Шойгу: Украйна загуби 115 000 бойци само за 2 месеца

Русия е завзела 420 кв. км площ през това време
6 авг 2024 20:42, Петър Бойчев
173
Шойгу: Украйна загуби 115 000 бойци само за 2 месеца
Снимка БГНЕС

Украйна загуби 115 хиляди бойци за два месеца, отказвайки предложението на Путин за мир. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Сергей Шойгу, позовавайки се на данни на руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

Според него за тези два месеца руснаците са окупирали територия с площ 420 квадратни километра, а въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили повече от 115 хиляди войници.

"И това е голяма цифра - 115 хиляди. Почти 60 хиляди на месец. Въпреки че това можеше да бъде спряно, ако исканията, поставени от нашия президент, бяха изпълнени“, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност.

Преди това Шойгу заяви, че Киев по никакъв начин не е отговорил на условията за разрешаване на ситуацията в Украйна, посочени от руския президент.

На 14 юни Путин представи нови мирни предложения за разрешаване на конфликта в Украйна, включително признаване на статута на Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области като части от Русия, установяване на необвързан и безядрен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация и премахване на санкциите срещу Москва, пише Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Украйнабойцишойгу115 000
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрите вече и градовете ли си именуват на Английски? Ню Йорк? А Лос Анжелес къде е? В Донбас?
99
4
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
И как ги преброи бе, съветски кре.тен? Като по-голямата част от жертвите си остават на територии, контролирани от украинците и си ги прибират, а те няма да ви кажат колко са.
98
7
 
5
 
! Отговори
До 100 преди 1 месец
Да умреш защитавайки родината си или по-скоро финансовите интереси на Нато, Блек Рок и Военно Промишления комплекс на САЩ ;))
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо руснаците се хабят излишно за още територии. Като с тази демография която е подобна на нашата тази огромна територия Русия няма как да остане руска и празна. Ще я населят други. Най вероятно китайци.
96
3
 
4
 
! Отговори
. преди 1 месец
До *** Какво да направят? Ако се предадат, ще станат роби на руснаците. Има и по-лоши неща от това да умреш, защитавайки родината си
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айдее.. и Ню Йорк паднА :)
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
115 000 загубени бойци и нито една ( барем Медийна поне) победа!
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руско знаме се вее в Ню Йорк!
92
5
 
6
 
! Отговори
Тап преди 1 месец
И пет пъти да са по-малко пак не разбирам защо украинците умират за една загубена кауза.
91
5
 
4
 
! Отговори
!! преди 1 месец
Дори Украйна да се предаде и да бъде окупирана и унищожена. Никой никога вече няма да гледа на Русия като на цивилизована държава. Те приключиха с нормалните държави - ще бъдат роби на Китай, а единствените им приятели ще са Северна корея, Сирия и други такива клоаки.
90
1
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 1 месец
Браааат верно ли ги прати там децата, ами добре мъжкото ще е на крек и метконфет а женското в онли фенс и почистващ персонал а после и то на метконфет и крек.... Мухаха ти си мислиш че си ги спасил а си ги затрил с всичките си "връзки", май не си посещавал ЮЕСЕЙ, само по телевизията си ги възхвалява, най наркуманскатъ нация брат, сам си се приключи, сори за децата и връзките ти... Па ти си оди у рушия......
89
1
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 1 месец
Руснака е ненаситен !! Не му стига земя и море , но е много зле с акьла !!Неговите управници жертват народа си като животни , само и само да са владетели на света ! Вижте историята , та искат Финландия , окупират Естония , Литва , Латвия ,азиатските страни ,още имат спорове с Япония , анклава Кьонинсберг , е , ако на това комунистите викат в "името на народа " , здраве му кажи !!!
88
2
 
8
 
! Отговори
Ртг преди 1 месец
Тоя още ли не е в затвора ???
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда откакто Русия отвори отново фронта Харков и укропите си пратиха последните силици там, южния фронт е в тотален колапс. Укропите бягат от окопите, и дават масивни загуби докато бягат с подвити опашки. Вече не са навитаци да се крият по дупките, виждат като укрепленията им едно по едно се изпаряват и малко по малко получават просвятъци на разум...
86
5
 
15
 
! Отговори
бля-бля преди 1 месец
Мокри сънища и надежди за Путинкантропите . Подобни статийки явно носят почерка на рашиската пропаганда и ще се множат . Балъците да им се връзват !!!
85
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Нападащата страна винаги губи повече бойци" да - ако силите са равни по въоръжение им възможности. Русия обаче има от 3 до 10 ПЪТИ преимущество в артилерия, близо 20 пъти в далекобойна ракетна артилерия, 30 пъти в авиация, и 3-4 пъти в дрони. Едно и е да си кашик в окопа и да стрепят по прииждащ кашик, съвсем друго е да си кашик в окопа и да ти пускат тонове бомби от самолети на които не можеш да им направиш нищо. Покраинците имат 3-5 пъти по-високи загуби на персонал поне...
84
9
 
23
 
! Отговори
Рашиски окупатори преди 1 месец
Тези са абсолютно зло. Поддръжниците им също. Преди години смятах, че Рейгън е преувеличил, когато ги е нарекъл "империя на злото", но сега осъзнавам колко прав е бил. Войната в Украйна е война между доброто и злото.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма вече пушечно месо !
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До NEW Z Fашизъм " искат да превземат независима Украйна." нема такова животно, има 100% зависима за всичко покрайна продавач на пушчето месо на едро само
81
1
 
2
 
! Отговори
Зеленски вчера преди 1 месец
В обръщението си към народа написа, че справедлив мир ще дойде до края на годината най-късно..