Размириците обхванаха Ливърпул, Манчестър и Бристол

Четири града, освен столицата, вече са сцена на улично насилие
Обновена: 9 авг 2011 14:46 | 9 авг 2011 08:30,
405
Размириците обхванаха Ливърпул, Манчестър и Бристол
Снимка: Reuters

Безредиците се разпространиха в цял Лондон в третата нощ на улични бунтове, които вече се пренесоха и в други градове. Изблици на насилие има в Бирмингам, Ливърпул, Манчестър и Бристол.

По улиците на британската столица са излезли допълнителни полицейски подкрепления. Продължава разбиването и паленето на магазини.

Премиерът Дейвид Камерън прекъсна почивката си в Италия, за да се заеме с безредиците, които избухнаха след първоначално мирен протест в Тотнъм заради убийството на мъж от полицията. Днес Камерън ще председателства заседание на кризисния щаб.

В ранните часове днес трима души са арестувани за опит за убийство, след като наранили с колата си полицай, опитал да ги спре за проверка.

В Бирмингам тълпи младежи вилнели в търговски център, чупили прозорци и грабили магазините. Арестувани са 100 души.

Съобщава се за подпалени коли в Манчестър и за около 200 младежи с маски, които вилнеят в Ливърпул. Полицията в Бристол съобщи, че в безредиците в града участват около 150 души.

Полицията и политиците твърдят, че размириците са дело на криминални елементи, а не са признак на социално напрежение или пропуски в сигурността преди Олимпийските игри през 2012 г.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОСОВО БИЛА СРЪБСКА ЗЕМЯ? АХХАХАХХА ТВА НЯКОЙ НОВ ВИЦ ЛИ Е? КЪДЕ ГИ ИЗМИСЛЯШ ТАКИВА ВЕ..... СРЪБСКИТЕ ГНОМОВЕ СА СЕ ПРЪКНАЛИ НА БЯЛ СВЯТ ПО ВРЕМЕТО КОГАТО И РУСНАЦИТЕ СА СЕ ПРЪКНАЛИ И СИ ЛИЧИ ОТ 5000 КМ ЧЕ СТЕ ЗАМЕСЕНИ ОТ ЕДНО ТЕСТО НЯМА НУЖДА ДА ГО ДОКАЗВАТЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЩО ЗА СТОКА СТЕ
293
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А И НЕЩО ДРУГО ДРУГОТО МЯСТО КЪДЕТО СЕ НАТРЕСАХА КОМУНДЕЛИТЕ Е МОЛДОВА НАВРЕМЕТО БЕШЕ КЪМ РУМЪНИЯ... И ТЕЗИ ПРОСТАЦИ НАХЛУХА И ПРОМИХА МОЗЪЦИТЕ НА РУМЪНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И СИ ГИ ПРИСЛАМЧИХА КЪМ СЕБЕ СИ.. И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ ВМОМЕНТА МОЛДОВА ВМЕСТО ДА Е КЪМ МАЙКА РУМЪНИЯ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ И Е НАЙ БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА АЙДЕ СЕГА РУСОФИЛЧЕТАТА ДА ПОЧНАТ ДА СЕ ЗАЩИТАВАТ АЙДЕ ИМАТЕ ЛИ ОТГОВОР ЗА МОЛДОВА ИЛИ ТАЗИ ТЕМА Е ТАБУ ЗА ВАС...
292
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МИ ДА ТЕ СЕ ПОДКРЕПЯТ ВЗАЙМНО С ДРУГИТЕ *** СРЪБСКИТЕ..... ЗА ТЯХ ЗНАЧИ Е НОРМАЛНО СРЪБСКИТЕ ГНУСОЧИ ДА НАПАДАТ КОСОВО А НЕ Е НОРМАЛНО ГРУЗИЯ ДА СИ БРАНИ ГРАНИЦАТА ОТ НАШЕСТВИЕТО НА РУСКАТА *** ГЛЕДАЙ КАКВА ЛОГИКА САМО............ NOMENT
291
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, което става и ще става в Европа е само бледа загрявка за това, което може да се случи в Щатите, ако нещо взриви цъкащата етническа бомба там. Бедна ви е представата какво става в южните щати. Там има места, където вече и старото испаноговорящо няселение не смее да припари. През Мексико от години се просмукват милиони латиноси от най-бедните бордеи на най-бедните латиноамерикански страни - Хондурас, Гуатемала, Боливия и др. Те нито работят, нито ходят на училище, нито общуват с властите...
290
5
 
3
 
! Отговори
нациста преди 13 години
тука много комунисти пардон социалисти от времето на правешкя селянин
289
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 301:ТИ ГЛЕДАЙ АЗ ВАШАТА СМЕТКА ДА НЕ ВИДЯ ЧЕ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ *** СРЪБСКИ
288
1
 
0
 
! Отговори
ДО 299 преди 13 години
НЕ знам кои сме ние,но още по-неясно е кои сте вие.
287
0
 
8
 
! Отговори
Ей вашта мама преди 13 години
Защо спряхте да пишете за Лукойл. Как изведнъж млъкнахте, защото може би дойде август и режисираният цирк излезе в отпуска! Защо мълчите? За телевизиите да не говорим, там новите са вече абсолютния цирк!
286
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УБИЙ УБИЙ СЪРБИНА!! СПАСИ СВЕТА!
285
1
 
8
 
! Отговори
Ей вашта мама преди 13 години
С какви глупости ни занимавате, как може в бг да няма една нормална медия! В целия арабски свят, че дори и при евреите има стачки бунтове, свалят се режими водят се войни. В Англия всяка нощ нещо гори в Испания и Украйна има стачки, а вие ми пишете някакви глупости! Кризата се задълбочава, или никои от вас "***" не си е направил историческа справка, че когато златото лети нагоре нещата не са добре! Защо мълчите, кой ви кара да мълчите, от какво ви е страх, да не се събуди народа?
284
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 297:ми *** ако беше чел История че преди да се нанесат Сърбите в Косово там са живяли Илири,Прабългари,Авари и Славяни ама от къде да знаеш ти четеш само Историята където има намесени *** като теб
283
3
 
2
 
! Отговори
нациста до 300 преди 13 години
комунист жалък от времето на правешкия селянин
282
3
 
3
 
! Отговори
Kosovo преди 13 години
Оха. оха, да подпалят маймуните чергата на Франция и Германия и докато ги разсейват там сме им видяли сметка на *** в Косово.
281
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 297:ОООООООО ОТ КОГА КОСОВО Е СРЪБСКА ЗЕМЯ БЕ? ОТ 13 ВЕК А ПРЕДИ ТОВА Я НЕДЕЙ ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ЧЕ СИ СМЕШЕН СЪРБИТЕ ПОДОБНО НА ВАС СА ЕДНИ ГНУСНИ ОКУПАТОРИ Е ТВА СТЕ ВИЕ ЗАТОВА И НАЙ ДОБРЕ СЕ РАЗБИРАТЕ
280
2
 
2
 
! Отговори
нациста до 296 преди 13 години
човека ти каза истината *** го псувай ти.като кават ви истината русофили вие знете само да обиждате.псувай си
279
2
 
7
 
! Отговори
до 287 преди 13 години
Убийствен пример...за пълна тъпота и безпросветност.Сърбите нападнали Косово.Та Косово е люлката на Сърбия,винаги е било сръбска земя.Това ,че американците го отнеха мръсно и насилствено,за да го подарят на банда наркотрафиканти и търговци на човешки органи не променя нещата. ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ *** НАЦИ,КАЛИН И ДРУГИ ПОДОБНИ-ЧЕТЕТЕ ,СМЕШНИЦИ.
278
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕ СИ МИСЛЕХА ЧЕ КАТО ДРУГАРЯ ИМ СТАЛИН Е ГРУЗИНЕЦ ВСИЧКИ ГРУЗИНЦИ ЩЕ СА КАТО НЕГО ХАХАХХА ГОЛЯМА ЗАБЛУДА
277
3
 
2
 
! Отговори
нациста преди 13 години
руснаците наистина си мислеха като нападат грузия че това е като беларуси и украйна но се оказа че не е
276
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГРЕШКАТА ИМ НА РУСНАЦИТЕ Е ЧЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ГРУЗИНЦИТЕ СА КАТО ТЕЗИ ТЯХНИТЕ БЕЛОРУСИ УКРАЙНЦИ И КАЗАЦИ... Е ДА АМА НЕ
275
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NATO да окаже помощ на бунтовниците и да бомбандира кралския дворец.