Меркел допуска отписване на част от гръцкия дълг

Възможно е, но не преди 2014
2 дек 2012 14:22, Петя Славова
74
Меркел допуска отписване на част от гръцкия дълг
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел допуска отписване на част от гръцкия дълг, но не по-рано от 2014 година и при условие, че дотогава Атина ще може самостоятелно да осигурява финансовите си потребности. Това заяви Меркел в интервю за германския вестник "Билд ам зонтаг", публикувано днес, предаде ИТАР-ТАСС.

Сегашната програма от помощи за Атина е в сила до 2014 година, а за постигането на определени бюджетни показатели дадохме още две години отсрочка - до 2016 година. Ако Гърция някога отново успее да се справя със собствени средства, за дане взима пари назаем, тогава ще трябва да погледнем и да оценим отново ситуацията, посочи германският канцлер.

Тя добави, че едва ли подобно развитие на събитията е възможно до 2014-2015 година, пише БТА. На 30 ноември германският парламент подкрепи с голямо мнозинство споразумение, целящо да намали гръцкия дълг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
3
 
! Отговори
Gadna Gurcia преди 11 години
ot kogato gurcia sushtestvuva - ot samoto nachalo na tqhnata mazna civilizacia vinagi sa precakvali vsichko !! kadeto gruk igrae bqgai ot tam! shte ti razvali vsichko na puk... a ako si po dobre ot nego napravo izchezvai shtoto shte te preebe s cenata na jivota si! gadni tupi gurci vinagi preebavat vsichko i sega nai veche zaradi tqh shte se preebe evropeiskia saiuz! otnovo pak te osirat vsichko. da idvat v BG da mi chistqt toaletnata i da mi miqt krakata i chiniite plashtam dobre!
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да вземат отпишат и част от наште дългове.
56
1
 
6
 
! Отговори
Изрод Дянков преди 11 години
Добро утро, отличници! Затегнахте ли колана, напъхахте ли го в съседната дупка? Само така! И да не забравите догодина пак да гласувате за мене! Успешна седмица ви желая, трябва да изкарвате парички, че аз и Иринчето да ходим на ексКУРзия по Коледа.
55
3
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
нищо добро не ги чака гърците, и не им завиждайте за "големите" заплати щото ще им излязат през носа. ако не вярвате, питайте някой дето е живял на кредит, все познавате такива.
54
4
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Да продават острови и да връщат парите, и после имали висок стандарт на жвот,баси лентяите....
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само *** сладко си чопли носа и люпи слънчогледа пред телевизора, като гледа поредния турски сериал и слуша новините на турски език.
52
5
 
0
 
! Отговори
ГУРУ ТРАКИЕЦА -59 преди 11 години
НО БОГ ВИЖДА! ОТ КЪДЕ ДОЙДОХА ТРАКИТЕ?
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ ГО ОТПИШАТ ДЪЛГА РАЗБИРА СЕ КАК ИНАЧЕ!!!Той в крайна с/ка са просто напечатани от нищото пари с/у което възниква задължение което обаче се изплаща с реални активи, авоари, труд и ресурси от Гръцка страна така че дори и да им занулят заема напълно т.нар. кредитори нищо няма да загубят защото тия тяхните пари са необезпечени с абсолютно нищо и е част от планът за НОВ СВЕТОВЕН РЕД, а в БГ ни цакат и по всякакъв начин и ние си кротуваме това садомазохизъм ли е все още няма такава дума в БГ речник
50
4
 
12
 
! Отговори
ONASIS преди 11 години
СЕГА РИВЕТЕ А? А ГА ЯДОХТЕ КИФТЕТАТА У НАС НЕ РИВАХТЕ!
49
3
 
8
 
! Отговори
stoian79 преди 11 години
A 6TIAHME DA ZADMINAVAME GARCIA DO 4-5 GODINI SPORED EDIN O4ILAT ***-FINANSOV MINISTAR.
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Илюминатите си свършиха работата. ЕС оцеля.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая Меркел е срам за Германия!!
45
0
 
23
 
! Отговори
Меркел преди 11 години
Който има дълг, ще го намаляваме, а "отличниците" да се стягат, да свиват колана и да го духат. Ние уважаваме мъдрите политици, а финансовите министри с нисък или никакъв рейтинг ще ги пращаме на обучение (за собствена сметка обаче).
44
2
 
16
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Спокойно, момчета. Голямата упойка се слага преди голямата операция. "Може", "ако", 2014...Както върви, гърците няма да изкарат и до изборите в Германия догодина.
43
2
 
13
 
! Отговори
патил преди 11 години
Грък на магаре да стане не му се качвай !!!!
42
1
 
14
 
! Отговори
олигофрен преди 11 години
бравос, на печелившите - честито на *** като нас - хак да ни е тия пак ще си пият узото, ще си чупат чинии и не им пука ние мажем филии с маргарин и ни пука щот сме ***
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парите ги взимат от бедни страни ,като България.Продадени са банките.Чуждите прибират българските пари и ги изнасят.Електроразпределителни дружества западни,телекомуникации западни,софийска вода на французи,златните находища на канадци ,за България печалба 0,5%Канадците реализират огромни печалби.Българи навън работят за чужда икономика и то некачествена работа и още много други.Резултата е тотална бедност на народа,липса на пари за образование,здравеопазване,жизнен стандарт.
40
2
 
13
 
! Отговори
Паразитен Съюз преди 11 години
Е, то е ясно - зора е да минат изборите... Ама немците не са прости - тая ще отиде на последната страница в историята след тях. А гърчолята - тепърва ще ядат бахур - не като нашия, ама за несвикнали като тях и това ще им подейства отрезвяващо..
39
1
 
10
 
! Отговори
Еврейска тактика преди 11 години
При тоталитарните режими ограбването на народите става чрез държавата, начело на която стои главен компрадор.При "демокрациите", чрез либерална икономика и престъпност, т.е. от повече компрадори.