Зеленски обяви: Тръмп ме увери в подкрепата си към Украйна

Украинският президент използва посещението си в САЩ, за да огласи своя "план за победа"
29 сеп 2024 19:52, Красимир Ангелов
165
Зеленски обяви: Тръмп ме увери в подкрепата си към Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено в събота интервю за телевизия Fox News, че е получил "много директна информация" от Доналд Тръмп, че бившият президент на САЩ ще подкрепи Украйна във войната срещу Русия, ако бъде преизбран на президентските избори през ноември, предаде Ройтерс.

Зеленски беше в САЩ за сесията на Общото събрание на ООН и в петък представи на Тръмп на среща при закрити врата своя "план за победа" във войната. Преди това кандидатът за президентския пост от Републиканската партия казваше, че ще работи както с Украйна, така и с Русия, за да сложи край техния конфликт.

В интервю за "Фокс нюз" след тази среща Зеленски каза: "Не знам какво ще се случи след изборите и кой ще бъде президент, но получих много директна информация от Доналд Тръмп, че той ще бъде на наша страна, че ще подкрепя Украйна".

Още по темата
Зеленски използва посещението си в САЩ, за да огласи своя "план за победа", който американски служител описа като преоформено искане за повече оръжия и премахване на ограниченията върху използването на ракети с голям обсег. Планът предполага окончателно поражение на Русия във войната, каза служителят. Някои длъжностни лица смятат тази цел за нереалистична, отбелязва Ройтерс.

Зеленски, който се срещна също с вицепрезидентката на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис и с президента Джо Байдън, каза, че търси обединена подкрепа на САЩ за продължаващата война с Русия и не подкрепи никой от кандидатите на президентските избори в САЩ.

"Не искам да се замесвам в изборния период... Не искам да загубя една или друга част от американците", каза Зеленски пред „Фокс нюз“.

В петък Тръмп каза, че е имал удоволствието да се срещне с Зеленски – подчертана промяна в тона в сравнение с някои от предишните му изказвания по време на предизборната кампания.

Тръмп и някои републиканци в Конгреса поставиха под въпрос цената на финансирането от САЩ и допълнителните оръжия за Украйна в двегодишната й битка срещу Русия и я определиха като безполезна. А демократите, водени от Байдън, настояват Русия да бъде наказана, а Украйна укрепена, представяйки победата на Украйна като жизненоважна за националната сигурност на САЩ. (БТА, Петя Гергова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от Русия
На ръба: Блъфира ли Путин с ядрената доктрина на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
9
 
1
 
! Отговори
Варварска русия преди 2 часа
Руската армия е пародия, фарс,нямат ресурс и затова винаги губят
125
0
 
3
 
! Отговори
До 124 преди 2 часа
Тогава САЩ са големи *** да накарат Русия и Китай да се съюзът. Явно не са си научили урока след резила във Виетнам и Афганистан.
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тоя е терорист номер 1. Погуби хиляди и продължава да проси за още смърт.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Истинската причина за войната в Украйна е Китай който с растящата си икономическа мощ представлява главна заплаха за САЩ и затова трябва да бъде унищожен. А САЩ не могат да унищожат Китай заради военната мощ на Русия, затова първо трябва да унищожат Русия. Украинците, които са руснаци, тоест народ воин, най-добрите воини, в същото време са големи тьпанapи, и не могат да схванат, че воюват и умират за интересите на САЩ, впрочем българите не са по-долу, за 30 години 3 милиона измряха за САЩ.
122
1
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 2 часа
За какво говорим след като руснаците ако ударят едновременно със стотици ракети Киев войната ще свърши? Само разни баламурници не виждат, ще тази война е фарс и игра на големи риби.
121
1
 
4
 
! Отговори
Новия юнкер на САЩ преди 2 часа
Не искам да загубя една или друга част от американците", каза Зеленски пред Фокс нюз! . . Въпросът е обаче дали американците знаят този факт!
120
0
 
6
 
! Отговори
Разбирач преди 2 часа
Щеше ли въобще Зеленски да се налага да ходи в САЩ и да търси внимание от целия свят ако Украйна можеше действително да победи?
119
0
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 2 часа
Ами не е клекнал, защото Пентагона отряза Зеленски за ракети с голям обсег, явно военните все още имат малко акъл в главите си за разлика от такива като Блинкен,да бе говорим,че няма и кой знае, какво производство щом за Пейтриът могат да произвеждат само 550 ракети на година,а за гарантирано унищожаване на цел трябват 2 ракети
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тръмп му вика пред целя свят, че се разбира с Путин а тоя тръгнал да ми разправя глупости. Много глупаво тва зелено *** ве!
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А сина ДжоБайдановски чисто перце хе хе
116
1
 
8
 
! Отговори
ЖгуПалнатАлсХитлер преди 2 часа
по-интересно е кой ще му имплантира кординатен емитор за да мое супер точната мини ракет "Куршумен Трепатен" да го клъцне.Тоя завлече натовския данъко платец с над 300 молярда,Съсипа бойна техните и разпродаде дадените му боеприпаси.Закупи за 1.7 мильона златюхи и диамантехи за Елена-зелената, Изнесе влакови количества вътрешни и външни органи за инплантиране.Подигара се с целия Запад.Завит в уралско одеало,залят с каспийска нафта и подпален с одеска спичка ще да го Елена палне от къде нозете
115
1
 
6
 
! Отговори
Тагаренко преди 2 часа
Война се печели с армия а украинската армия е малко така вече осакатена затова предлагам на всички борци за демокрация да се запишат доброволци в украйна под мое командване. Има ли навити?
114
1
 
6
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 2 часа
Вън НАГЛИТЕ окраинци!
113
1
 
4
 
! Отговори
бачкатор преди 2 часа
Камала Харис е дори по-удобен президент от Байдън. Байдън беше старо куче, а тая е пуделче :).
112
1
 
7
 
! Отговори
До 104 преди 2 часа
Какви граници ве ***? Украйна и Русия нямат граници защото това е Новорусия
111
11
 
2
 
! Отговори
Тръмп уверилЗеленски преди 2 часа
Не трябва да се забравя, че Тръмп е измамник , осъден от Американския съд за измами, още повече че Камала Харис ще бъде следващият президент в Белия дом. СЛАВА УКРАИНЕ!
110
2
 
0
 
! Отговори
бачкатор преди 2 часа
Ами...тя стралната на Зеленски е дълбоката държава в САЩ. Така, че нищо чудно Тръмп да е клекнал. Третият атентат вече ще бъде от професионалист :)
109
0
 
7
 
! Отговори
Ай ай преди 2 часа
Тръмп е стара лисица ве Зеленко..
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Баце ти си ***, Крайна за Украйна!
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Слава на Украйна. Лъжеш. Мексико за в момента е вкарала 18 милиона неядрени мигранти.