Сирски увери: Русия не е напреднала и метър в Покровск

Операцията в Курск вървяла добре
Обновена: 6 сеп 2024 08:49 | 6 сеп 2024 08:16, Александър Попов
313
Сирски увери: Русия не е напреднала и метър в Покровск
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски увери, че операцията в граничната руска Курска област върви добре, а армията на Русия не напредва към Покровск, предаде Ройтерс.

"През последните шест дни врагът не е напреднал с нито един метър в посока Покровск. С други думи нашата стратегия работи", каза Сирски в интервю за американската телевизия Си Ен Ен. Той добави, че ВСУ са регистрирали намаляване на интензивността на руския обстрел и настъпление и в други направления.

По-рано днес украинските власти съобщиха, че евакуирането на хора с влакове от Покровск е спряно в момент, когато руската армия е на по-малко от 10 километра от града, който е важен транспортен възел в източната Донецка област.

Украйна призовава своите западни партньори да й доставят повече оръжия и да позволят тяхното използване по-дълбоко навътре в Русия.

Днес Зеленски ще участва в среща в Германия на министрите на отбраната на държавите от т. нар. Контактна група за Украйна - държавите, които доставят оръжия на Киев - и ще призове по-конкретно за доставката на повече ракети с голям обсег и на средства за противовъздушна отбрана, съобщи списание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

Освен това се очаква украинският президент да посети по-късно този месец САЩ, където да представи на американския си колега Джо Байдън "план за победа".

Вашингтон е ключов съюзник на Киев, като му предостави военна помощ за десетки милиарди долари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от НОТИФИКАЦИИ
Боян Чуков: Води се Трета световна война на много фронтове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сирски е твърде угрижен за да говори толкова оптимистично. Други мисли са в главата му.
221
1
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Волво се отказа от плановете си да не произвежда бензинови коли. Поредно доказателство за безумните планове на некадърниците в Брюксел. ПП. Преди това и Стелантис решиха даже да продължат разработката на нови ДВГ.
220
2
 
14
 
! Отговори
Путин им каза преди 1 седмица
До Берлин: На Международният Икономически форум във Владивосток (за който по нашите медии ито дума) Путин каза, че не разбира защо Германия не получава газ от оцелялата една тръба от газопровода Северен поток, след като може да получава руска газ от тръбопровода през Украйна. А евтиният руски газ беше една от причините за възхода на германската икономика.
219
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато заговори за съкращения на хора, разходи и закриване на заводи морето от 16000 работници в залата и над 5000 отвън изригна! Въпреки отчаяните му призиви, че всички трябвало да "споделят отговорност", защото с цел оцеляването Фауве трябвало да премине към основно производство на електромобили, нито един довод не беше приет. И тогава Анлиц изплю камъчето за мрачната картина с компанията: след пандемията пазарът на коли се е свил, всяка година се купуват с половин милион автомобили по-малко. Това означавало, че два завода просто не работят. "Пазарът просто го няма".
218
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин каза че към 3000та година Русия ще наближи Киев. Той затова иска да му удължат живота поне с 1000 години.
217
2
 
11
 
! Отговори
След ВСВ преди 1 седмица
След като Нацистка Германия убива 27 милиона граждани на СССР, Русия помага за обединението на Германиите, изтегля войската си! Търгува евтин газ и нефт за да направи немската икономика Номер 1 в Европа и по света!И кво прави Шолц??? Плюе на всичко и праща немски Леопард танкове в Русия и се хили до Байдън, когато той съобщява, че Северен Поток ще спре ( бъде взривен)!!
216
2
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
САЩ натиска ЕС да плаща заемите на режима в Киев към Блекрок с руските активи в ЕС. Факт. Арабите вече не инвестират в ЕС. До 10 години ЕС ще стане треторазряден регион на света. Нещо като България в началото на 90те.
215
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фауве, най-големият производител на автомобили в света, затваря заводи в Германия заради трудната икономическа среда. Германският производител Фауве обмисля затварянето на заводи в Германия за първи път в историята си, в ход, който демонстрира конкурентния натиск оказван от китайските автомобилни производители върху немската автомобилна индустрия.
214
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европа десетилетия наред профитираше от руските ресурси на супер изгодни цени. И за благодарност сега какво - не искаме евтини ресурси, искаме ги без пари! Русия да се разчлени и да да ни доставят без пари! Еми сега ще видите, пиленца, сега ще видите.
213
1
 
17
 
! Отговори
Берлин преди 1 седмица
Фолксваген затваря заводи! Стотици хиляди безработни. Автомобилната индустрия и всякаква друга в Гирмания е на свободно падане и скоро ке има Бум!!
212
2
 
19
 
! Отговори
Чистят ги от Курск преди 1 седмица
Руската армия продължава да унищожава украинските окупатори в пограничния район на Курск. Реактивните системи за залпов стрелба "Град" на военната групировка "Север" ликвидираха подразделения на украинските въоръжени сили, които се опитваха да се закрепят в граничната зона на Курска област.
211
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След края на СВО ЕС се разпада. А може и по рано, може и Путин за това да ги жали украинците и да не приключва с тях.
210
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фауве - над 100 хиляди остават на улицата.
209
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Москвичите и ладите спукаха от бой мерцедесите и поршетата в Украйна.
208
2
 
16
 
! Отговори
Сирски до Зеленски преди 1 седмица
Насадихме се на Курск, мейн Фюрер!Не, опитахме и с везелин, но не можем да го извадим! Влиза ни само по-дълбоко..
207
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Западът повече не е в състояние да отделя ресурс за Украйна.
206
2
 
15
 
! Отговори
Сирски до Зеленски преди 1 седмица
Побеждаваме, мейн Фюрер! Нашата войска е в Предмосковието! Руските войски не са напреднали мириметър за 3 години! Да,Путин е по нисък от вас с 10 сантиметра, майн Хер!
205
2
 
18
 
! Отговори
Чудни са делата ти преди 1 седмица
Чудни са делата ти Господи. Украйна воюва с Русия, а по газопровод през Украйна се транспортира руски газ за Западна Европа. Излиза, че на Украина всико и е позволено. А на сателити като нас - не.
204
1
 
13
 
! Отговори
Тоя се опитва преди 1 седмица
Да лъже като украинец но не му се отдава щото е руснак!
203
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако лъжите можеха да се превръщат в пари, то украинските ръководители щяха да са трилионери. Само пример: в момента средната възраст на армията им, по западни данни естествено, защото и г*за си вече са продали, е 47 години. Куцо и кьораво събират от всякъде за фронта. И едновременно за година и половина са дали само 31 000 жертви. Общо. Вервайте им.