Кризисна ситуация в Торонто, градът залят от вода

Властите призоваха хората да не напускат домовете си
9

Снимка: Reuters

Кризисната ситуация в канадския град Торонто, предизвикана от силните дъждове, се влошава с всеки изминал час, предава ИТАР-ТАСС.

Улиците на града са залети с вода, като на места водното равнище достига два метра. Потопени са стотици автомобили, движението на метрото на практика е спряно.

Властите призовават гражданите по възможност да не напускат домовете си.

Стихията блокира хиляди хора във влакове до предградията, като пожарната и спасителните служби евакуират пътниците. На горещата телефонна линия непрекъснато се получават призиви за помощ от хора, блокирани в автомобилите си.

На международното летище "Пиърсън" са отложени или отменени десетки полети.

Засега няма съобщения за загинали или ранени.

Над 300 000 души в 2,6-милионния Торонто са без ток, съобщава местната телевизия Си Ти Ви нюз. В близкия град Мисисога, част от агломерацията "Голямо Торонто" с население над 5 милиона души, без осветление са 700 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
10
 
! Отговори
bolka преди 10 години
За тях не е проблем, съвсем скоро ще се възстанови всичко.Трябва да се молим у нас да не се случи, защото няма да има възстановяване с години, а и ще ни излезе прескъпо заради редовните злоупотреби при такива природни бедствия.
4
7
 
7
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Опа! "Приятелски настроеното" НАТО да не е разпънало и над Канада някой "миролюбив и приятелски настроен към Канадския народ" ЩИТ ?!?! ;) Както го направи в Италия и България по едно и също време........ и всички знаем малко след това какво се случи точно в Италия и България отново по едно и също време....... "напълно случайно" предполагам! Или просто са си изпробвали ХААРП-а за една "лекичка буря" последвана от наводнение.........
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Генчо: Ами от ИТАР-ТАСС - братската Руска осведомителна агенция. Пише си го в текста.
2
0
 
22
 
! Отговори
тодорова преди 10 години
до номер 1 анонимен егати простотията,ти нормален ли си бе,защо се радваш на нещастието на хората,боже, какъв човек..........
1
5
 
27
 
! Отговори
Генчо преди 10 години
Еб*ти лъжите! Живея точно в Торонто, близо до Мисисага. Верно, че нямахме ток няколо часа, *** чак пък 2 метра водааа, малко са се изсилили. Одеве даже излизах с колата, караше се нормално. Наште *** откъде ги копират тия фантасмагории???