Националисти провалиха гей парада в Белград

Заканите на ултраси и бръснати глави помрачиха празника на хомосексуалните
19 сеп 2009 15:12,
246
Националисти провалиха гей парада в Белград
Снимка: Булфото

Гей парадът, който трябваше да се състои в неделя в Белград, е анулиран.

Причината за отмяната на парада е информация на полицията за възможни инциденти, уточнява агенция Бета.

Полицията е предложила на организаторите да променят мястото на провеждането на шествието в Ушце – голямо открито пространство, отделено от центъра на града от река Сава, но организаторите отказали и решили да отменят събитието.

Ултранационалистически групировки вече се заканиха да се разправят с участниците.

Сръбското министерство на вътрешните работи съобщи преди два дни, че няколко хиляди полицаи ще охраняват Белградския парад.

Първата проява на хомосексуални през 2001 г. в Белград завърши със сблъсъци и полицаите не успяха да удържат футболни фенове, ултранационалисти и бръснати глави, които нападнаха участниците в шествието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
0
 
! Отговори
Тито преди 15 години
(...)Država je pala na fundamentalnom ispitu, sledi joj popravni. Veoma brzo. Republika Srbija jeste kapitulirala, ali mi nismo.Organizacioni odbor Povorke ponosa
233
0
 
0
 
! Отговори
Жозефина преди 15 години
Ентропия има не само във физиката. И дори да е само хаос, негативното значение на хаоса не е единственото му значение.Пълна подреденост е когато при 1000 души един човек има 1000 лв, а останалите - нищо. Пълен хаос е когато всичките имат по 1 лев - кое е по-добре зависи от интереса на оценителя...Иначе, не зная някой на парада да е спал с някого "на публично/обществено място" и дори да си е свалил гащите за миг.
232
0
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 15 години
MOETO MNENIE E...CHE SCHTOM..NARODAT E GLASUVALZA DEMOKRACIQ...NE TRQBVA DA SE PROTIVOPOSTAVQ....SRESCHTU TAKIVA PROQVI....ZAMISLETE SE...... VIE *** LI MRAZITE POVECHEILI KLETITE GEIOVE
231
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
браво на сърбите
230
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Пак не разбирам за какво говориш. В България досега не съм чул *** да бъдат третирани от закона по различен начин сравнено нормалните хетеросексуални. Това, че български *** се срамува да бъде *** е друга тема. Кво съм виновен, че *** осъзнава ненормалността си. Имам колега програмист - ***. Кво прави в спалнята си не ме ***. Стига да си върши работа и да не се опитва да ме сваля - нямаме проблем :)
229
0
 
0
 
! Отговори
London преди 15 години
Do 225Znaesh mnogo dobre kak e v Sofia,Plovdiv i ostanalite. Razlikata e che ponezhe tuk te si imat prava i svoboda e mnogo redko da gi vidish po tezi mesta. I ne triabva veche da se zheniat i imat detsa na sila,da se praviat na hetero kakto e masovo v Bulgaria.
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Нямам нищо против да си правиш интересен живота, но не и на публично/обществено място. Достатъчно ненормални има на този свят, остана и *** да се чукат публично.
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Хаос е единственото значение на думата ентропия. Но пък докато си предлагал *** си, явно си пропуснал няколко урока по физика в училище.
226
0
 
0
 
! Отговори
Жозефина преди 15 години
"Хаос" е едно възможно име на равномерното разпределение, за което говоря. Кaто ти е интересен живота, остави и другите да си го правят интересен, та да нарастне общата интересност!
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Честно казано, не знам за какво говориш. Това което съм виждал са *** и травестити по някой централни улици на София, готови да заработят някой лев с езика или *** си. За това обаче, едва ли може да бъде обвинена България в 'закостенялост'. В Англия е същото. В целия свят е същото.
224
0
 
0
 
! Отговори
London преди 15 години
Do 222Ne mi otgovori zashto obshestvenite toaletni i parkove v Bulgaria sa prepalneni s izvrastenia. I zashto 80 protsenta ot tezi v tiah se prebirat pri zhenite i detsata si sled tova?
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Нещо си се объркал. 1700 човека са направили изследването /за 2008 година става дума/.
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Имено за това говорим. Най после стигнахме до обща допирна точка. Колкото за изказването, че емигрантите са виновни, айде моля ти се да не се обиждаме на интелект. Сигурно и футболните хулигани са емигранти ? В Ирландия пък ИРА - само от емигранти от Азия е съставена !
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Интересните неща които можеш да ме научиш, включват ли да си вкарвам разни предмети в *** ? Ако е така, смятам, че живота ми е достатъчно интересен и нямам нужда бъда извратен, за да бъда щастлив :)
220
0
 
0
 
! Отговори
London преди 15 години
Razbira se che ima dosta izostanali i tuka no te sa predimno novi imigranti ot iztochna evropa,azia i afrika. 1700 v strana na 60 miliona e kapka v moreto. Bolhinstvoto ne obrasta vnimanie s kakvo se zanimavat ili paradirat gay obshestvoto. Gay sa doktori,uchiteli,inzhineri,profesori dori i ministri. Te si imat tehen zhivot i ne se barkat v zhivota na ostanalite.
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Мъдрий,Ентропията е мярка за безпорядъка (хаоса) в една система. Сега схващаш ли парадоксалното си изказване за 'ентропия на щастието'!
218
0
 
0
 
! Отговори
Жозефина преди 15 години
@197Ентропията е нула когато например ти си обсолютно прав, а всички останали са абсолютно грешни. Ентропията е максимална, когато всички сме еднакво прави и еднакво грешни. Увеличаване на етропията значи увеличаване на пъстротата и отдалечаване от тривиалното едообразно опростено начало.Разбра ли сега какво е ентропия?Мога и на други интересни неща да те науча, драгоценний... :)
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
и т.н. Е това е 'прогресивната' Англия. Закостеняла страна живееща 500 години назад във времето.
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
1/3 от жертвите на подобни престъпления не се оплакват за случилото се с тях, защото считат, че полицията не би могла или не би искала да направи каквото и да е по проблема им.Някои хора са изложени на перманентно напрежение, а някои лесбийски двойки, включително и децата им, стават обект на хомофобска омраза.14% от жертвите на хомофобски престъпления от омраза или инциденти не съобщават за тях на когото и да било, защото им се случват прекалено често.
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
1 от всеки 5 хомосексуални е ставал жертва на хомофобско престъпление от омраза през последните 3 години.1 от 8 е станал жертва през последната година.3-*** от 4-*** от преживелите подобно престъпление не са се оплакали в полицията.Само 6% са съобщилите за това в някоя организация.7 от 10 не споделят, че са преживели подобни престъпления с никого.При 1 от 6 станали жертва на подобни престъпления през последните 3 години става въпрос за физическо нападение.