Шойгу: Украйна загуби 115 000 бойци само за 2 месеца

Русия е завзела 420 кв. км площ през това време
6 авг 2024 20:42, Петър Бойчев
173
Шойгу: Украйна загуби 115 000 бойци само за 2 месеца
Снимка БГНЕС

Украйна загуби 115 хиляди бойци за два месеца, отказвайки предложението на Путин за мир. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Сергей Шойгу, позовавайки се на данни на руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

Според него за тези два месеца руснаците са окупирали територия с площ 420 квадратни километра, а въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили повече от 115 хиляди войници.

"И това е голяма цифра - 115 хиляди. Почти 60 хиляди на месец. Въпреки че това можеше да бъде спряно, ако исканията, поставени от нашия президент, бяха изпълнени“, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност.

Преди това Шойгу заяви, че Киев по никакъв начин не е отговорил на условията за разрешаване на ситуацията в Украйна, посочени от руския президент.

На 14 юни Путин представи нови мирни предложения за разрешаване на конфликта в Украйна, включително признаване на статута на Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области като части от Русия, установяване на необвързан и безядрен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация и премахване на санкциите срещу Москва, пише Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: Украйнабойцишойгу115 000
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали показвахте и една моделка с автомат и каска? И червило. Значи и украинките ходят на фронта, а други си гледат кефа на олимпиадата.. А трети са на Слънчака. Не му е добра организацията на наркомана, разпръснал ги е из цял свят.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли фалшиви новини? Руснаците не окупират, а освобождават земи. Окупират американците, както окупираха няколко бази на наша територия, не плащат такси, не пускат никой там. Това е окупация! Руснаците спасяват от геноцид съгражданите си. Интересното е, че за целия контранаступ украинците успяха да окупират 160 км2 до колкото си спомням, а руснаците освобождават 3 пъти повече само за месец. Ще бъде много интересно кой ще изберат американците да им помагат, Израел, Украйна или Тайван?
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как мислите,този дали " лъже"???! Аз лично мисля че Не! Така и до днес,Украйна Не каза колко реално Украински войници са Загинали до този момент! Но виж за жертвите на Руските войници" бяха Много в час"!!!-:) На то клипчета как ги " избивали" руските войници! А за техните Нищо?! Ама те тези Руснаци,не се " бият" сами със себе си нали? Украинска Пропаганда беше всичко И продължава да е така! Руснаците набират армия без проблем! Украинците,тези които Не успяха да избягат,ги събират по улиците там
17
2
 
5
 
! Отговори
ЗелюКокаинеф преди 1 месец
Ние ги тварим в жипки от улицата и ги караме на фронта
16
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Територията 420 квадратни километра (кото е близо 45% от България) превзета за 2 месеца , може да бъде проверена в украински източници като liveuamap и deepstate. И е безпорен факт, че Украйна губи тази война. Но явно някой е решил че за да намали руската армия, трябва да премахне всички украински мъже.
15
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
КОЛКОТО ТЕРОРУСКАТА ПРОИЗВЕЖДА ПО 4 МИЛИОНА СНАРЯДА НА ГОДИНА, ТОЛКОВА ИМ Е ВЕРНА И ТАЯ СМЕТКА! АКО УСПЕЯТ ДА УБИЯТ 1 ТЕ СИ ГО ПИШАТ УБИТИ 10 :D
14
11
 
6
 
! Отговори
Мачкай Русийо! преди 1 месец
Какво стана с контранаступа бе центари? Що мълчите като бити федерази? КОНТРАНАСТУП има,само че към Киев хахахахааааа
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Муахахахаа... Ра6истката пропаганда се лее с пълна сила в този сайт
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На зеления наркоман изобщо не му пука. Брои си милионите с сметката, прави си фотосесии в списания разни с гучи , отвреме навреме облича камуфлажна тениска за трагичната снимка уж от фронта и това е. Дребен и вреден!
11
3
 
6
 
! Отговори
6 6 6 преди 1 месец
тая и тая дедушка на дърти години кръвожадна и алчна добре че е Бог Смърт който рано или късно навестява
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шойгу ше го правят на боршшшш
9
11
 
3
 
! Отговори
да преди 1 месец
кратко и ясно! приемаш или не! ако не приемеш, цяла украйна отива курбан!
8
0
 
11
 
! Отговори
Хайван преди 1 месец
Шамана нещо е попрекалил с лулата.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И след като се поизбият белите хора какво следва.Ново ислямско заселване.Поредният халифат.Натам ли отива Русия с такива съюзници?То като след революцията, масово избиване на бели руснаци и вкарване в червената армия на азитците.По време на ВСВ след като Хитлер смазва западния фронт СССР го кара почти само с азиатци.Вижте кадрите от филмите тогава.
6
2
 
11
 
! Отговори
Asd преди 1 месец
Путин много нещаможе да иска. Той и Отлер искаше така преди 80 години. Да му бяхме дали каквото иска, че да няма толкова жертви, а?
5
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя мангаляк на снимката да спре да лъже ами да види кво става в Русия защото Украйна днес е завзела няколко малки населени места..... в Русия. Смяяяях!!!
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А вие колко войничета сте загубили в месните щурмове? Чуждите броите, а за своите мълчите. Всяка една загубена душа е на вашата съвест защото вие започнахте тази война. Морални ур0ди!
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха ми вие колхозници колко загубихте ве, то за вас кога ли е имало значение?
2
5
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТЕРОРУСКАТА ВИНАГИ ЛЪЖЕ В 10-ТО КРАТЕН РАЗМЕР :)
1
2
 
9
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Цъф....иранският звяр се разпада...:)))