Зеленски: 41 души загинаха при варварски удар над Полтава

Русия твърди, че е ударила военни
3 сеп 2024 15:20, Нели Христова
369
Зеленски: 41 души загинаха при варварски удар над Полтава
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че десетки хора са били убити при руското нападение в централния украински град Полтава, при което е бил засегнат военнообразователен център, предаде АФП.

"Повече от 180 души бяха ранени. За съжаление има и много загинали. Към момента се съобщава за 41 загинали", каза Зеленски, след като две балистични ракети удариха територията на учебното заведение и съседна болница.                               

Украинското министерство на отбраната заяви, че град Полтава преживява "ужасен ден" след "варварска атака" от страна на Русия. Според властите градът е бил ударен от две балистични ракети.

"Имаше толкова малко време между сирената за въздушна атака и пристигането на ракетите, че хората бяха ранени по пътя им към бомбоубежищата", казват те.

Спасителните екипи успели да спасят 25 души - 11 от които бяха блокирани под развалините. Те продължават да търсят оцелели.

Регионалния лидер на Полтава Филип Пронин изказа съболезнования "на всички семейства, които днес загубиха своите близки".

В изявление в Telegram Пронин казва, че вторник е бил "ужасен ден за Полтава" и призовава украинците да даряват кръв, където е възможно.

Руските провоенни канали Telegram съобщават, че ударът е ударил център за обучение на военни и че жертвите са били кадети.

Обикновено добре информираният канал Rybar казва, че "в резултат на атаката са били елиминирани ценни специалисти по комуникации и електронна война".

В него се казва, че тези специалисти трудно се сменят бързо, тъй като изискват продължително обучение.

Много канали също казват, че ударът е бил нанесен с балистични ракети с малък обсег на действие "Искандер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от Войната в Украйна
Нахлуването в Куркс през погледа на войниците в Донбас: Да се махнат от там и да дойдат тук!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
28
 
! Отговори
Две могили преди 2 седмици
демек да изпържиш свърталище на укрофашисти според новите евроатлантически стандарти се брои за варварство
263
0
 
30
 
! Отговори
хаха преди 2 седмици
Учебно заведени и съседна болница *** друг път. Нацелили са всу-шники дронаджии и чужди инструктори. Жертвите вече над 300, за ранени да не говорим. НАТО-вки самолети са летели като луди да евакуират персонал. Сега ще четем, че един паднал на ски и се претрепал, друг се задавил като ял хамбургер и т.н.
262
0
 
28
 
! Отговори
обективен преди 2 седмици
САЩ сса световен терорист 1.И този терорист определя кой е диктатор ,агресор ,варварин или терорист ,според собствен неясен критерий.До кога ще търпим да ни управляват краварски слуги като Шиши Магнитски , Боко Тиквата и Кир4о Папапета?
261
0
 
26
 
! Отговори
справедлив преди 2 седмици
Трепането на фашисти е право и задължение на всеки нормален човек!Навсякъде ,по всяко време и задължително до крак!Уусрайнината трябва и ще бъде заличена.Колкото по-скоро ,толкова по-добре за целия нормален свят.Укропите воюват за интересите на ФАЩ.ФАЩ са световен терорист и агресор.Всичките над 115войни и военни конфликти в последните 75 години ,са плод на краварската агресия и алчност.Факт.
260
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кога зелю атакува мирни жители удара не е варварски. Кога го изтребят по наркоманската картина варварски. Ай сектир драги зрители
259
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Световните агенции съобщават за над 600 ранени и загинали. Практически, почти цялата школа за млади военни специалисти по Кибер сигурност, както и много западни са избити. Война е. Не е шега работа. 24 часа по-късно 6-7 министри на Зеленски изгубиха постовете си. Руснаците изстреляха 2 ракети по посочена от украински предатели цел. Най- големия проблем на ВЕЛИКИЯ УКРАИНЕЦ Е ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ с гиганската вълна от предатели и корупция, която занулява всичко, което идва от Запада .
258
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Самолети на НАТО масово евакуират чужди военни след руската атака в Полтава ️️️ Сутринта на 4 септември във въздушното пространство на Румъния и Полша бяха регистрирани няколко транспортни самолета на държави от НАТО. Сред тях са самолети на Военновъздушните сили на Германия, Полша и САЩ, показват данни на сайта за следене на полети Flightradar24. Полетите последваха руския удар с балистични ракети Искандер по тренировъчен център в украинския град Полтава.
257
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Що не кажеш кои и какви са тези 41 души?
256
12
 
0
 
! Отговори
Оня на дунава с погч преди 2 седмици
Айде бе кво направихте бе ?!?!нали щяхте да идвате???!!! мухлясаха ПУгачите докато ви чакаме!!ТРЪГВАМЕ СИ!!!#####
255
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде бе кво направихте бе?!?!мухлясаха ПУгачите докато ви чакаме!!ТРЪГВАМЕ СИ!!!#####
254
9
 
2
 
! Отговори
Тълковник преди 2 седмици
До Ванга беше права 219 Пишеш така:"Антихристът Путин ще дойде от Изток и ще донесе войни,смърт и страдание. Тогава ще бедя спрян от Владимир,който ще възроди истинската Рус. Киевска Рус!". Много фриволно! Без всяка логока преиначаваш думите на пророчицата. Първо, Ванга никога не ползва имена. Антихристът наистина е на изток от нас и наистина носи войни и нещастия. И е Волдимир. Значи, кой Владимир имаш самият ти, предвид?
253
0
 
19
 
! Отговори
Ухааа преди 2 седмици
Над 300 украински бойци и чуждестранни инструктори са убити или ранени при руски удар срещу военен център в Полтава. В резултат на ракетния удар са убити и ранени над 300 украински бойци, сред които със сигурност има чуждестранни инструктори, каза събеседникът на агенцията. Той отбеляза, че атаката е извършена с ракети "Искандер-М", а таваните на три етажа и покривът на центъра са се срутили.
252
0
 
24
 
! Отговори
стига бе преди 2 седмици
Нали е война бе, защо убийството на укрофашисти и натовски инструктори да е варварство? Това си е законна цел.
251
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пратете 200-300 дрона с термит срещу столицата на руските гадняри Москва. Запалете злото Москва.
250
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДНЕС ПОЧНАХ ДА РАЗБИРАМ СТРАТЕГИЯТА НА ЗЕЛЕ - ДА ОСЕЕ КУРСК С ЖЕЛЯЗО ОТ ТЕХНИКА СТРУВАЩА МИЛИАРДИ КАТО ДАРЕНИЕ ЗА ПУТИН... ПОДОЗИРАМ СГОВОР МЕЖДУ ЗЕЛЕ И ПУТИН ЗА ОПРАЗВАНЕ НА СКЛАДОВЕТЕ С ТЕХНИКА, ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ НА ЗАПАНЯЦИТЕ ОТ НАТО, КАТО ТОВА НЕ ВКЛЮЧВА НАШИТЕ БГ ДАРЕНИЯ НА ЗАПОРЯНЧО...
249
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо бе Путин, защо избиваш дронаджии?
248
1
 
20
 
! Отговори
do 229 преди 2 седмици
И защо Путин ще иска подобна глупост? Нали после народа в тази република ще трябва да го храни/осигурява работа , да му строи жилища и да му поддържа инфраструктурата? Колониализма отдавна приключи, освен за разни като нас, дето сами са се подложили. Зеленски сам избра да не спази споразуменията от Минск! Да се спасява !
247
1
 
23
 
! Отговори
aZ-ът преди 2 седмици
Каквито са ми украинците такива са ми и руснаците, славяни са , братя са ми. Това трябва да спре, Украйна трябва да разбере, че се търкаля към пропастта.
246
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
...а бе шведите уйдоха, ама снощи три минометни разчета с трима датчани и един германец и към 7-8 екстра добавка също...Да е свят ФАБ-а на Путаняга ....
245
0
 
24
 
! Отговори
2 преди 2 седмици
До ГНЕВЕН-Подкрепям напълно!Това са варвари ,разбойници и престъпници!Целия Сл.бряг е залят от фашистките орди на Зелевия наркоман.Постоянно създават конфликти , а полицаите не смеят да гъкнат.Ужась.Нахални ,надменни и арогантни гнусяги.Тази напаст трябва да бъде прогонена.