250 хиляди души избягали от Либия

ООН: Три четвърти от страната са без достъп до хуманитарна помощ
Обновена: 16 мар 2011 14:22 | 11 мар 2011 07:51,
28
250 хиляди души избягали от Либия
Муамар Кадафи Снимка: Reuters

Над 250 000 души са избягали от Либия в съседните й страни  от началото на въстанието срещу режима на Муамар Кадафи в  средата на февруари, съобщи Бюрото на ООН за координация на  хуманитарните въпроси в изявление, цитирано от Франс прес.

По данни на Бюрото над 137 400 души са отишли от Либия в  Тунис, 107 500 в Египет, 5400 в Алжир и 2200 в Нигер. Три четвърти от Либия са без достъп до хуманитарна помощ,  предупреждава Бюрото.  "Медицинските грижи са основен повод за безпокойство. 

Получаваме информация за затваряния на болници в момент, когато  хората имат най-голяма нужда от лечение. Имаме нужда от санитари и медицински сестри, а ранените цивилни имат нужда от достъп"  до медицински заведения, се казва в изявлението.

Още по темата

В понеделник ООН и хуманитарни организации отправиха призив  за набиране на 160 милиона долара за осигуряване на хуманитарна  помощ на един милион пострадали от конфликта в Либия за период  от три месеца.  Сумата е изчислена въз основа на прогнози, че до 400 000  души ще напуснат Либия, а други 600 000 души вътре в страната ще се нуждаят от хуманитарна помощ.

До момента са събрани 36  милиона долара. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун е получил съгласие от либийския външен министър Муса Куса да се изпрати екип на ООН в Либия за оценка на хуманитарната ситуация, предаде Асошиейтед  прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ООНЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
ined преди 13 години
Точно така "Дайте братя да дадете...", събирането на 150 милиона помощи за някой дето има милиарди е като да събираш помощи за Масларова да си напълни резервоара на Бентлито.
26
0
 
0
 
! Отговори
ppp преди 13 години
23, предпочиташ старите колонизатори?
25
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
Така се прави. Първо се гонят свестните хора от държавата, после остават 30% партийци и 30% ченгета със своите съпруги и деца. Започва се едно разграбване на държавата и тежко и горко на тези които са останали възрастни и немогат да избягат.
24
2
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Нали така беше и в БГ. "Демократите" скочиха срещу евтините храни, образование, медицинска помощ, социална осигуреност, тотална заетост на хората в интерес на чужди домогвания, които превърнаха държавата ни в бърдак, станахме просяците на Европа и източник на *** и престъпници. Дано не успеят да пробият и в Китай с фалшивите си "ценности", но... едва ли, глупаците на тая земя нямат край.
23
0
 
7
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Абе някой задава ли си въпроса, защо толкова чужденци в това число и нашенски нещастници се натискат да работят в Либия, като е толкова лошо там!!??? Нашенските лекари, обучени с народни пари, бягат от демократична България и отиват да лекуват либийци!?? Прави са някой от форумците - това си е чиста проба евтина пропаганда против Кадафито и подготовка на общ. мнение за война на НАТО срещу Либия., ясно защо - златния петрол!
22
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Абе хора, не ви ли звучи до болка познато. Колони от бежанци от БГ.Колони от бежанци от Косово, сега от Либия. Пък като почнаха ония ти ми "революции", то не бяха сини, оранжеви, пенбени, на лалета, сега модата на жасмините и... така до пълнното господство на големите монополи и победа на неоколониализацията.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не харесвам толкова емоционални коментари но в случая си мисля същото и подкрепям 17
20
7
 
5
 
! Отговори
;• преди 13 години
Арабите са ***, която трябва да се чисти навреме, иначе се размножава бързо!
19
4
 
5
 
! Отговори
читател преди 13 години
Ежедневната пропаганда срещу Кадафи.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе никой не пише за какво се борят тези в Либия. За свобода? За демокрация? Каква свобода, каква демокрация, че те имат цени на горивата и храните каквито не можем да асимилираме. Явно някой не иска да е така. Искат хората да си крадат на рахат. Много са тези дето ще реват за Кадафито като си отиде
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пазарувайте!
16
3
 
6
 
! Отговори
Camel Trophy преди 13 години
Какво очаквате от човек от фамилия камилари, облечен в кафяво памучно шалте !?!? Той просто трябва да бъде елиминиран незабавно.
15
1
 
14
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
И да добавя още две неща за Анонимен Номер 9:1. Статията е за Либия!2. Само България изпрати в Либия свой собствен самолет, за да помогне на бежанците - бежанци, които не са българи!Да, ние наистина сме проста пасмина, нали....
14
1
 
3
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Анонимен Номер 9, ти си доказателството за това.
13
4
 
3
 
! Отговори
do 10 преди 13 години
Левак си ти. Да не би да излъгах за нещо ? Да не би да не сме роби ? Да не би да не сме прости ? За 21 години кой ли не излъга тая пасмина, а всеки си мълчи и мишкува. Арабите са повече хора от нас- доказано !
12
0
 
5
 
! Отговори
ДС преди 13 години
250000 да бе, да.
11
1
 
9
 
! Отговори
???? преди 13 години
Милион избягаха от БГ-няма ли хуманитарна помощ за останалите .
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти умно същество, научи се да пишеш правилно - преди "И" не се слага запетая, освен ако не изброяваш, но и тогава е след второто "И"! Левак такъв.
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите са роби, и изключително *** същества. Много проста пасмина
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадафи трябва да се изследва.Ценен е за науката