Зеленски обяви: Тръмп ме увери в подкрепата си към Украйна

Украинският президент използва посещението си в САЩ, за да огласи своя "план за победа"
29 сеп 2024 19:52, Красимир Ангелов
155
Зеленски обяви: Тръмп ме увери в подкрепата си към Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено в събота интервю за телевизия Fox News, че е получил "много директна информация" от Доналд Тръмп, че бившият президент на САЩ ще подкрепи Украйна във войната срещу Русия, ако бъде преизбран на президентските избори през ноември, предаде Ройтерс.

Зеленски беше в САЩ за сесията на Общото събрание на ООН и в петък представи на Тръмп на среща при закрити врата своя "план за победа" във войната. Преди това кандидатът за президентския пост от Републиканската партия казваше, че ще работи както с Украйна, така и с Русия, за да сложи край техния конфликт.

В интервю за "Фокс нюз" след тази среща Зеленски каза: "Не знам какво ще се случи след изборите и кой ще бъде президент, но получих много директна информация от Доналд Тръмп, че той ще бъде на наша страна, че ще подкрепя Украйна".

Още по темата
Зеленски използва посещението си в САЩ, за да огласи своя "план за победа", който американски служител описа като преоформено искане за повече оръжия и премахване на ограниченията върху използването на ракети с голям обсег. Планът предполага окончателно поражение на Русия във войната, каза служителят. Някои длъжностни лица смятат тази цел за нереалистична, отбелязва Ройтерс.

Зеленски, който се срещна също с вицепрезидентката на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис и с президента Джо Байдън, каза, че търси обединена подкрепа на САЩ за продължаващата война с Русия и не подкрепи никой от кандидатите на президентските избори в САЩ.

"Не искам да се замесвам в изборния период... Не искам да загубя една или друга част от американците", каза Зеленски пред „Фокс нюз“.

В петък Тръмп каза, че е имал удоволствието да се срещне с Зеленски – подчертана промяна в тона в сравнение с някои от предишните му изказвания по време на предизборната кампания.

Тръмп и някои републиканци в Конгреса поставиха под въпрос цената на финансирането от САЩ и допълнителните оръжия за Украйна в двегодишната й битка срещу Русия и я определиха като безполезна. А демократите, водени от Байдън, настояват Русия да бъде наказана, а Украйна укрепена, представяйки победата на Украйна като жизненоважна за националната сигурност на САЩ. (БТА, Петя Гергова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от Русия
На ръба: Блъфира ли Путин с ядрената доктрина на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Тромпета може скоро да иде в затвора а наркомана на едно по непопулярно място.
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
Бай Дончо е дърта - супер алчна фурнаджийска лопата- кат гледа кви милиарди са заминали и заминават..Кви ли мисли му минават през акъла.. А100% че няма и за секунда мисъл - че тва е помощ..Ам бай ти Доня си е измамник -дет бизнесмен им казват - и ще сключва сделка с другия измамник Вовка - с него да се разберат и да ориентират тез милиарди в правилната посока ...и кой квот напраил,взел...окупирал ,избил разрушил..уж дотам Е кво толкоз *** кажи бай ти Дончо -2 грам човешко няма ей- расист
134
0
 
1
 
! Отговори
Ма тя умре бе баби! преди 13 минути
За когото бие камбаната, той не я слуша.
133
0
 
3
 
! Отговори
Хи хи преди 19 минути
зеля се е разциврил пред Тръмпи, и Тръмпи го е погалил по глaвичkaта, ЩЕ зеля, ЩЕ , ЩЕ. Ще ти купя колело, ама другия път !
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Храй на Ухрайна!
131
0
 
3
 
! Отговори
насраното НАТО преди 25 минути
Путин каза само две изречения и натовците се изпонасраха, веднага дадоха на заден ход.
130
0
 
1
 
! Отговори
Гошко преди 29 минути
Камала Харис може ли да намери Украйна на ненадписана карта на света?
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Ако Тръмп спечели, САЩ ще застанат на страната на Русия и тогава обединени заедно, Русия, САЩ, Китай, Иран и Северна Корея, в мощен съюз, ще превземат Угледар!
128
0
 
1
 
! Отговори
До 127 преди 31 минути
Тогава трябва да се съюзът с Виетнам за да могат да победят американските варвари. Слава Хо *** Мин екзекутора на кравари!
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Тръмп наистина подкрепя много силно Украйна. Само който ги подкрепя може да има толкова категорична позиция за мир, защото е видно, че колкото продължава войната толкова повече те губят територии. В този смисъл Харис е против Украйна щом иска войната да продължи да губят още десетки градове.
126
4
 
0
 
! Отговори
Варварска русия преди 34 минути
Руската армия е пародия, фарс,нямат ресурс и затова винаги губят
125
0
 
1
 
! Отговори
До 124 преди 35 минути
Тогава САЩ са големи *** да накарат Русия и Китай да се съюзът. Явно не са си научили урока след резила във Виетнам и Афганистан.
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
Тоя е терорист номер 1. Погуби хиляди и продължава да проси за още смърт.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
Истинската причина за войната в Украйна е Китай който с растящата си икономическа мощ представлява главна заплаха за САЩ и затова трябва да бъде унищожен. А САЩ не могат да унищожат Китай заради военната мощ на Русия, затова първо трябва да унищожат Русия. Украинците, които са руснаци, тоест народ воин, най-добрите воини, в същото време са големи тьпанapи, и не могат да схванат, че воюват и умират за интересите на САЩ, впрочем българите не са по-долу, за 30 години 3 милиона измряха за САЩ.
122
0
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 40 минути
За какво говорим след като руснаците ако ударят едновременно със стотици ракети Киев войната ще свърши? Само разни баламурници не виждат, ще тази война е фарс и игра на големи риби.
121
0
 
3
 
! Отговори
Новия юнкер на САЩ преди 43 минути
Не искам да загубя една или друга част от американците", каза Зеленски пред Фокс нюз! . . Въпросът е обаче дали американците знаят този факт!
120
0
 
5
 
! Отговори
Разбирач преди 44 минути
Щеше ли въобще Зеленски да се налага да ходи в САЩ и да търси внимание от целия свят ако Украйна можеше действително да победи?
119
0
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 48 минути
Ами не е клекнал, защото Пентагона отряза Зеленски за ракети с голям обсег, явно военните все още имат малко акъл в главите си за разлика от такива като Блинкен,да бе говорим,че няма и кой знае, какво производство щом за Пейтриът могат да произвеждат само 550 ракети на година,а за гарантирано унищожаване на цел трябват 2 ракети
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
Тръмп му вика пред целя свят, че се разбира с Путин а тоя тръгнал да ми разправя глупости. Много глупаво тва зелено *** ве!
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 49 минути
А сина ДжоБайдановски чисто перце хе хе