Меркел: Джамиите стават все по-голяма част от живота в Германия

Германия дебатира относно имиграцията
18 сеп 2010 22:10,
99
Меркел: Джамиите стават все по-голяма част от живота в Германия
Снимка: БГНЕС

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че германците твърде дълго не са успявали да схванат по какъв начин имиграцията променя страната им и би следвало да са свикнали с гледката на все повече джамии в градовете си.

Германия, в която живеят най-малко 4 милиона мюсюлмани, бе разделена през последните седмици от дебат относно имиграцията.

Спорът бе предизвикан от пренебрежителен коментар за имигрантите мюсюлмани от придобил известност вече бивш член на ръководството на Бундесбанк.

“Страната ни ще продължава да се променя и интеграцията е също така задача на обществото, което трябва да приеме имигрантите“, заявява Меркел пред всекидневника Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“От години се самозалъгваме по този въпрос. Джамиите например ще бъдат по-важна част от нашите градове, отколкото са били преди“, изтъква тя.

Скандалът се завихри около изказването на бившия член на борда на централната банка Тило Сарацин.

Той заяви, че турските и арабските имигранти не успяват да се интегрират и поглъщат Германия с по-висока раждаемост от своя страна.

Това изказване стана един от няколкото неотдавна придобили известност спорове по въпросите на религията и интеграцията в Германия.

Още по темата

Междувременно връзките между Берлин и Париж бяха обтегнати тази седмица от размяната на изказвания от Меркел и френския президент Никола Саркози по повод експулсирането от Франция на ромски имигранти, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Меркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
8
 
! Отговори
d преди 13 години
mnogo sposobna wena MERKEL bravo .multi kulti as se gordeja ce moite deca rastat v deutschland
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами бутай те ги и те няма да стават повече
85
1
 
3
 
! Отговори
Herr Moik преди 13 години
Германците са хитри. От една страна ги четкат, от друга ги строяват в два реда.Строят им джамии, но много внимателно следят какво се говори вътре и най новото е, че германците сами си обучават вече имами който ще работят за Германия. Точно така се правят нещата. Приемане, приспособяване, асимилиране. Да се надяваме, че и на нашите управници скоро ще им дойде акъла да спрат турската пропаганда и турските саботажи!
84
1
 
3
 
! Отговори
ohh преди 13 години
не разбрах защо са всичките минуси на предния ми коментар ?!?? защото казах че европа се пробужда или защото си мислите че съм ЗА десните партий :D...елементарно мислене е това ваша страна!!! десните най малко аз ги искам защото за тях съм "Ausländer" = "мен" = турци = араби и тн...исках да кажа че в европа и по специално в германия се зараждат нови консервативни партии които намират широка подкрепа ;)...mal abwarten und sehen ;)!!!
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a be za6to viete na 4ujd grob nali skoro Bulgaria 6te byda Mangalia
82
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: кръстоносецНямам нищо против мюсюлманите, нито против минаретата, обаче когато ходжите почнат да вият от минаретата все едно в джигера ми бъркат!И не мога да се съглася с някои които твърдят, че камбаните на църквите им пречели по същия начин. Аз отколко време живея в България - и много рядко се случва да чуя камбана да бие! А на американците можем да разчитаме все пак. При тях исляма също се толерира, но най-големият бог там е щатския долар!!!
81
1
 
6
 
! Отговори
кръстоносец преди 13 години
Европа се предава на подлия ислям. Те знаят да чакат търпеливо и бавно ни превземат. Ще дойде време да слушаме само воя на ходжите - по 5 пъти в денонощието. Истински терор. Вече се надявам само на Америка. Трябва им нов кръстоносен поход.
80
4
 
8
 
! Отговори
за 86 преди 13 години
Дрън, дрън!Добре, че са чужденците за да работят.Иначе работливите германки тежащи по минимум 100 кила няма да има от къде да им дават соц.помощи за да се тъпчат като прасета.Моля, не говорете глупости защото това което виждам при работата си в Германия е точно обратното на това което вие казвате.
79
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: но комент (номер 86)Не всичко е толкова черно - в Канада знам че има много висока раждаемост и то от образовани канадци!
78
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
Бе я все пак обяснете за какво ми слагате минусчета? Че казвам истината ли?Значи, тези които ми слагат минусчета или: 1. Много харесват Хитлер но мразят мюсюлманите или 2: Са "правоверни" мюсюлмани но мразят Хитлер.Ако някой има нещо да казва - моля да го каже в прав текст а не да слага само минусчета щото не е съгласен.Да не би някой да оспорва съществуването на босненската есесовска мюсюлманска дивизия Ханджар (ятаган в превод)?
77
1
 
15
 
! Отговори
но комент преди 13 години
също като в България.българите плащат на *** да си отглеждат децата, вместо да гледат свои деца.за миналата година от 10 деца родени в БГ-2 българчета,6 *** и 2 турчета.Какво бъдеще ни чака само след 10 години?
76
3
 
8
 
! Отговори
но комент преди 13 години
Проблемв германия наистина има.Гледах някакъв филм за проблемите с раждаемостта в Германия , и направо се ужасих-цели 40% от германките с висше образование нямат деца.Скъсват се от учене и от работа и нямат време, не че нямат желание.не могат да отделят година за гледане на дете, защото им отива на кино кариерата.През това време мюсюлманките си стоят по къщите и раждат и отглеждат по 5-6 деца.И я карат на социални помощи , които им плащат работливите германки.
75
6
 
5
 
! Отговори
ради преди 13 години
когато една империя се оправлява от *** и ***, обикновенно идва некой мъжкар от изток и ги опервазва.
74
0
 
2
 
! Отговори
НЕДЕЛЯ преди 13 години
ДО 47 НЕ-ЕДНОТО НЕ ИЗВИНЯВА ДРУГОТО Искам да кажа,че се коментира само едното /***/ Искам в критиките да влиза и *другото*
73
5
 
10
 
! Отговори
Stop_islamisation преди 13 години
Всички мръсни ислямджии разбират само от еврейска авиация, а не от европейски либерализъм...
72
5
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Номер 46Абе ти хубаво пишеш за Хитлер, обаче точно в този момент сега Хитлер сигурно щеше да се радва на изказването на Меркел. Защото той активно е използвал мюсюлманите в политиката си на геноцид спрямо евреите.Когато го питали как така поддържа приятелски отношения с мюфтията на Йерусалим, той казал: "Вижте тези сини очи! Това не са очи на арабин - той сигурно е потомък на кръстоносците!"С две думи - пълна демагогия!
71
2
 
4
 
! Отговори
PROST преди 13 години
PROST KATO GIBA VQRVA6T V BOG!
70
6
 
14
 
! Отговори
rabbi преди 13 години
Юдаизмът е единствената религия която може да спре исляма. Християнството е мъртво като идея, и цивилизацията която създаде, макар и велика, се разлага от собствената си либералност.
69
4
 
10
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Браво на Тило Сарацин!Той каза и много други неща....
68
5
 
12
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
ЧЕСТИТО ,ГОСПОДА ШВАБИ,ИЗТОЧНИТЕ ШВАБИ ВИ ЗАРАЗИХА С ЧЕРВЕНАТА ПРОКАЗА И СЕГА ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО...ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ *** СЛУГИ...УТРЕ КАТО ВИ ПОЧУКАТ НА ВРАТАТА ,ПРОСТО ЩЕ ИСКАТ ДА ВИ РЕЗНАТ ЗЕЛКИТЕ,НИЩО ПОВЕЧЕ