Пуснаха посмъртно видеообръщение на двама атентатори от 11 септември

Това било част от войната за прогонване на американците от Арабския полуостров
13 сеп 2012 17:43, Елка Василева
36
Пуснаха посмъртно видеообръщение на двама атентатори от 11 септември
Двама от атентаторите обясняват, че са действали за прогонване на американските сили от Арабския полуостров. Снимка: архив, Reuters

Ал Кайда разпространи днес чрез Интернет посмъртно видеообръщение на двама от извършителите на атентатите от 11 септември, които твърдят, че са действали в рамките на войната за прогонване на американските сили от Арабския полуостров. Това съобщи американският сайт за мониторинг на световната мрежа Ес Ай Ти И, предаде Франс прес.

Салим ал Хазми и Халед ал Михдар - двама от въздушните пирати, отвлекли четири самолета на 11 септември 2001 г., се показват за пръв път и прочитат завещанията си на записа, направен от Ас Сахаб - медийното крило на Ал Кайда.

Облечен с полева униформа, с бяла чалма на главата, Ал Михдар, подпрял автомата до себе си, заявява, че чете завещанието си на 21 сафар 1422 г. по мюсюлманското летоброене, сиреч на 26 април 2001 година. Саудитецът пристигнал в САЩ през януари същата година.

"Арабските лидери (. . .) стигнаха далеч в предателството спрямо своята нация и позволиха на американците християни да сложат крак в люлката, в двете свети места на исляма" - Мека и Медина, твърди той.

Ал Хазми - също саудитец, с бяла чалма и кафява куртка, заявява, че действията му се вписват "в рамките на джихада срещу САЩ и онези, които ги подкрепят".

"Джамията Ал Акса (в Ерусалим) е осквернена (. . .), а Арабският полуостров е пълен с американски и британски войници, воюващи срещу Аллах", казва той. Ал Хазми уверява, че с постъпката си цели "да възвърне достойнството на мюсюлманите и да изтласка от Арабския полуостров" западните войски.

Близо 3000 души загинаха в Ню Йорк, Вашингтон и Шанксвил в щата Пенсилвания при атентатите на 11 септември, извършени от Ал Кайда. Петнайсет от 19-те извършители бяха саудитци, напомня агенцията, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бре цяла вечер а само 12 коментара естествено обичайните миазми и 2-3 свестни не ви се пише нещо а , някак си не върви , толкова време громите американците че сами си бутнаха кулите а сега хоп зайче , виждаш ли те атентаторите с гордост се били записали за поколенията и цялата ви пясъчна кула рухва , ако рухне така и доминото което сте си изградили в душите ви ще се почувствате по добре , направо ще прогледнете стига да искате.
10
1
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
А ние какви сме бе разбирачев , с тия ниски доходи и с тия високи цени. Напълно неконтролируема битова *** и мутренска престъпност. Има ли го това в хамерика според теб?
9
4
 
7
 
! Отговори
Манчо Овцата преди 11 години
Т'ва 'начи доказва,дека нема ник'ва вътрешна констипация,ъъ,т'ва, конспирация у Щатите,нема ник'ви сенчести кръгове ,свръзани с ВПК-то им,нема ник'ви ламинати ли бе'а да ги е'а и така 'начи.Т'ва доказва и че тиа от Ал Кайда са *** неграмотните ,щом 11 гОдини им бе'а нужни да се научат как от видеозапис се минава към публикуваньето му.'Баси козарите!
8
3
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Тъпакът си е ***, не може да чете, но претендира, че мисли като Кант, Хегел, Сократ и конспирациите са му прозрачни.Написано е "...записа, направен от Ас Сахаб - медийното крило на Ал Кайда".
7
3
 
3
 
! Отговори
Мижи да те лажем преди 11 години
Сега нека Цецо пусне предсмъртно обръщение на набедения за атентатор от летището В Сарафово.От толкова лъжи и те взеха да си вярват.След жестоките експлозии,когато всичко стана на пепел и дим оцеляха само паспортите на терористите и то в идеално състояние,за да могат компетентните органи да ги разпознаят.Жалко,че заради някакви *** от пентатона и ЦРУ загинаха толкова невинни хора.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за следващата година се планира пряк ефир с атентаторите:)))) а не мога... това ако не беше толкова трагично щеше да е смешно..
5
9
 
15
 
! Отговори
Относно американците преди 11 години
"Не са народ! Не са народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша."
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"си на 21 сафар 1422 г. по мюсюлманското летоброене, сиреч на 26 април 2001 година. Саудитецът пристигнал в САЩ през януари"От както Бойко е на власт "сиреч" е обявена за дума национален символ!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много време го праят тоя филм бе
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 прасе , па не вярваш , а с това се хвалят самите терористи не е Ройтерс
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво става бе любители на конспираци май Ал Кайда бутнаха кулите и си заслужават безпилотните самолети за награда.