Сблъсъците пред НС влязоха в световните агенции

Агенциите описват опита на силите за сигурност да пробият човешката блокада
Обновена: 24 юли 2013 14:19 | 24 юли 2013 00:07,
44
Сблъсъците пред НС влязоха в световните агенции
Снимка: БТА

Тридесет депутати, трима министри, както и журналисти стоят тази вечер вече повече от пет часа в сградата на парламента в София, блокирани от около две хиляди антиправителствени демонстранти, предаде Франс прес.

Френската агенция отбелязва, че блокадата е заварила в сградата членовете на три парламентарни комисии, обсъждали промените в бюджета и министрите на икономиката Драгомир Стойнев, на финансите, Петър Чобанов и на труда и социалната политика Хасан Адемов. В сградата са общо 109 човека, вкл. парламентарни служители.

В кореспонденцията се описва неуспешния опит на органите на реда да пробият човешката блока, за да проправят път на автобус.

Ройтерс също информира за събитията в центъра на българската столица и стълкновенията между полицаи и протестиращи, които на няколко пъти попречиха на извеждането на депутати от парламентарната сграда. Агенцията цитира възгласите "Оставка!" и "Мафия!", скандирани от събралите се хора, и посочва, че
автобусът, направил опити да пробие блокадата, е бил замерян с  пластмасови бутилки и други предмети.

Ройтерс припомня, че пребивавалата днес в София Вивиан Рединг, еврокомисар по правосъдието, е изразила симпатиите си към антиправителствените демонстранти и е приканила българските власти към реформа в съдебната система.

Информационните агенции ДПА и ИТАР-ТАСС информираха тази вечер за стълкновенията между полицията и антиправитлствени демонстранти, заобиколили сградата на Народното събрание в София.

Агенциите описват опита на силите за сигурност да пробият човешката блокада, за да бъдат извозени с автобус няколко министри и депутати, който опит бе осуетен от насядали демонстранти.

Според руската ИТАР-ТАСС има арестувани протестиращи, а германската ДПА цитира очевидци, видели ранени хора, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бой по герберунгелите ..
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ко? Не!
32
5
 
4
 
! Отговори
Омерзен преди 11 години
Олее как ме кефи червения вой и ***...Ама ако можеше и мазния Станишев да се включи..Цска, само така брато, ще ми докараш оргазъм, гърчи се като червен червей на кука...Оооох, кеф.
31
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
края на бойко наближава,затова са толкова настървени и безумни.
30
2
 
13
 
! Отговори
NIKO11111 преди 11 години
До цскаА откъде БСП и ДПС толкова години все имат пари да купуват *** гласове на изборите, а умнико?
29
0
 
1
 
! Отговори
Български аппове преди 11 години
Безплатен апп с български вицове https://play.google/store/apps/details?id=com.qinchow.bgvicove
28
15
 
5
 
! Отговори
CSKA преди 11 години
На ГЕРБ не им ли свъриха парите за протестите. Явно бая за крали за да си позволят да плащат толкова дълго време. А протестиращите са толкова смешни и загубени, по-всякакъв начин се покават, че искат отново мафията да управлява държавата: "Оставка, оставка" и после какво празни платени тикви? Поне фанелки на Бойко и Пашата носете, досадна шайка от неповече от 3000 човека.
27
14
 
7
 
! Отговори
Спират парата преди 11 години
Бyда и Пaшaта си показаха рогата....В АФЕРА се получи информация, че най-близкият до Бойко Борисов Румен Николов Пашата е заявил в техния близък кръг, че ще плаща на провокатори агитки на протестите на интелигентните до 30 юли. Нататък Пашата отказвал да дава вече пари. Именно заради това и до 30 ти ще бъдат провокирани по всякакъв начин протестите, за да се предизвика кръв и ексцесии. И да се предизвика ускоряване на падането на правителството.
26
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОКО В ЗАТВОРА И ПРОТЕСТИТЕ СПИРАТ.....СЛЕД НЕГО И КОСТОВ--РИФОРМАТОРА!!!!
25
3
 
4
 
! Отговори
M преди 11 години
Тази ако знае ние какви симпатии таим към нея....
24
2
 
37
 
! Отговори
Патриот777 преди 11 години
Не симпатизирам на Герб,БСП никоя партия,симпатизирам на изстрадалият Български народ.Трябва да има спешно промеми във всяка система.Да се направи специална комисия която да разследва действията на всички правителства повреме на прехода.Трябва да се намерят виновниците които докараха държавата ни до дъното и да се накажат подобаващо.Трябва спешни промени.Хора не се манипулирайте на нечии интереси,искайте отговорност на всички.Нови избирателни закони,трябва пълна промяна във България!
23
38
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се арестуват ББ иЦЦ всичко ще се оправи Сигнализирахте за неуместен коментар и още бой
22
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Кои са депутатите в АВТОБУСА?
21
5
 
25
 
! Отговори
Омерзен преди 11 години
Ей Пенке, миришат ти здраво чорапите...Това Станишев ли ти го каза? Не знам колко са платени протестиращите, а и не го вярвам, но ти със сигурност си си прибрала 30-те сребърника.
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NAIIDE , MOLIME VI DA SI DADETE OSTAVKATA ZA DA NAMA. NAMA KRAV.
19
8
 
32
 
! Отговори
х преди 11 години
Вие добре си сте бе "САЩ и ЦРУ организираха простеста", вие добре ли сте бе, кой се интересува от Вас бе ***?
18
37
 
23
 
! Отговори
penka преди 11 години
най-близкия до Бойко Борисов Румен Николов Пашата е заявил в техния близък кръг, че ще плаща на провокатори агитки на протестите на интелигентните до 30 юли. Нататък Пашата отказвал да дава вече пари. Именно заради това и до 30 ти ще бъдат провокирани по всякакъв начин протестите, за да се предизвика кръв и ексцесии.Самият Бойко Борисов неадекватно избърза и веднага бе тиражиран, че иска от президента Плевнелиев да свика консултативен съвет по Национална сигурност, заради днешните очевадни провокации, които целяха да окървяват протестит
17
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как е възможно? Нито един от тия мерзавци не е подал оставка до този момент.
16
1
 
14
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
НА НАС НИ ВЛИЗА ПОВЕЧЕ.....
15
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nqma ostavka