Всеки десети бездомник в Лондон – румънец или българин

Британците на улицата били едва 47% от всички бездомници
28 дек 2013 21:06, Красимир Ангелов
46
Всеки десети бездомник в Лондон – румънец или българин
Снимка: Reuters

Всеки десети бездомник по улиците на Лондон е от България или Румъния, съобщава в електронното си издание в. "Дейли мейл"

Изданието се позовава на данни от проучване на благотворителната организация "Бродуей", според което 10% от хората на улицата са точно от двете страни, ограниченията в трудовия пазар за които падат от 1 януари 2014 година.

В периода май-октомври 2013 г. по улиците на британската столица е имало 1672 бездомници. От тях 157 са били румънци, а 13 - българи.

"Това означава, че 9,8 процента от общия брой на бездомниците са от Румъния и България", пише вестникът броени дни преди от 1 януари идната година да отпаднат ограниченията за българи и румънци при достъпа до трудовия пазар във Великобритания.

Британските бездомници са били 790, или около 47 процента от общия брой, уточнява "Дейли мейл".

Всъщност румънците са втората най-многобройна група със 157 души без постоянен подслон, следвани от поляците - 153 души. Далеч след това идват португалците, испанците, ирландците, французите, германците и италианците, допълва британското издание.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Strict преди 10 години
До АнонименАми шопите не са етнически българи и това се знае отдавна. Те са потомци на тюркското племе печенеги.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
но всеки втори е англичанин от багатата им страна муааааааааааааааа
39
0
 
1
 
! Отговори
tonkata преди 10 години
i kak taka 15 bulgari vliazoha v klasacia 1/10 ot bezdomnicite
38
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 10 години
НИТО българи, нито румънци - *** са, най-долната *** от *** етнос.
37
0
 
5
 
! Отговори
Жжж преди 10 години
Трябва ли да се пишат постоянно тези глупости ?!Ако един човек не иска да емигрира , медиите ще го накарат
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво и обръщате внимание на тези скапани англичани искат никой да не и ходи там пък са навсякаде из европа не и искат европейски съюз а пък в мадрид и други европейски столици неможе да влезеш в метрото от тях гадна фалшива лицемерна нация най мрасната .Добре че римляните са ги пресаидинили някога в империята си за да ги свалят от дърветата .Впрочем там са ги заварили
35
1
 
13
 
! Отговори
една идея преди 10 години
Някъде по форумите преди дни казах ,че няма смисъл да се натискаме за Европа, затваряме (ограничаваме ) достъпа на техните граждани до България и ще видите много бързо промени в политиката ,защото не са малко тези които изкупиха имоти на безценница. А това с бездомниците е пресилено и вече се чудят какви аргументи да извадят срещу нас. В Италия за 6 год. не съм видял нито един българин бездомник. Към коментар 30 СЪГЛАСЕН СЪМ
34
1
 
11
 
! Отговори
Статистика преди 10 години
Всеки 5ти жител на света е българин или китаец.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако освободим това прекрано място на земята - България, все ще дойде някой да го използва разумно - идеално е за отглеждане на качествена храна, климат и географски дадености - добри, при една немска организация ще стане рай за 10-20 години, по света има много места, в които хорат се гъчкат като мравки.
32
1
 
9
 
! Отговори
Льжата преди 10 години
Три години сьм в Хамбург и не сьм видял безпризорен Бьлгарин.Не изключвам,че може да има.Който работи си има квартира,Макар че е много скьпо.От 450 евро на горе.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политиката на Европа спрямо България е непроменена през последните 600-700год.Трябва да сме много наивни ако мислим,че точно сега ситуацията ще се промени.
30
1
 
19
 
! Отговори
Цвета преди 10 години
Да ви имам статистиката! Значи през 2013г. в лондонската столица имало 13 бездомни българи! Какъв ужас!Цели 13 души! А британци бездомници- 790, поляци-153 и т.н.Ама аз мисля,че из нашата столица,бездомните са много повече?
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи от 10-тият до стотният са румънци, и 110-тият е българин. Да им имам статистиката на тия
28
0
 
20
 
! Отговори
bolka преди 10 години
Ами имат слаба социална система спрямо чужденците и не искат да ги интегрират.Да вземат пример от нас - как ние веднага осигуряваме покрив на т.н. бежанци и всички необходими грижи за преживяването им. Като се има предвид, че сме най-бедната държава в ЕС, пък и не само там. Лишаваме гржданите си, но се грижим за нелегалните чужденци, повечето от които дори са без документи за самоличност.Е, кои са по-състрадателни?
27
1
 
22
 
! Отговори
Машина преди 10 години
Няма проблем. Трендът показва, че броят на британците без работа и дом ще се увеличава, а този на българите и румънците ще намалява. Така, че самите британци трябва да бъдат обект на третиране.
26
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Друга справка - 2 от 10 българина или румънеца са бездомни. Останалите 8 са или:джебчиинаркомани/трафиканти на дрогапроститутки/трафиканти на такиваплочкаджииИ после защо ви мразят.....
25
4
 
52
 
! Отговори
констатация преди 10 години
13 българи от общо 1672 бездомника правят цели 0,77 %. Разбирате ли им проблема на островитяните. За няма 1 процент българи са ни лепнали черна точка и сме извън играта. Крайно време е и ние да започнем да се отнасяме човешки с тях, но по тяхната методика за зевзеци.Да не говорим, че тук британците си правят сериозни провинения в скалата от пиянски бой до убийства.
24
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25Селски, не "бозав" (определение използвано от провинциалисти с произход североЗАПАДНАЛА българия) ами розов да си като кажеш две думи и си веднага лъсва от къде си.Личи си че от село Трън по-далеч не си стъпвал.Лошото е че и *** които са пътували са на твоя акъл.Прсоти и неграмотни провинциалисти.
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди броени дни в ефир наша журналистка интервюира случайни лондончани на тема български емигранти.Единият от тях каза,че може и да сме 7 млн в България,но други 7 млн българи са емигранти.Смятам,че на тези пичове сме им взели страха.Милите,ако знаеха,че на площ почти колкото Англия се ширим 7млн/колкото лондончани/ ,щяха да се преселят у нас.
22
59
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е само в Лондон така.Тази *** е полазила цяла Западна Европа.*** балканска.Срам ме е че съм раждан в този ***.като ме питат от къде си казвам че съм грък.Не че и те са свестни но в сравнение с *** са си направо слънце.