Кремъл си прави отряд от блогъри за борба срещу опозицията

Целта е да се контролират дискусиите в нета
Обновена: 30 юли 2013 14:06 | 30 юли 2013 13:58, Елка Василева
18
Кремъл си прави отряд от блогъри за борба срещу опозицията
Дмитрий Медведев беше обявен за най-добрия блогър в рускоезичното интернет пространство за 2011 г. Снимка: архив, Reuters

Кремъл смята да наеме блогъри, за да се бори с нарастващото влияние на опозицията в социалните мрежи. Това пише днес проправителственият в. "Известия", цитиран от Франс прес.

Според източник на вестника от президентската администрация стремежът на руските власти е да контролират по-специално дискусиите в интернет по проблеми, свързани с корупцията и национализма.

"Това не означава, че трябва да подадем информацията, както ни е изгодно, но не бива да допускаме и деструктивно развитие на дискусията. Такъв опит имат много чуждестранни държави, включително САЩ", заявява източникът.

"Често пъти един факт, подаден от представители на блогосферата, формира общественото мнение по-резултатно, отколкото от страна на властите", добавя събеседникът на "Известия" в администрацията на Путин.

Според анализатора Станислав Белковски Кремъл иска да създаде свой "отряд от блогъри", който да прави за него същото, което са правили Навални и неговите съратници" за опозицията в Русия.

Алексей Навални, водач на опозицията срещу Владимир Путин в Русия, е 37-годишен юрист, прочул се като блогър с проучвания за корупцията в страната, публикувани в интернет.

Интернет е основното средство за изява на опозицията в Русия; социалните мрежи изиграха голяма роля в безпрецедентната протестна вълна, обхванала страната през зимата на 2011-2012 г., припомня АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
feministka преди 10 години
до 7 ахахахах, къв славянски съюз бе? със северноазиатската *** да се съюзяват само долнопробните диви ***, освен това с антихристките възгледи на пенсионера-президент не знам кой от какво ще трябва да спасява света
13
0
 
1
 
! Отговори
kironki преди 10 години
До АнонименБЪЛГАРОТЪПИТЕ ГЛАВОЧИ ОТДАВНА СА МНОЗИНСТВО, НЯМА ВРЪЩАНЕ ЗА ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ
12
1
 
3
 
! Отговори
КИРОНКИ преди 10 години
ТО ГЕБИСТИТЕ НАЛИ СА МАЛКО, ТА СИ НАЕМАТ ОТРЯДНИЦИ ПАВЛИК-МОРОЗОВЦИ!
11
8
 
3
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
" Според източник на вестника от президентската администрация стремежът на руските власти е да контролират по-специално дискусиите в интернет по проблеми, свързани с корупцията и национализма." И това нормално ли е? Вше сте болни мозъци,дето ми цъкате минуси. И Русия има наглостта на предлага убежище на Сноудън ,като че при тях е първа демокрация.
10
8
 
3
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
Не е истина, слушам ви и се смея на детинската наивност с която величаете Путин. *** народ, прос! У собствената му държава го мразят, а вие го боготворите! Ще се опарите вий кат Путин ви надене един ГОЛЯМ отзад с аец белене, кремъл не се интересува от вас жалки мижитурки, тгава ще се чудите откъде ви е дошло и ще ходите у кремъл да циврите.
9
3
 
4
 
! Отговори
Велес преди 10 години
"Кремъл си прави отряд от блогъри за борба срещу опозицията"Бря...Искат да вземат таабетите на ГЕРБ,а?
8
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Ние от България ще участваме в информационната война на страната на Русия като опълченци - масови доброволчески отряди за овладяване на критични ситуации.Удача Вам, братушки!
7
9
 
1
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
О с Путин отида баш при сатаната!
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Славянски съюз дано да е скритият коз на Путин иначе този свят отива директно в ръцете на сатана.След втората световна война силата на нац.остава в руски ръце.Мисля че 6ансът на света е православоито.Направят ли православната църква безучастна в този свят.Корумпират ли и нея злите сили ще получат право да правят с нас каквото си пойскат поради на6ето искривено 21 век тълкуване за саможертвата.
5
9
 
4
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
***!
4
2
 
5
 
! Отговори
Гаврил преди 10 години
1984-та ?! Оруел щеше да се втрещи колко бързо напредваме към неговата антиутопия.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Франс Прес след това е цитирана от БТА, които след това от Днес.бг.Много ме кефите, ей!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно "Известия" са проправителствени,ха ха ха.А пък точно в интернет като отдавна са известни с глупостите които пишат, подкрепени с "анонимни източници", които често се оказват въздух по налягане.А тях пък ги цитира Франс Прес....бе ясна е работата.
1
5
 
14
 
! Отговори
voltaire преди 10 години
Отдавна трябваше да стане.