Украинската милиция разтури барикадите в Киев, има ранени

Протестът на опозицията остава на площад "Независимост"
Обновена: 10 дек 2013 10:38 | 10 дек 2013 10:37, Елка Василева
40
Украинската милиция разтури барикадите в Киев, има ранени
Снимка: Reuters

Украинската милиция разтури тази нощ барикадите на проевропейските демонстранти, които блокираха административни сгради в Киев, предаде Франс прес.

Сблъсъците са започнали около 03.00 ч. местно време, когато милиционерите отблъснали протестиращи при барикада в близост до сградата на президентството.

Силите на реда използвали палки срещу демонстрантите, някои от които са ранени в главата.

Според опозиционната партия "Свобода" са ранени десет протестиращи, един от които е със счупени ребра.

Журналист на АФП пък е видял трима ранени милиционери.

Още по темата
Столичният квартал с административни сгради тази сутрин осъмна без барикади. Милиционери с каски и щитове контролират преминаването на коли и пешеходци по улицата, която води до сградата на правителството.

Мобилизацията на опозицията, която иска оставката на президента Виктор Янукович заради отказа му да подпише споразумение с ЕС, сега е съсредоточена само на площад "Независимост" и част от съседния булевард "Крешчатик" при засилено милиционерско присъствие.

Тази сутрин на площада остават около 300 души, както и обитателите на издигнатите там палатки, въпреки снега и температурата, която падна до 7 градуса под нулата.

Върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Ащън се очаква да пристигне по-късно днес в Киев. Снощи тя изрази безпокойство, че деблокирането на административните сгради от милицията може да осуети намирането на изход от кризата.

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън се обади на президента Янукович и изрази дълбокото си безпокойство от възможна ескалация на насилието, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВОпозицията няма единен лидер.
29
12
 
0
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До обективенАко си мислиш, че във форума пишат русофили, значи си наивник. Това са писачи от Руското и Украинското Посолства.
28
7
 
1
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Не бре другaрю, нямa причинa дa съм " озлобен", сaмо дето " логикaтa" ти е по- зле и от нa първолaк! Бих ти кaзaл и зaщо, aко имaх време зa губене!
27
2
 
15
 
! Отговори
емо преди 10 години
фашизоидите в украйна си мислят че всичко им е позволено .само за милионите украинци загинали на източния фронт трябва да заплюят престъпния запад и да не стават роби на евро германския фашизъм.престъпниците от ес си търсят нови суровинни придатъци
26
10
 
2
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Ебaси русиятa все тя и лaкеите и РЕВAТ, че протестите били " плaтени", ок обaче излизa че Зaпaдa имa милиони подръжници в Укрaйнa, които се бият зa Европa, зa русия дори в Бг. остaнaхa сaмо дъртофелници по форумите, които един референдум в последнaтa " русофилскa" стрaнa в Европa не могaт дa спечелят! Aaa боли ли ви зa беляНЕ,aaa 21% и от тех половинaтa ПРОТИВ!!! Aйде " прaвете" рускa центрaлa с един фaйтон русофили подръжкa))) и потопa отиде нa кино!))))
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Обективен: Озлобен сте! А не трябва.Не мисля,че съм ***,но ако това ви прави по-щастлив да ме определяте по този начин...ок.За мен е без значение.Съжалявам ,че се чувствате по този начин.Бъдете здрав.
24
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До bozaАко си мислех, че има шанс да разбереш от дума - щях да ти напомня за протестните шествия на Мартин Лутър Кинг, като и протестите срещу войната във Виетнам. Но не вярвам, че има такъв шанс! Ти си като кон с (червени) капаци: ако протеста е срещу диктатура или олигархия - значи е престъпление.
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опорните точки нa червените бaбички куцaт, кой е плaтен бе ***? Ти aко си взимaш тъпите копейки зa идиотизмите товa е друг въпрос! Нямa цветни революции, имa революции и в руските губернии те сa неизбежни, кaто пaдaнето нa болшевишките режими 80- те! Имa нещa от които нямa кaк дa се избягa, нaпрежението е кaто тенджерa под нaлягaне! A омрaзaтa към русия е огромно не сaмо в Укрaйнa!
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мнение 18:Вижте ,не винаги ,когато хората изразяват мнение проти в ЕС,то те непременно са комунисти.Разделянето на червени и други цветове е вече демоде,и не води до смислени коментари.Разделяй и владей,си е все още принцип за някои световни сили.
21
9
 
3
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Тaкивa, кaто тебе " успяли" евроскептици ровят по кофите нa бул. Сливницa, aйде зaминaвaй ***! Ебaси идиотскaтa " логикa"! Не сaмо че ЕС ще просперирa, aми и ще бъде Федерaция до няколко години! Един нaрод, еднa вярa, еднa държaвa- Европa!
20
3
 
11
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Въпреки милионите налята за тази революция, западъат отново претърпявма неуспех, времето на цветните революции отмина, слава Богу. Скоро ще настъпи време на прцъфтяване на народите от източна Европа.Това е охранителна камера, която украинската милиция е свързала онлайн с интернет, всеки може да види, че "протестиращите" дори не са и 100 човека, въпреки стотиците милиони наляти от запада..
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЕС (мнение 6):Работещите в ЕС са имигранти в 99%от случаите.Защо смятате тези пари като бонус към това ,което БГ е получила до сега от ЕС.Това е голяма спекулация.Тези пари са заработени и платени данъци, и осигуровки в съответната държава.Аз съм абсолютен евроскептик.Живея и работя в ЕС.Успял човек съм според ЕС и БГ стандартите.Западът няма приятели и врагове,Западът има само инетреси.Това е доказан личен опит.Не мисля,че мислят доброто на Украйна.Не съм комунист,да пази Господ.Евроскептик!
18
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре ,че не съм *** и русофил. Да живеят Европа и САЩ !
17
8
 
9
 
! Отговори
коко преди 10 години
и там като тук - 500 платени човека ,пияни и другирани ????????????
16
6
 
19
 
! Отговори
18 преди 10 години
ей *** ти явно си доволен от Боко тиквата, мръсно долнопробно *** с изгладен мозък. Май ти харесват европейските ценности - гей паради, ислямизирани "бежанци", изкупуването на българска земя от турци, евреи... Шистов газ в Добруджа искаш така ли? ***, такива като тебе са за лагери
15
31
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе смрад червена.България се ръководи от един терорист като доган и демагог като Станишев,на вас соросъ ви е в главите...бяха как са ви промили червените мостчета..предатели скапани.
14
4
 
18
 
! Отговори
boza преди 10 години
Ha, ha ,ha , tova ako se beshe sluchilo v "demokratichna" Amerika , purvo stjaha da streljat i posle da pitat ( ako ima ostanali zhivi ) .
13
24
 
8
 
! Отговори
иво преди 10 години
До Анонименукраинците си мразят руснаците по принцип, то като се замисля кой ли не ги мрази в Европа
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Снощи тя изрази безпокойство, че деблокирането на административните сгради от милицията може да осуети намирането на изход от кризата." Това не го разбирам, моля да ми обясни някой, какво значи
11
3
 
9
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Хубаво пишете тук всички, ама я да си погледнем ние съдраните *** и тогава да оправяме Украйна. Защото ако не беше безкрайното търпение и нагаждачество на българина за последните 30 г. в България трябваше да избухнат няколко революции, след които много от проблемите в обществото щяха да са решени поне донякъде.