Путин подписа указ: Руската армия става 2 389 130 души

От началото на годината 190 000 са подписали договори с МО
Обновена: 16 сеп 2024 18:13 | 16 сеп 2024 16:26, Петър Бойчев
190
Путин подписа указ: Руската армия става 2 389 130 души
Снимка БГНЕС

Руският преидент Владимир Путин е взел решение да увеличи числеността на личния състав на руските въоръжени сили до 2 389 130 единици, посочва РИА Новости.

Русия ще увеличи числеността на Въоръжените сили, указът за това е подписан от Владимир Путин, документът е публикуван на уебсайта за официално публикуване на правни актове, допълва руската агенция, цитирана от "Фокус".

Издава се указ за: "1. Да се определи утвърдената численост на Въоръжените сили на Руската федерация в размер на 2 389 130 единици, в това число 1 500 000 военнослужещи", се посочва в документа.

Държавният глава на РФ също така възлага на правителството да отпусне на Министерството на отбраната средствата от бюджета, необходими за изпълнението на указа.

В предишния път числеността на Въоръжените сили е била увеличена през декември 2023 г. Той е бил увеличен до 2 209 130 души, включително 1 320 000 военнослужещи. Указът за това, според документа, вече не е валиден, докато подписаният днес ще влезе в сила на 1 декември.

През първата половина на 2024 г., по данни на заместник-председателя на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, около 190 000 граждани са подписали договори с Министерството на отбраната.

В същото време в началото на септември Путин заяви, че броят на желаещите да получат договор с руското МО "рязко се е увеличил след нахлуването на Въоръжените сили на Украйна в Курска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: армияуказпутин
Още от Русия
Путин се допитва до шамани дали да използва ядрено оръжие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"Не се напивай като тук е пълно с украински присяци , риташ си здравната каса,ако знаеш, какво е това"Ах, украинки пияни, нямам нищо против тях. Който има, има му нещо сбъркано в мъжеството.
121
2
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"Щото сме ми в държавата и може да ви направим живота черен"Не, не сме в РФ, тук е България, страна-членка на ЕС, и членка на НАТО. По-скоро, ти си в държавата ми, дръж се добре, русначе мое, да не те налазим българите както трябва, да те питаме що нападате братски славянски народи (Украйна) и що заплашвате нас и Полша.
120
0
 
1
 
! Отговори
До 121 преди 2 дни
Сега комплекси за малоценност ли ще избиваш тук ,а?
119
3
 
2
 
! Отговори
До Баба преди 2 дни
Не се напивай като тук е пълно с украински присяци , риташ си здравната каса,ако знаеш, какво е това
118
3
 
1
 
! Отговори
До Баба преди 2 дни
Е мога да наритам няколко украински просяка като теб и тогава пак ли ще се обясняваш,а? Щото сме ми в държавата и може да ви направим живота черен
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Руснетата щом пуснаа колоездачи на фронта, вервам че готвят и кавалерията! Така е, при толкова утрепани танкове! Пък и едно мyле струва много по малко на руския данъкоплатец!
116
3
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"И кой се интересува от мнението ти украински просяк в държавата си всеки може да бъде, какъвто си иска май ти си за хапчетата"Спри ме да пиша, ако можеш, импо-тентно момиченце. Спри ме. Накарай ме да спра. Ама ...май не можеш. Както Путин импо-тентно не можа за 3 дена да превземе Киев и се мъчи 3 години, така и ти не можеш да ме спреш да ти пиша истината. Недей се напъвай много, да не се о-а-каш.
115
1
 
1
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 2 дни
Първо се научи да пишеш на български и тогава се изказвай от коневръза
114
2
 
0
 
! Отговори
До 113 преди 2 дни
И кой се интересува от мнението ти украински просяк в държавата си всеки може да бъде, какъвто си иска май ти си за хапчетата щом си решил,че тук ти е Урколадия и простотиите украински ще минат
113
3
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"Ей нахален и нагъл си като Украинска хле6арка колко пъти да ти се казва,че украинските ти простотии тук не вървят"Някой да говори с теб, русо-робе? Колко пъти да ти се казва, това България не е РФ. Ходи си в Азия да си харчиш рубличките и не ме занимавай. Тук е ЕС, мога да си говоря каквото си искам, и ти нищо не можеш да направиш, импо-тентен такъв :)
112
2
 
2
 
! Отговори
До Баба преди 2 дни
Ей нахален и нагъл си като Украинска хле6арка колко пъти да ти се казва,че украинските ти простотии тук не вървят
111
1
 
2
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"според тях увеличената руска армия ще бъде въоръжена с тояги и прашки"И ще язди кози от Северна Корея. По-интересното е защо му трябва на Путин да си увеличава армията, не е като Русия да е във война. Само че, доколкото чух, 800 000 руски войници са изследнали без следа. Роднините им се притесняват, звънят по телефона, но ни вест, ни кост. Къде ли са руските войничета?
110
2
 
2
 
! Отговори
До емо преди 2 дни
Ти си русофил (болен). За хапче си. Или може би белина.
109
2
 
1
 
! Отговори
емо преди 2 дни
част от коментарите към статията, като например на баба, са на хора с елементарни и напълно промити от русофобската пропаганда мозъци - според тях увеличената руска армия ще бъде въоръжена с тояги и прашки.
108
1
 
3
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"На тая украинска психиатрия ограда няма ли украинска копейко"Не знам, аз виждам просто надъхани русо-роби с пяна по устата. Само че България е свободна държава, няма нищо общо с РФ, държава сформирана през 1991, и тук всеки има право да си изразява мнението. Не е като твоята блатна РФ, където гък да кажеш, и влизаш в затвора, както правеха с гулага по СССР времето. България е в ЕС, колкото и блатните русо-роби се опитват да я завлекат обратно в Азия.
107
0
 
2
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"Не разбра ли ,че тук никой не се интересува от мнението на украинските просяци бе"Не ме интересува ти от какво се интересуваш. Аз съм от България, свободна държава, и ще си изразявам мнението както си реша. Ако не ти харсва, ходи си при господарите в Русия, където като кажеш на войната война, отиваш в затвора.Не е мой проблемът, че ти си свикнал с обиди и злост да се аргументираш. Презрение само мога да изпитвам към теб, и съжаление
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не е русофил това, а вербуван от службите или просто хитроумен ***, симпатизант, футболна агитка, същият манталитет. Те дори не знаят руски, не са прочели книга, и сигурно гледат руски филми със субтитри. Хаха, но иначе днес с хиляда по-малко.
105
1
 
1
 
! Отговори
До 106 преди 2 дни
На тая украинска психиатрия ограда няма ли украинска копейко.В Овча купел до украинското посолство открили една специална за тия с украински халюцинации
104
0
 
1
 
! Отговори
До 105 преди 2 дни
Е накрая и американците ще отидат в Украйна като в Афганистан да ги бият и те урко-зомбитата
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кремъл заяви днес, че украинската връзка на заподозрения за опита за убийство на бившия американски президент Доналд Тръмп показва, че "играта с огъня" си има своите последици..