Орбан: Владимир Путин и Володимир Зеленски трябва да се срещнат

Така щяло да се сложи край на войната в Украйна
7 сеп 2024 14:22, Елка Василева
239
Орбан: Владимир Путин и Володимир Зеленски трябва да се срещнат
Снимка: архив, БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че е необходимо лидерите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски да се срещнат, за да се сложи край на войната между двете страни. Попитан дали е възможна такава среща, той каза на форума „Амброзети“ в Италия, че тя е "необходима" и че основният въпрос е комуникацията.

Още по темата
„Ако няма комуникация, войната става все по-лоша и по-лоша“, каза Виктор Орбан на панелната дискусия, съобщава „Политико“. Във форума участва и украинският президент, с когото Орбан каза, че поддържа "добри отношения", дори след като унгарският лидер се срещна с Путин в Москва.

В първите седмици от шестмесечния мандат на Унгария като председател на Съвета на ЕС Орбан се опита да се представи като "миротворец" в украинския конфликт с изненадващо посещение в Киев и след това - в Москва.

През последните седмици и Путин, и Зеленски твърдяха, че биха приветствали посредници в дискусията за прекратяване на конфликта в Украйна, но не вярват, че Унгария е вариант, пише „Труд“. Говорейки на панелна дискусия на руския Източен икономически форум във Владивосток в четвъртък, Путин каза, че Китай, Бразилия или Индия биха могли потенциално да помогнат в мирните преговори. Зеленски обяви след среща с Орбан през юли, че "миротворецът" трябва или да има силна икономика, която засяга Русия, или мощна армия, от която Путин се страхува, като инструменти за влияние.

„САЩ са такава страна, Китай и ЕС - също. Не само една страна, а целият Европейски съюз “, каза Зеленски тогава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от Войната в Украйна
Украйна е свалила 58 от 67 дрона, с които я е атакувала Русия тази нощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
7
 
8
 
! Отговори
Йордан преди 1 седмица
Съжелявам, че го казвам, но ако Зеленски беше мъж или поне милееше за украинците, щеше още преди 2 години и половина да отиде лично в Москва и да прекрати това взаимно избиване на войници и цивилни.
145
5
 
4
 
! Отговори
Натовски Миньони преди 1 седмица
Западът не се интересува от размера на Украйна, останалата част веднага ще бъде приета в НАТО и натъпкана с всякакви далекобойни ракети, насочени към Москва
144
5
 
3
 
! Отговори
тапегьоз преди 1 седмица
До ? "А какво стана с контранастъплението? Русия върна ли си вече Курск?" - а на ръце можеш ли да ходиш, надолу с главата?
143
4
 
6
 
! Отговори
Роко Сифреди преди 1 седмица
След срещите на Путин с Ким Чен Ун, Рамзан Кадиров и аятолах Хаменей съобщиха за дефицит на вазелин по руските аптеки.
142
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо НАТО трябва да се отдръпне от Украйна. НАТО е заплаха за Русия и поддържа тази война. НАТО иска да атакува Русия и Русия знае това.
141
1
 
0
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 седмица
Друго нема...:)))
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бонго каде си тъгнал със църв улите да политиканстваш не се заблуждавай ти си много повече от използвано парче тоалетна хартия.
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Контрата едва ли е бил в Гърция беден е като църковна мишка и мързелив умник.
138
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турция излезе ли от НАТО - и НАТО и ЕС ще се разпаднат. За САЩ не е страшно, могат и сами да се пазят, богати са на ресурси и могат да се развиват и да продължат да бъдат богата и благоденстваща страна, макар и не световен хегемон. А ЕС отива на кино.
137
6
 
11
 
! Отговори
Доктор Енчев преди 1 седмица
Силиконовото джудже е при мен за ремонт. Спукал му се е ботокса на едната буза след срещата с Рамзанката. Като го оправя го пускам да ходи на срещи
136
5
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Орбан като си толкова умен дай половината си Унгария на Русия и кажи че е рускаАреее мушмуйл
135
1
 
2
 
! Отговори
О! преди 1 седмица
О! Ама вие не сте ли чули вече! Ами значи вие живеете в бункер! Контранастъплението се премести в посока Курск - Москва! Вие не знаехте ли?
134
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лайковете се фалшифицират от платени от НПО тролеи сорросоиди.
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дезинформация на макс за слепите миряни...
132
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турция подаде молба за присъединяване към БРИКС. НАТО се разпада.
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този с Контранастъплението беше задрямал (може да е бил в Гърция) :) Сега отново ще ни забавлява.
130
2
 
4
 
! Отговори
Курск преди 1 седмица
Ликвидирани повече от 10 400 украински военнослужещи в Курска област. Унищожени 81 танка до този момент от нахлуването на украинските сили в руска територия. Сред останалите загуби са: 41 бойни машини на пехотата, 74 бронетранспортьора, 599 бойни бронирани машини и 339 автомобила.
129
4
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 седмица
В цялата Юропа има само трима държавници с мозък и топпкии - Путин, Ердоан и Орбан. Донякъде Санчес и Мелони. Всички други са на еврейски каишки. Но, казах го преди много лета - до края на 2025 година еврейоГЕЙталашката коттчина ще бъде разкована на дъски и пирони. След това ще видим балканската курветтина българия пак накъде ще се запъти с бохчичката в ръце - към влажната землянка на пияното муДжик, или към двореца на мустакатия босфорски пилавджия.
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
70те години промишлеността на България беше повече от Гърция и Турция взети заедно. 90те години започва световен процес за разпределение на труда. Евросъюза като вътрешен пазар се превръща в пазар за Германия, а всички останали производители, включително и България бяха напълно ликвидирани, енергетиката също - атомните централи в Прибалтика и България бяха ликвидирани. А в момента СВО ликвидира промишлеността на Германия.
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На зеленски мандата му изтече. Той не представлява вече никого освен себе си. Но е отговорен за ставащото и ще носи отговорността. Еманация е на западното нацистко и фашистко лицемерие.