Опозицията в Украйна зове за национална стачка

Правят щаб за национална съпротива
30 ное 2013 14:31,
55
Опозицията в Украйна зове за национална стачка
Снимка: БТА

В Украйна ще се създаде щаб за национална съпротива след днешните сблъсъци между полицията и проевропейски протестиращите и започва да се организира национална стачка, заяви днес политическата опозиция в страната, предаде Ройтерс.

Един от тримата водачи на опозицията в бившата съветска република Арсений Яценюк каза, че опозиционните партии искат оставка на правителството и предсрочни парламентарни и президентски избори, за да принудят държавния глава Виктор Янукович да се откаже от властта.

Около 1000 протестиращи в украинската столица са се събрали пред Михайловския манастир в Киев, където бяха изтласкани от силите на реда, информира Асошиейтед прес.

Линас Линкевичус, външният министър на Литва, която председателства Съвета на ЕС, призова украинските власти да спрат да използват сила срещу демонстрантите, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: стачкаУкрайнапротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
13 ти и украинците ли започна да ги броиш ккакто броиш участниците в нашите протести и украинците ли започна да ги делиш . Да имат ресурси и какво , ако беше много ефективно управлението на тези ресурси до сега нямаше да се молят на ляво и на дясно за помощ.между другото точно от разширяване на влиянието на европейската западна икономика все по близо до Москва се страхуват и руснаците понеже много добре знаят колко е неефективна тяхната икономика , те имат безкрайни ресурси и слаб мениджмънт
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До RegistriranТе ако са си ефективни тия фабрики, пак ще са си ефективни с тая разлика че ще имат достъп до най-големия пазар, и достъп до милиардни фондове за модернизация и повишаване на ефективноста, а ако са като нашето Крмиковци и господ неможе да му помогне
4
0
 
4
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Ако ги натресат на европейският, и им затворят де що намерят фабрики и заводи да не са конкуренция на Европа, май ще спрат да се разхождат.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До RegistriranТе са идвали бе и тука са идвали и в Полша са ходили и в прибалтика са ходили и в Русия и Беларус, и преди са ходили и сега ходят и много добре правят разликата между живота който е при Путин този който е в ЕС...За това протестират хората
2
0
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Тия що не дойдат тука, ама не на почивка, а на 50-60 км. от курортите, и да видят какво е на Европейският, да се разходят по села и малки бивши китни градчета където са останали хора дето чакат да ***, а младите са отишли да мият гъзовете на дърти германци. И да пита колко струва ток и вода.
1
1
 
19
 
! Отговори
Ранобудните преди 10 години
къде спите? Заминавайте да показвате как се сваля законно правителство. Може пък да се докопате до някоя стипендийка за щата ЮТА, както навремето КОШЛУКОВ. Той най-силно викаше "Който не скача е червен". Сега момчето се уреди, жалко само , че само той. Другите скачащи останаха с пръст в устата. Е ама трудни времена - долара пада, голям дълг, няма да има да всички. Така че, повече старание е нужно. Дерзайте во слава на Америка