Венецуела гони трима дипломати на САЩ

Те заговорничели с десницата за саботажи в страната
Обновена: 1 окт 2013 09:00 | 1 окт 2013 09:00, Елка Василева
11
Венецуела гони трима дипломати на САЩ
Николас Мадуро. Снимка: Reuters

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви вчера, че прогонва най-високопоставения дипломат на САЩ в страната и други двама служители от американското посолство, съобщиха информационните агенции.

По думите на Мадуро има неопровержими доказателства, че тримата са заговорничели с "крайната десница" за саботажи във венецуелската икономика и енергийна система.

Мадуро направи това съобщение в предаване на живо по телевизията, в което подчерта, че трите нежелани персони трябва до 48 часа да напуснат страната. "Вън от Венецуела!", извика левият лидер и после добави на английски: "Янкис гоу хоум!"

От посолството на САЩ в Каракас заявиха, че не са получили официална нота по въпроса, като подчертаха, че обвиненията на президента са неоснователни, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
Maduro ima maduri.
6
0
 
14
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Евалла на Кольо Мадуро! Патриот и смел човек с мъжко поведение, а не куртизанин като нашите, които се надпреварват да мият гъ-за на американците с ибрика. И съответно ги презират всички -- и на Изток, и на Запад.
5
0
 
23
 
! Отговори
дс4 преди 10 години
Адмирации за Мадуро!!!Кога ще видя някой от наш'те дупедавци да реагира така?Шапка свалям на такива дето си бранят отечеството!!!След време хамериканците ще го обявят за диктатор и терорист за да докопат петрола им,но всъщност всички знаем ,че терорист 1 в цял свят е САЩ!Навред сеят смърт и разруха!!!По-доказан агресор от САЩ няма! Вън!!!
4
0
 
21
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 10 години
СТРАТЕГИЯТА за сваляне от власт на леви правителства, със социалистическа и антиамериканска ориентация, е разработена от САЩ още през 70-те години на ХХ век. Тя беше за първи път приложена в Чили през 1973 г. Сътои се, основно във външноикономическа блокада съчетана с вътрешноикономически съботажи, което да доведе до масово народно недоволство от липса стоки от първа необходимост, разстройство на транспорта, електроснабдяването, услугите и пр. Това е придружено с масирана политическа пропаганда стоварваща вината за всички беди върху "некадърното левичарско правителство, което води страната къ
3
25
 
3
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Точно така американците вън. Руснаци елате. Елате, че много ви обичаме. Това е, защото вашия "Лукойл" ни продава горива на цени над средно европейските. Елате, защото искате да ни вземете едни 20 000 000 000 лева за ядрено недоносче. Елате, защото ще ни строите газопровод с 8% лихва. Това е световен рекорд за лихва на такъв сериозен обект. *** сте щом не сте разбрали, че врагът Ви е Русия. Но както желаете. Само ще Ви намекна , че ще лапате едно нещо вместо луканка. Но заслужено.
2
2
 
44
 
! Отговори
sos преди 10 години
Само така!!! Всички американци вън!!! От България също!!!
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво