Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление

Важните позиции Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети
Обновена: 24 юли 2024 18:51 | 21 юли 2024 15:10, Петър Бойчев
583
Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление
Снимка БГНЕС

Руските войски овладяха няколко важни села със стратегически позиции в Донбас. На северозапад от Авдеевка - Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети и се водят битки за Новоселовка Първа. На север от Бахмут са превзети Раздоловка и Ивано-Дариевка и се водят битки за Спорное. Експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке смята това за признаци на частичен колапс на украинската отбрана.

"Руската нахлуваща армия превзе Прогрес на 22 км източно от Покровск. Последното настъпление (3 км за седмица) е още едно доказателство за разпадането на украинския фронт на няколко места в района на Донецк“, пише Рьопке.

Руските подразделения на Покровско направление са успели да изтласкат Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от село Прогрес.

Според експерта превземането на Прогрес може да се сравни по значимост с овладяването на Очеретино, след което фронтът на ВСУ западно и северозападно от Авдиевка почти се срина. Украинското командване успя да го стабилизира само с цената на големи загуби.

Всичко това открива добри перспективи за настъпление пред руското командване. Особено като се има предвид, че настъплението на руските войски в този участък от фронта създава допълнителен натиск върху тила на Торецкия укрепен район на ВСУ, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шо стааа ве ***? Кво стана та пак нещо сте се превъзбудили?!? Ша ви пращат сандвичите от пасольството ли? Хахххаа
391
2
 
10
 
! Отговори
До 390 преди 1 месец
Да там се говори за Путин Орбан,ама за Тръмп си траят ,що така бе
390
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До слава на Украйна Явно ти си се обисрал до ушите щом пишеш по нашите форуми ,а не си в окопите,*** !И не храчи тука нацистки поздрави !
389
2
 
15
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Ония, дето драпаха да се събори ПСА, нещо се изпокриха напоследък. Значи може и да е вярно, че Украйна губи като за последно. Ония имат инстинкт като на гризачи.
388
2
 
4
 
! Отговори
До 382 преди 1 месец
Е ти кажи кой е силиничък .Кажи коя партия има толкова избиратели без да е коалиция ГЕРБ -СДС ли или ПП -ДБ , защото коалициите имат и различни интереси и днес може и да ги има ,а утре да ги няма
387
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ставай страна огромная ставай насмертни бой.
386
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До слава на УкрайнаКаква слава бе,Бандера и УПА са официлано признати военнопрестъпници,фашистките лозунги са забранеи в Бъгария!
385
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До . 369 Тая точно стъпка служи не за глупостите, които си написал, а за да сме сигурни, че в първите минути на патакламата гарантирано ще получим от руските ракети. Това е единствения принос на скапанотоо НАТО в "сигурността" ни. Да сме сигурни, че ще изгорим, благодарение на техните всекидневни усилия.
384
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възраждане е вече в ЕП, там не може открито до се говори си за. Русия или че си фащист трябва да се докара нещо на алтернатива,патриотизъм,нещо такова,по леко
383
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До слава на УкрайнаГубите територии,границите ви затворени като на крепостни селяни,изцяло на чужди помощи във всички сфери,населението ви намаляло повече от половината,събират ви по улиците като скот...та кой се бил обисрал!?
382
3
 
19
 
! Отговори
Сашо преди 1 месец
Под ръководството на английските *** укрите са ударили с американска ракета AIM120 детската онкоболница в Киев точно един ден преди срещата на НАТО в Ню Йорк. Целта е за пореден път да се очернят руснаците, а и зельо да има повод да проси още пари и оръжие. Има снимки, има и видеа и хората в Киев вече говорят за това. По същата причина те свалиха и самолета, в който руснаците прекарваха украинските военнопленници за обмен. Още по-преди свалиха и малайзийския самолет.
381
1
 
18
 
! Отговори
До 385 преди 1 месец
Слава Украйна в Украйна нагъл просяк отиваш там и си оправяш проблемите с Путин тук никой не е длъжен да ти търпи украинските простотии
380
25
 
1
 
! Отговори
слава на Украйна преди 1 месец
Путин вече обисрался с специалната руска излагация и пере *** изцапани да ги закичи вместо бяло знаме над кремъл ха ха ха
379
0
 
16
 
! Отговори
аха преди 1 месец
Това е доста странна новина. При положение, че западът налива яко пари и оръжие на Зеля. И при толкова много поддръжници на каузата Украйна, дето са готови веднага да потеглят за фронта. А докато чакат да ги извиткат, пишат коментари из сайтовете. Доста е странно, че НАТО не печели, не мислите ли?
378
1
 
13
 
! Отговори
ТРЪМП преди 1 месец
Малко остава до коледната оферта - електрически стол за всяко демократично зелено човече.
377
13
 
2
 
! Отговори
До 379 преди 1 месец
И си от Възраждане разбира се ако не си на тяхното мнение. Тролингенски номерца но не въвкят. Слабички са и са некадърници.
376
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то и според Русия всички са и длъжни, не се правете на други, не ви се получава,вие и Радев сте явни,БСП шикалкави но те и не останаха
375
3
 
19
 
! Отговори
До 378 преди 1 месец
Така са ги научили украинските просяци те са най-важните другите нямат значение и нямат и нямат право да имат свои проблеми
374
2
 
18
 
! Отговори
До 375 преди 1 месец
Според украинските просяци всички са им длъжни и ,ако не смятат така това русофилство ай сиктир бе
373
2
 
16
 
! Отговори
До 378 преди 1 месец
Не им изнася нищо на нервноарлантиците. Включително чужди мненив различаващи се от техните. По какъвто и да било въпрос. Ведага те обявяват за русофил независимо от темата.