т. нар. черна муха войник, която е вид тропическа муха. Компанията самосноятелно отглежда насекомите в предприятия в Архангелска област. Факт!
486
7
 
5
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 4 седмици
Зелeто кьoce Путин, не прави смени на руснетата на фронта, а средната продължителност на живот на тия еднодневки винарки е 4 седмици! Което значи че никоя от тези винарки вече няма да види бащин дом! Всеки нашественик с оръжие в ръце, трябва да остави cкeлета си в Украйна!
485
5
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 4 седмици
Та на русоробите да каже че само Франция е Англия обявяват война на хитлерррр докато руснаците са съюзници.Така че алкохлните русофили отдавна путин си е отишъл и жална ми мъка какво ще правите .По -добре се изнасяите в русията .
484
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще откъснат ли демократите най-сладкото парче от руската империя.