Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление

Важните позиции Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети
Обновена: 24 юли 2024 18:51 | 21 юли 2024 15:10, Петър Бойчев
583
Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление
Снимка БГНЕС

Руските войски овладяха няколко важни села със стратегически позиции в Донбас. На северозапад от Авдеевка - Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети и се водят битки за Новоселовка Първа. На север от Бахмут са превзети Раздоловка и Ивано-Дариевка и се водят битки за Спорное. Експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке смята това за признаци на частичен колапс на украинската отбрана.

"Руската нахлуваща армия превзе Прогрес на 22 км източно от Покровск. Последното настъпление (3 км за седмица) е още едно доказателство за разпадането на украинския фронт на няколко места в района на Донецк“, пише Рьопке.

Руските подразделения на Покровско направление са успели да изтласкат Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от село Прогрес.

Според експерта превземането на Прогрес може да се сравни по значимост с овладяването на Очеретино, след което фронтът на ВСУ западно и северозападно от Авдиевка почти се срина. Украинското командване успя да го стабилизира само с цената на големи загуби.

Всичко това открива добри перспективи за настъпление пред руското командване. Особено като се има предвид, че настъплението на руските войски в този участък от фронта създава допълнителен натиск върху тила на Торецкия укрепен район на ВСУ, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
459 искаш укри сайтове ли да копира,където пишат,че зелевски,вече се разхожда по червения площад.
451
3
 
18
 
! Отговори
Сакса преди 1 месец
Ало, редакцията! Кой ви позволи да пишете подобни щурутии. За великата украинска армия се пише или хубаво или нищо. Тъй че в следващите 2-3 месеца нищо не пишете! А после патока Доналд Дъг всичко ще оправи. Вярвайте ми!
450
40
 
6
 
! Отговори
IPB преди 1 месец
До автора. Спри да копираш руzzки медий и почни за си праверявяш фактите , а най-добре си закриете рубладжииския сайт.
449
6
 
40
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Ай стига ве , умнокрасивите нали украинците бяха победили ?
448
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом германските русифоби бият камбаните значи положението на укро зомбитата не е никак добро
447
38
 
5
 
! Отговори
Хибридно заглавие преди 1 месец
Според кой се разпада фронта? Според руски блогъри Ок ясно
446
4
 
3
 
! Отговори
А. Попов преди 1 месец
Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.
445
21
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Предлагам да съберем всичките тукашни русофили и да ги пуснем в Черно море да си плуват за материната. Тамън и граничарите ще се поупражняват да стрелят.
444
15
 
2
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 месец
след месвц в отпуск в Геническ на Азовско море и имат вътрешни тоалетни с биде и канализация от времето на СССР....2711:59 Скоро Одеса2-*** поляци 1-на украинка и 1 литовец - зян + още един литовец в плен... Урожай бате и вде младички на по 23-26-32 ....Мдаааа, а имаче юро-хазарите *** и това е музика за ушите ни....Довечера на ловен излет пак....
443
2
 
17
 
! Отговори
До 447 преди 1 месец
И какво ще предложи на украинците един гол ... Е те вече си го имат
442
61
 
25
 
! Отговори
блатото Рашистан преди 1 месец
Едно е сигурно - Русия затъна толкова дълбоко в украинската кал, че вече назад пътя е единствено Груз 200. В такъв капан се вкараха благодарение на имперските амбиции на бункерния дядка, че след време историята ще го дава за пример като най-скъпото и безумно самоубийство.
441
3
 
23
 
! Отговори
До Мдаа преди 1 месец
Мдаа, ще чакаме до последния украинец и ако не прелее от любов, си прибираме 404. Даже така е по добре.
440
49
 
23
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 1 месец
Безаналоговата Русия с Безаналоговите оръжия се оказа Безаналогово оакана до ушите и Безаналогово презряна и отритната от цивилизования свят.
439
15
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
До Поручик Ржевски "ще дойде друг лидер с преливащо от любов към Русия сърце" Няма да дойде, напразно ще чакате.
438
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще подкрепяме ли Украйна колкото трябва или вече не трябва? Урсула, Блинкен, Борел,Столци и двамата Байдън на публичен линч! Войнолюбиви кръвожадни старци!
437
7
 
30
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
Едно време така имаше война между РФ и Чечня, а сега как се обичат.Зеленския ще го осъдят за национална катастрофа, ще дойде друг лидер с преливащо от любов към Русия сърце
436
6
 
19
 
! Отговори
До.442 преди 1 месец
А кога за последно си мери температура,а? Нещо на изгорял украински просяк миришеш
435
0
 
8
 
! Отговори
До 443 преди 1 месец
Даже и сам си слага плюсове на коментара все едно никой няма да разбера или тия плюсове фалшиви нещо ще променят
434
24
 
12
 
! Отговори
Цифронатора преди 1 месец
По последна информация от Кремъл след неизбежната пълна победа над Украйна четирите новоанексирани области ще бъдат заселени с русофили от България, защото териториите по стечение на обстоятелствата бяха превзети в напълно разрушен вид и напълно обезлюдени. Кремъл обещава да ги направи по-богати от Дубай до 3 години и за това са избрани българските русофили за заселването им. А обезлюдяващите руски градове ще са за чеченци, таджики и башкири.
433
7
 
33
 
! Отговори
33 преди 1 месец
Интересно,на хората които пострадаха при пожар, контейнери,а на хрантутници от усраина хотели, българските политици отново показаха свойта гнила същност.