Зеленски призова Запада: Заличете "червените линии" на Москва

Иска използването на далекобойни оръжия по руска територия
Обновена: 6 сеп 2024 12:22 | 6 сеп 2024 12:00, Александър Попов
427
Зеленски призова Запада: Заличете "червените линии" на Москва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните си съюзници да пренебрегнат "червените линии" на Москва и да позволят на Киев да използва оръжия с голям обсег за удари по руска територия.

"Трябва да разполагаме с тези способности с далечен обсег на действие не само на територията на Украйна, но и на руската територия. Така че Русия да бъде мотивирана да се стреми към мир“, заяви Зеленски на среща на групата от Рамщайн, в която участват около 50 държави, които доставят оръжие на Украйна.

Това е и първото участие на украинския лидер на срещата на министрите на отбраната в американската военновъздушна база в Западна Германия.

В началото на днешната среща министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви, че президентът Джо Байдън ще одобри още помощ в сферата на сигурността за Украйна на стойност 250 млн. долара.

"Това ще увеличи капацитета, за да отговори на променящите се изисквания на Украйна. И ние ще ги предоставим със скоростта на войната", каза Остин.

Обявяването на новата помощ идва в рисков момент за украинските сили, които напредват в руската Курска област, въпреки че руските сили заплашват Покровск в Източна Украйна, коментира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от Свят
Украйна е свалила 27 от общо 44 руски дрона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Удобно!
284
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я, чиба, наглец!
283
2
 
23
 
! Отговори
007 преди 1 седмица
Този иска да завлече света, защото знае, че единствено война НАТО- Русия ще спаси Усрайната.
282
1
 
26
 
! Отговори
Няма такава драма преди 1 седмица
За три години - 3 милиона инвалиди в Украйна, а за убитите няма достоверни данни. Предполага се около 600 000 - 700 000. Властите крият колко са убитите, за да не плащат компенсации. Лекарите и учителите ще са без заплати за декември, за да се платят заплатите на военните за септември.
281
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно Зеленски не прави елементарни логически връзки от близките събития. Например като падна Ф16 с най-обученият им пилот подполковник, стана ясно, че колкото и техника да получат, трябва хора които да я управляват, ако не са обучени то те използват 10-20% от възможностите й. Полковникът не успя да отиде до фронта завалията, Бог да прости. Скоро Зеленски видя че и с уволнения не става, армията му все си отстъпва.
280
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички трябва да се възхищаваме и да благодарим на здравите нерви на Русия. Против войната съм, не одобрявам ни Путин, ни Зеленски. С тия военни авнтюои по един или друг начин си съсипваме живота.
279
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като си спомня руснаците как тепаха Пеевски в Дубай.... Зеленски може да не го тепат
278
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БИВШИЯТ украински президент, комикът и прочие...А какво е казал на няколко магистрали бело, няма никакво значение.
277
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каквото и да четем за пътя на Украйна към победата, фактът, че Зеленски иска все повече и повече, а армията му отстъпва, означава само едно: не му вървят добре нещата. Направо на зле е.
276
1
 
33
 
! Отговори
Зелевски мисили само преди 1 седмица
Как да се спаси. Това според него може да стане, като предизвика конфликт между Русия и Запада, главно НАТО. Затова прави провокации - обстрелва Запорожката АЕЦ, стратегически РЛС за ранно оповестяване, летища, където има стратегически бомбардировачи и дори Кремъл. Москва обаче е със здрави нерви и просто засилва методично унищожаването на украинската инфраструктура и армията. Както стана в Полтава, където според бившия депутат Мосейчук убитите военни специалисти по РЕБ са над 1 000. Безумие.
275
1
 
9
 
! Отговори
Вукич преди 1 седмица
Само да не ни заличат нас!!!
274
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не мога да повярвам, че този прави конференции за ... мир. Аз една дума за мир не съм чул от него освен призиви за ескалация. Той си я получава по пълна програма. Къде са паричките? Вече Ротшийлд станаха гарант за заемите на Украйна, няма спасение за Зеленски, от тях не можеш да се скриеш в Аруба.
273
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наркоманът ,който иска да изпепели Европа
272
0
 
35
 
! Отговори
Жирик преди 1 седмица
Този комик не е добре,но кураторите му са още по луди чудя се Русия до кога ще се ваздържа от истински удар по всички
271
0
 
24
 
! Отговори
Само питам преди 1 седмица
Този не се ли сеща че в един момент ще го изчешат с атома?
270
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да и точно Москва не мисли като тебе
269
0
 
28
 
! Отговори
Руя преди 1 седмица
Най-добре ще е тоя да го заличат и тия около него.
268
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А аз призовавам Зеленски - Обръсни се, БЕ! Не си на фронта в окопите. Дори Хитлер, Сталин и Чърчил са се грижели за външният си вид, поне да не изглеждат нечистоплътни. Актьорът силно се е вживял в ролята на президент, която играе.
267
0
 
20
 
! Отговори
Превратностите преди 1 седмица
Превратностите на историята: днес в Берлин има улица "Щауфенберг". След време украинците не само ще съжаляват, но и ще се срамуват за това, че сред тях не се е намерил мъж като германския полковник Щауфенберг.
266
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
този пак е малко нервен призовава ли заповядва ли не се разбира, след 2 дена започва да заплашва запада, ще видите