Мубарак не може да бъде преместен заради здравословното му състояние

Бившият египетски президент имал сърдечни проблеми
26 апр 2011 19:46,
0
Мубарак не може да бъде преместен заради здравословното му състояние
Снимка: Reuters

Египетското министерство на вътрешните работи информира главната прокуратура, че здравословното състояние на бившия президент Хосни Мубарак не позволява преместването му от болницата в Шарм ел-Шейх, заяви днес говорителят на прокуратурата, цитиран от Франс прес.

Египетската прокуратура нареди в неделя бившият президент Хосни Мубарак да бъде преместен от Шарм ел Шейх във военна болница, докато болницата в затвора Тора край Кайро бъде достатъчно добре оборудвана, за да го приеме.

Египетският вътрешен министър Мансур ал Есауи информира прокуратурата, че бившият президент има нужда от непрекъснати грижи, които могат да бъдат осигурени само в болници с професионално оборудване и персонал, заради което в момента прехвърлянето му не е възможно.

Мубарак има сърдечен проблем, който може да предизвика сърдечен удар, отбелязва Есауи.

Бившият президент е лекуван от 12 април в международната болница в курорта Шарм ел-Шейх на Червено море, където е под постоянно наблюдение. Медицинска експертиза по нареждане на главния прокурор установи, че Мубарак е в стабилно състояние и може да бъде преместен.

Прокурорът е наредил на вътрешно министерство да ускори подготовката на болницата в затвора Тора,където вече се намират двамата синове на бившия египетски държавен глава.

В болницата трябва да бъде открито интензивно отделение, което да се погрижи при евентуално влошаване на здравословното състояние на 82-годишния Мубарак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Хосни Мубарак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари