Москва призна: Украинските части са навлезли на 30 км в руска територия

На 6 август Киев предприе изненадващо нахлуване по границата
11 авг 2024 15:38, Красимир Ангелов
594
Москва призна: Украинските части са навлезли на 30 км в руска територия
Снимка: БГНЕС

Руската армия призна, че украински части са навлезли дълбоко в страната, като заяви, че е ударила войски и техника на около 30 км от границата.

На 6 август Киев предприе изненадващо нахлуване по границата, което шокира Русия, която изпрати допълнителни резерви, танкове, безпилотни самолети, артилерия и авиация, за да се опита да потуши настъплението.

Министерството на отбраната в Москва съобщи, че неговите войски са "осуетили опитите на вражески мобилни групи с бронирани машини да пробият дълбоко в руска територия".

Но в очевиден знак за това колко далеч са успели да напреднат някои украински части, то заяви, че е ударило вражески части край селата Толпино и Общи Колодез, които се намират на около 25 и 30 км от руско-украинската граница.

Високопоставен украински служител каза пред АФП, че за операцията са били изпратени "хиляди" нейни войници.

Руската армия заяви, че е продължила да използва авиация, безпилотни самолети и артилерия, за да се опита да потуши нападението.

Тя добави, че е осуетила опит на Украйна да проникне в друг граничен район в Курска област, по-на юг от мястото, където досега са се водили по-голямата част от боевете, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


594
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
5
 
6
 
! Отговори
Сгащиха преди 1 месец
Путин по долни ***
412
8
 
1
 
! Отговори
до Букмейкър преди 1 месец
И аз така заложих навремето. За Кобрата срещу Кличко. Но там Кобрата поне имаше някакъв шанс. Продължавайте с наддаванията, накрая букмейкърите го отнасят най-много, заради заблуждаване на играчите.
411
4
 
11
 
! Отговори
Започна създаването преди 1 месец
на украински избирателни секции в Курск.
410
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако в Русия е останал поне един генерал с топки, сега е момента генералитета да свали Путин. Но май руските генерали нямат тапки, а женски полови органи като името на шефа си
409
5
 
12
 
! Отговори
На мечето преди 1 месец
му избиха изгнилите зъбки отдавна!!!
408
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С косата ряпа да яде пред Мечката.
407
5
 
10
 
! Отговори
Букмейкър преди 1 месец
Хората на Запад вече започнаха залаганията за тотална украинска победа. Мизите са страхотни: залагаш 10 паунда, получаваш 1000. Ако русожопната гвардия иска да изкара пари в сериозна валута, да побърза да сменя рублите за евро, паунди или доларес.
406
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да бригадите самоубийци,напредват ли към онази с Косата?
405
1
 
12
 
! Отговори
Мда, време е за преди 1 месец
референдум в КУРск!
404
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално . След като ти си влязъл в техния дом неканен и те ще влязат в твоя дом неканени.
403
13
 
7
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
Навлезли са Французи, Англичани, Американци, Грузинци и Украинци.. Влизане има, но излизане няма да има. Те в Украйна не могат да си защитят териториите тръгнали да нападат Русия ааааахахаха Вижте Натовската техника как е разбита и какво им се случва на тези самоубийци..
402
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Руснаците си върнали две села в Курск област.До една седмица укрите ще бъдат изхвърлени от тая област." ------ Според това, което видях на картата - никакъв шанс! По-скоро ВСУ ще си увеличи плацдарма. Уникално иdиотски действия на руснаците! Аре на бас, че до един месец укритие ще да още там! Днес е 11.08. Ок?
401
3
 
17
 
! Отговори
Другаре, преди 1 месец
Дайте да дадем волни пожертвования за Брацка Рассия. Бегайте у Съветското посолство, купувайте памперси, щото товаришка пальковничка Мутрафоновная ви чака, за да ви запише в редовете на "всепобеждавашчая" и "магучая". Отдайте живота си за Блатная, за да се отървем от вас, веднъж и завинаги. :):):)
400
18
 
6
 
! Отговори
Еврогейец преди 1 месец
Руснаците си върнали две села в Курск област.До една седмица укрите ще бъдат изхвърлени от тая област.
399
3
 
20
 
! Отговори
Запитващ преди 1 месец
Защо вече никой не говори за "Парад пабедъй" в Киев, а Лисабон, Берлин и Ламанша заминаха в историята. Ко танъ, тавагишчи? Стъпете на газта! Муа-ха-ха...
398
4
 
21
 
! Отговори
Россия=Психиатрия преди 1 месец
Путин е пътник. Това е отмъщението на генералите му за масовата чистка. С какви очи може да обясни на руснаците че СВО е успех когато за пръв път от 1944 на територията на Русия се намират чужди войски? Русия е в стратегическа безизходица.
397
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е пълен провал, да те изненадат, 2-3 хиляди души да навлязат 30 км след 2 години бойни действия. После разправяйте че нашата граница била разграден двор.
396
6
 
22
 
! Отговори
До 413 преди 1 месец
Къф по-полезен ход да влезнеш изведнъж на територията на Рассия и войските й да се предават масово или бягат в несвяст, кой където види, щото това са новобранци и не им се умира, заради идеологията на един сбъркан Вампир. Кой ще брани вашият Путин. Той е капо в момента. Мълчанието на Кремъл го доказва.
395
2
 
21
 
! Отговори
швепс преди 1 месец
ха ха , сега Европа да помага на Русия от натрапника-окупатора
394
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Пригожин е спрял, значи някой е успял да го спре. Или са му свършили нарткотиците и се е усетил сам да спре.