Зеленски призова Запада: Заличете "червените линии" на Москва

Иска използването на далекобойни оръжия по руска територия
Обновена: 6 сеп 2024 12:22 | 6 сеп 2024 12:00, Александър Попов
427
Зеленски призова Запада: Заличете "червените линии" на Москва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните си съюзници да пренебрегнат "червените линии" на Москва и да позволят на Киев да използва оръжия с голям обсег за удари по руска територия.

"Трябва да разполагаме с тези способности с далечен обсег на действие не само на територията на Украйна, но и на руската територия. Така че Русия да бъде мотивирана да се стреми към мир“, заяви Зеленски на среща на групата от Рамщайн, в която участват около 50 държави, които доставят оръжие на Украйна.

Това е и първото участие на украинския лидер на срещата на министрите на отбраната в американската военновъздушна база в Западна Германия.

В началото на днешната среща министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви, че президентът Джо Байдън ще одобри още помощ в сферата на сигурността за Украйна на стойност 250 млн. долара.

"Това ще увеличи капацитета, за да отговори на променящите се изисквания на Украйна. И ние ще ги предоставим със скоростта на войната", каза Остин.

Обявяването на новата помощ идва в рисков момент за украинските сили, които напредват в руската Курска област, въпреки че руските сили заплашват Покровск в Източна Украйна, коментира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от Свят
Украйна е свалила 27 от общо 44 руски дрона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кво става с контранаступа, върнаха ли вече Крим? А с Курск какво става превзеха ли го вече? А има ли завърнали се от командировката към Курск, хахахахаха.
304
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
само не ни вкарвай във война ,която не е наша,воювай си там.и реакторите ни ще вземеш без пари,разбрахме.но не са твои ,а наши,и Украйна никога няма да ги плати.
303
3
 
13
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 1 седмица
Няма да е лошо Русия да пусне 1-2 ядрени удара по кииф и да ги охлади малко дрогираните укруси,които могат само да просят и да смъркат бело.За нищо друго не стават.Е за естеств.тор стават,което са показали до сега.Повече от половината над милион са полегнали геройски да торят полята за славата на смърфа зелено.Русия сега само загрява.
302
18
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Курск е украински, Москва е бомбардирана с дрони, време е Путин да каже как е успешна специалната военна операция дето трае 3 години вече.Руснаците са смешници. Нападат, взимат вероломно чужди територии, а сега като им взеха Курск, заплашват с атомни оръжия. Сме-шни-ци.
301
5
 
17
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Този ще се пръсне от злоба !
300
5
 
23
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Тоя иска да запали целият свят ,понеже губи на фронта !
299
5
 
22
 
! Отговори
Ало преди 1 седмица
Напредвали в Курска облат :)))) сами не си вярвате на бръщолевениците. Хич не се връзвайте и на агонизиращата киевска хунта, която загуби почти изцяло доверието на украинския народ - вижте какви са настроенията в украинските телеграм канали, хората разбраха в каква каша ги забъркаха американските марионетки. Удавникът (Зельо) е готов на всичко и ще завлече на дъното и своите "спасители"
298
3
 
16
 
! Отговори
Зелето преди 1 седмица
Иска световна война, защото знае края си. А всички, които го подкрепят, дали и те си знаят своя, на децата си, на любимите си хора? Ще оцелеят ли, не вярвам. Всички ще сме при Бог тогава, и ако такива като мен няма много какво да губят, и това е нормален завършек на живота, то за тях ще е жестока трагедия. Да си го знаят и се подготвят за трагедията, въпреки че не познавам от моя дълъг живот някой да се е подготвил за нея.
297
17
 
4
 
! Отговори
Ню 0рк преди 1 седмица
Хихи Украйна си върна Ню Йорк, бележим началото на ОБРАТ във войната и крайната победа е за УКРАЙНА 100про
296
15
 
4
 
! Отговори
АЗОВ в България преди 1 седмица
Като приключат с 00рките предлагам да поканим няколко бригади АЗОВ да стегнат България. по точно ромските села и квартали и да изловят каппейките. На гранцата също и ще видите как ще спрат да минават през бг мигрантите изведнъж
295
8
 
16
 
! Отговори
Пуделът е объркан преди 1 седмица
Червените линии Кремъл може да търпи заради единния народ,но едва ли ще остане без отговор за Запада(някоя база или флот примерно) направят ли украинците някоя беля с със западни оръжия,поради което официално няма да ги премахнат,не че кой знае какво ще променят 300 км след като самолетите изстрелват плаващите бомби от двойно повече,а и за да го иска,явно се обслужват от западен персонал или поне без тяхна помощ не може.То ако можеше,че щеше да иска.
294
3
 
26
 
! Отговори
сусо преди 1 седмица
Момчето няма никви ограничения да затрие не само собствения си народ!
293
9
 
26
 
! Отговори
Юлиян до 307 преди 1 седмица
И хубаво ли е да знаеш,че същите тези "монголоиди" те спасяват след Втората световна война от това да останеш без Родопите и границата с Гърция да минава край Пловдив и да плащаш почти един милиард тогавашни долара репарации.И че сме единствената страна съюзник на Райха,отървала се без загуби на територии.И всичко това-ТЕ,които в невежеството си наричаш "монголоиди"!
292
8
 
16
 
! Отговори
Юлиян до 307 преди 1 седмица
А хубаво ли е когато разбереш,че дължиш на тези,както се"изразяваш"монголоиди"почти всичко.Това,че след половин хилядолетие те връщат като политически субект отново на картата на Европа.Нещо,което и след още 500 години нямаше да можеш да направиш самостоятелно,дядо Въльо!
291
26
 
9
 
! Отговори
Хубаво е когато преди 1 седмица
знаеш, че България допринася за унищожаването на монголоидните рушкиФашизоиди.
290
6
 
27
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Зеленски призова Запада:"легнете заедно с нас под гилотината".
289
16
 
7
 
! Отговори
Внимание преди 1 седмица
Другарката мутрофанова от "Драган Цанков" 28 е заповядала на всички рос0робски ботове да се включат масове с техните ВПНи и да пляскат плюсове и минуси където подобава. Така ще внушаваме фалшиво мнозинство че България подкрепа блатото наречено русия.
288
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нахлуването в района на Курск не помогна на украинските въоръжени сили да осуетят руската офанзива в Донбас, а напротив. Защитата при Часов Яр е пробита, целият украински елит е избягал от Покровск, а котелът при Невелское се затваря. Междувременно в Полтава след пристигането на руска ракета бяха убити почти 1000 елитни войници от украинските въоръжени сили.
287
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"в която участват около 50 държави, които доставят оръжие на Украйна." N.C.
286
5
 
21
 
! Отговори
Рати преди 1 седмица
Мръсен терорист! Дано ти таковата мамата с камъни ,наркоман гаден !