Най-малко 25 демонстранти са убити в Киев

Застреляни са трима служители на МВР, над 50 са в болница
Обновена: 20 фев 2014 14:52 | 20 фев 2014 11:13, Елка Василева
306

Снимка: Reuters

Още по темата

Най-малко 25 протестиращи загинаха днес в центъра на Киев, предаде Франс прес.

Журналист е видял осем тела, лежащи на земята пред централната поща на площад „Независимост“. Десет други са лежали недалеч оттам пред хотел "Козацки".

Друг журналист на АФП е преброил седем тела в салона на хотел "Украйна" от другата страна на площада.

ДПА съобщава за най-малко 13 загинали на киевския централен площад, като се позовава на медицински източници.

Всеки един от загиналите е убит само с един куршум, заявява лекарят доброволец Домитро Кашин пред Интерфакс-Украйна.

Ройтерс преди това съобщи за 15 тела, покрити с одеяла, на площада или близо до него. Фоторепортерът на агенцията Василий Федосенко първоначално видял 6 тела в северозападния край на площада, а после още четири 100 метра по-нататък, на отсрещната страна на площада. По-късно фоторепортерът преброил пет трупа, лежащи пред хотел "Украйна". Всички тела са на цивилни, съобщава Федосенко.

Бохдан Соловий, лекар който се грижи за протестиращите, съобщи, че осем души са загинали от куршуми, след като протестиращите се опитаха да поемат контрол над сграда близо до протестния лагер.

Първоначално беше съобщено, че най-малко седем души са загинали в центъра на Киев, където днес бяха подновени сблъсъците между опозицията и служителите на МВР. Телата на загиналите, покрити с  одеяла, лежат на площад „Независимост“, съобщи кореспондент на „Украинская правда“.

Всички загинали са мъже, на средна възраст. Привърженици на опозицията твърдят, че тези хора са били застреляни от снайперисти. „От седмината загинали шестима са убити с изстрели във врата“, съобщиха активисти, пише Lenta.ru.

Трима служители на украинското министерство на вътрешните работи са били убити днес, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на ведомството.Те са били застреляни. Над 50 представители на правоохранителните органи са приети в болница. 30 от тях са с огнестрелни рани.

Над 500 служители на правоохранителните органи са потърсили медицинска помощ от избухването на масовите безредици в Киев във вторник. 108 от тях са с огнестрелни рани. 63 са в тежко състояние. 10 украински милиционери загинаха при сблъсъците в Киев във вторник.

От администрацията на президента на Украйна Виктор Янукович изразиха безпокойство от това, че се игнорират опитите за мирно уреждане на конфликта в Киев и отново има силово противопоставяне. Уверенията на опозиционните лидери за необходимостта от примирие и връщане към диалог се оказаха само маневра за печелене на време за мобилизация, за въоръжаване на бойците от Майдана, се казва в изявление на президентската администрация, предаде Интерфакс.

В съобщението се отбелязва, че използвайки огнестрелно оръжие, „радикално настроените митингуващи на Майдана започнаха на 20 февруари в 9 часа настъпление срещу правоохранителите въпреки обявеното примирие“.

„Всички опити на властта за установяване на диалог и мирно урегулиране на конфликта бяха игнорирани от бойците. Те преминаха в настъпление. Действат на организирани въоръжени групи, използват огнестрелно оръжие, включително снайпери, с цел поразяване. Затова пък правоохранителите не са въоръжени и използват само специални средства“, се подчертава в съобщението.

Започна среща между външните министри на Полша, Германия и Франция с украинския президент Виктор Янукович, съобщи говорителят на полското МВнР Марчин Войчеховски, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Новината беше потвърдена от дипломати в Киев, цитирани от Ройтерс. "Те се срещат с него сега", заяви един от източниците.

По-рано днес друг дипломат заяви, че министрите са напуснали Киев, без да се срещнат с украинския президент Виктор Янукович, след като в центъра на столицата отново избухнаха кървави сблъсъци между силите на реда и демонстранти.

Служителите на администрацията на президента Виктор Янукович са били помолени да напуснат сградата, съобщи Интерфакс-Украйна, като се позова на източник от ведомството. По думите му всички служители на администрацията са пуснати да си отидат у дома, като са били помолени при необходимост да има връзка с тях. По-рано днес бяха евакуирани служителите на правителството и на парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: УкрайназагиналиКиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Бодила ПО-СКОРО НА ЗАПАДНИТЕ ГЪЗОЛИЗНИЦИ ЩЕ ДОЙДЕ КРАЯТ ЗАЩОТО В ЕДНА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА ТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВЕЛИКИЯТ РУСКИ НАРОД ГОТОВ НА САМОЖЕРТВА НИКАК АМА НИКАК НЕ ИМ СЕ УМИРА! СВИКНАЛИ СА САМО ПОЖАРИ ДА ПАЛЯТ И ДА НАСЪСКВАТ КАКТО Е СЛУЧАЯТ В КИЕВ И УКРАЙНА ХОРАТА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ А ТЕ ДА ГЛЕДАТ СЕИР.ЗНАЕШ ЧЕ ДНЕС СА ФИКСИРАНИ 3 СНАЙПЕРА НА ПОКРИВА НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО В КИЕВ КОИТО СТРЕЛЯТ ПО КОЙТО ИМ ПАДНЕ ЗА ДА РАЗПАЛВАТ ОЩЕ КОНФЛИКТА.ТОВА НАШИТЕ МЕДИИ ДАЛИ ЩЕ ГО СПОМЕНАТ,ЕДВА ЛИ
167
5
 
6
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА! преди 10 години
СЛАВА НА НАЙ-ВЕЛИКАТА АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ В ЕВРОПА!!!СМЪРТ ЗА НАЦИОНАЛ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЧЕРВЕНА *** В БЪЛГАРИЯ!СМЪРТ НА ЧЕРВЕНИЯ ФАШИЗЪМ!!!ДА ЖИВЕЯТ УКРАЙНСКИТЕ КАЗАЦИ, ДОНЕСЛИ ЗНАМЕТО НА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!!1УКРАЙНА --ОБИЧАМЕ ВИ !!!ПОБЕДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
166
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянинТи си пълен ***.Какво германско влияние те гони *** Фердинанд е колкото Кобург толкова и Бурбон.За каква Първа световна война говориш.За онази ли когато ни нападнаха руснаци и румънци или може би трябваше да се съюзим с тях-грабителите на българска земя?
165
2
 
4
 
! Отговори
DSQWDQ преди 10 години
ЦЕНЗУРАТА Е ПЪЛНА ОСВЕН БСП ТРОЛОВЕТЕ , И САЙТА ТРИЕ БЕЗ ПРИЧИНА КОМЕНТАРИТЕ МИ !!!
164
2
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До cecko2497 ДОНЯКЪДЕ СИ ПРАВ НО САМО ДОНЯКЪДЕ И НЕДЕЙ ДА ПРИРАВНЯВАШ АНТИГЛОБАЛИЗМА КОЙТО ВЕЧЕ СТАНА ДАЖЕ И МОДА ОСВЕН НЕОБХОДИМОСТ СЪС ЕЛЕМЕНТАРЕН КОМУНИЗЪМ! НООО ДОСТА СЕ ОТКЛОНИХМЕ ОТ ТЕМАТА!
163
4
 
2
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
като видиш какво е, няма да се върнеш в земният рай, и още мнооооого и мнооого други благини.....
162
4
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
КАМАРА ЧОВЕШКИ ТРУПОВЕ СЪС ПОМОЩА НА ПРОДАЖНИ СТУДЕНТИ И МЛАДЕЖИ/ КОЙ ДРУГ, ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ТЕ КАКТО НАВСЯКЪДЕ/ ЗАГУБИ ОКОНЧАТЕЛНО ПОДКРЕПАТА ДАЖЕ НА СВОИТЕ ЗА 5-ТЕ ТРУПА ДО КОИТО СЕ СТИГНА В СБЛЪСЪЦИТЕ В КАРАКАС НО КАКТО КАЗА ПРЕЗИДЕНТА МАДУРО- << ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЧЕ РЕВОЛЮЦИИТЕ ТУК ГИ ПРАВИМ НИЕ>> ПО АДРЕС НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВАМПИРИ. СПРАВКА ДНЕС.БГ ТЕМА /ВЕНЕСУЕЛА
161
3
 
4
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
Безплатен обяд няма, можеш да учиш безплатно и после да работиш с *** дето не е учил въобще и двамата за по 100-200 лева, може да ходиш да почивка на черноморието веднъж годишно, да караш трабант или Лада ( ама само ако си баровец), да ядеш камчия( ако го има щото е лукс), ако ще ходиш близо до границата-пътен лист позволение и т.н., все едно кандидатстваш за амерканска виза, може да се кланяш цял живот на престъпници, избили българската интелигенция, и нямаш право да идеш в бяла страна щото
160
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 185 от славянинТова че баба ти и дядо ти едва са изкарали 4 клас означава просто че са били *** ***,което виждам се предава по наследство Те такива ставаха и комунисти за да могат да грабят без да полагат труд
159
5
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До cecko2497 И АЗ НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОБИЖДАМ АМА ТИ КЬОРЯВ ЛИ СИ ИЛИ ГЛУХ ЗАЩОТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЕШ ЧЕ ПРЕДИ ДВА ДНИ ОПИТА ЗА ПРЕВРАТ КАТО ТОЗИ В КИЕВ ВЪВ ВЕНЕСУЕЛА ЗАВЪРШИ ПО МЕКО КАЗАНО СЕНЗАЦИОНЕН НАЧИН-ЛИДЕРЪТ НА ОПОЗИЦИЯТА САМ СЕ ПРЕДАДЕ НА ВЛАСТИТЕ И ОБЯВИ ЧЕ САЩ СА ОРГАНИЗИРАЛИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТОВА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ ЗАЩОТО БЕ УСЕТИЛ ЧЕ ГУБИ ПОДКРЕПАТА И УВАЖЕНИЕТО ДАЖЕ НА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ДЕМОКРАТИЧНАТА УМЕРЕНА ОПОЗИЦИЯ.ТА ТОЗИ ЛИДЕР ИМЕТО Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ИСКАШЕ КАТО ТЕЗИ В КИЕВ ПО
158
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянинТвоя комунизъм ни отведе на дъното на блатото и още изплащаме /пардон рефинансираме/натрупания тогава дълг Колкото до това колко е образована нацията по онова време -ти си жив пример.Интелигентен си почти колкото амеба.Единствения сигурен факт е че тогавашната прогнила система ФАЛИРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
157
5
 
3
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
До славянин: Пич, не искам да те убиждам ( по голяма обида от комунист май няма ), ама я ми кажи една-единствена държава с уродливата червена система, която да е цъфнала и вързала, и да ми я дадеш за пример. И не ми казвай Китай, щото те имат 1300 милиона бачкатора, и не са баш тоя комунизъм на който ти се възхищаваш, и въпреки това живота там не е добър и ти не би живял там...Вече ако КНДР, Виетнам, Лаос или Венецуела са ти идеал може ама.....
156
8
 
4
 
! Отговори
cecko2497 преди 10 години
До славянин: Абе *** какво германско влияние кви пет лева, България до преди 1944 и смрадливият 9-ти септември е най-развитата държава на балканският полуостров, неслучайно наричана "Швейцария на балканите", но след това се превръща в поредният червен, мизерен ***, какъвто е до ден днешен.......
155
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РАЗПЛАКАХ СЕ!ТОВА КОЕТО ВИЖДАМ МОЖЕШЕ ДА СМЕ НИЕ АКО СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО ПО СРЕДАТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БУДА БОРИСОВ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ***!
154
3
 
1
 
! Отговори
сос преди 10 години
До 175 Това кой Ленин го е казал? Чел ли си? Чул ли си, или така ти плащат да пишеш
153
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
голяма трагедия!!!!!!!!!НАРОДА ДА ГЛЕДА ПО УЛИЦИТЕ ТРУПОВЕ!!!!!!!!!!ТОВА НЕ Е СИРИЯ!!!!!!!НЕ Е РЕДНО ДА Е ТАКА!!!!!!!!ТОВА Е БЯЛА ДЪРЖАВА!!!!!!!СРАМ
152
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКО ЗА НАРОДА НА СИРИЯ ИСКАМ ДА КАЖА УКРАЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!! :''(
151
4
 
10
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
до славянин Китайците изчистиха площад Тян ан Мън с танкове от американските агенти (демократи) и двадесет години по-късно са на път да станат първа икономическа сила, докато САЩ са на практика фалирали. По-добре е един народ да даде някакви жертви, но да се очисти от ***, отколкото да се обрече изцяло на мизерия.
150
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛЕНИН ДЕМОКРАЦИЯТА Е ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ В КОЯТО НА ВСЕКИ 4_ри ГОДИНИ СЕ СМЕНЯ ТИРАНИНА С ДРУГ ТАКЪВ.
149
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Прозряващ--174 ;Кажи 1 унизма е дошъл с избори ? Навсякъде е дошъл с преврати ,терор или от руските "освободители".