Меркел напомни на Путин за отговорността му за Украйна

Срещнаха се по повод 70-годишнината от десанта в Нормандия
Обновена: 6 юни 2014 15:47 | 6 юни 2014 15:46,
95
Меркел напомни на Путин за отговорността му за Украйна
Срещата на Ангела Меркел и Владимир Путин, Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес на руския президент Владимир Путин, че Русия носи "голяма отговорност" да помогне да се постигне мир в Украйна, заяви германска правителствена говорителка, цитирана от Ройтерс.

В разговора канцлерът заяви, че сега, след признатите президентски избори в Украйна, времето трябва да се използва за постигане на стабилност, особено в Източна Украйна, посочи говорителката на пресконференция в Берлин.

Меркел "използва възможността да напомни на Русия за голямата й отговорност в това". Германският канцлер се срещна с Путин в кулоарите на проява по случай  70-годишнината от съюзническия десант в Нормандия през Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

Двамата ръководители посветиха изцяло едночасовия си разговор на ситуацията в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин и Меркел изцяло се съсредоточиха върху украинските дела, върху търсенето на пътища за уреждане на ситуацията в Украйна, съобщи пред кореспондент на ИТАР-ТАСС прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, който е присъствал на разговора.

Срещата между тях премина при закрити врати в присъствието на техните помощници и прессекретари. Путин и Меркел заедно се появиха в залата "Ван Донген" на хотел "Нормандия" в центъра на Довил и се ръкуваха.

Разговорът основно вървеше в руслото на търсене на решения и компромиси, а не от гледна точка на разногласията", заяви помощникът на руския президент Юрий Ушаков, който също е присъствал на срещата.

След разговора лидерите се отправят към град Уистреам, където в замъка "Бенувил" Оланд ще даде официален обяд, след което ще има тържествена церемония, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: МеркелПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
rustam преди 9 години
ЗАПАДА ЗАБЪРКА СЕГА ПУТИН ДА ГИ ЧИСТИ ТАЯ ДЪРТА *** ДОБРЕ ЛИ Е ???
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шоп 70Ех, *** си е тъпо! Дори и когато е Шоп!За сведение на спалия на уроците в училище: Първата световна война започва в Сараево - бивша Югославия; с убийството на ерцхерцог Фердинанд и жена му от Гаврило Принцип!Втората започва на полско-германската граница - в Глайвиц! С провокация, измислена от Райнхард Хайдрих и осъществена от Алфред Науйокс!Ама откъде такива знания в една дървена шопска глава!
72
2
 
9
 
! Отговори
ПУТИН СПРАВЕДЛИВИЙ преди 9 години
Германия е виновна за двете най-големи войни в световната история. Както каза Путин: руски войски няма на чужда територия, нито руски военни бази, а хамерински колко щеш.Да не говорим, че на американците им се привидяха оръжия за масово унищожение в Ирак, че дават пари на джихадистите в Либия, Сирия, Египет, че се правят на слепи за потъпкването на човешките права в Турция. Тъй че, хайде АМАН от русофобия!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баба ми Мери не я ли сърбеше някъде като присъства на тая годишнина.нали тя е от страната на завоевателите фашисти.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Schopa ne go gledaite, minusite ne go valnuvat, nego mu plastat da pise.
69
3
 
5
 
! Отговори
do 77 преди 9 години
Putin e kazal slednoto.Jena koqto nqma deza , nqma kakwo da mi govori.
68
4
 
19
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
Мене ми е интересно какво Путин е напомнил на Меркел?
67
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бабата има мега изтормозен вид, на дребно васалче, което трябва да обслужи господаря си отвъд океана.
66
3
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 9 години
*** си промит!
65
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия още не е готова да бъде част от цивилизованото общество-----------И никога няма да стане, в този вид. Руската болест путинизъм се лекува по същия начин както и хитлеризма.
64
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремълски *** атакуват западните медии.От името на хората, привикнали към западните стандарти за журналистика и водене на дискусия, се изказа преди дни и авторът Питър Химлер във Forbes в статията Руските медийни ***: Господин Путин може да смята това за приемлива практика на съвременния пиар, но аз го уверявам, че греши. Това е нечестно и опасно. Нещо повече, откровено казано, тя е свидетелство, че Русия още не е готова да бъде част от цивилизованото общество.
63
26
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До шоп И двете световни войни са започнати от РУСИЯ.
62
4
 
13
 
! Отговори
Руска Мечка преди 9 години
Рассея моя Рассея от Волги до Енисия!!!
61
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Осеен германските медии, американските хванаха кремълските *** ха ха ха жалки сте: Американская газета The Washington Post обнаружила среди своих комментаторов кремлевских троллей. Как пишет издание, вычислить их можно без труда: они пишут по-английски с ошибками и оставляют провокационные комментарии не по теме.
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента световния мир е застрашен !Такава ситуация се оправя само чрез взаимни преговори, отношения и диалози.В този случай Путин прави всичко възможно съобразявайки се с Руския икономически потенциал, интереси и международните взаймоотношения.Това обаче не го виждаме в Обама и департамента на САЩ.А до някъде е обяснимо но не допустимо!, след като Китай ги изпреварва икономически, отхвърлянето на долара в т.ч и РФ и Япония, недоверието на световното население в САЩ и войните който водят..
59
4
 
30
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Епа тая немска баба много бързо забрави, че Германия е виновна за двете най-големи войни в световната история. Както каза Путин: руски войски няма на чужда територия, нито руски военни бази, а хамерински колко щеш.Да не говорим, че на американците им се привидяха оръжия за масово унищожение в Ирак, че дават пари на в джихадистите в Либия, Сирия, Египет, че се.правят на слепи за потъпкването на човешките права в Турция. Тъй че, хайде АМАН от русофобия!
58
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин малко мяза на пациент.
57
4
 
34
 
! Отговори
Отговорен е! преди 9 години
Проявявайки отговорност Путин се намеси в Крим и там не се проля кръв,нямаше убийства и изкормване на хора за органите им, нямаше запалени и изгорени деца и бременни жени. А там, където се намесиха американците и евросъюза има трагедии непознати от ВСВ.Ако не се намесват полуграмотни хора като Кери и Псаки сега и в останалата част всичко щеше да спокойно. Но американците където са минали след това има война защото не разбират от международна политика и има нещо садистично в тях...
56
2
 
16
 
! Отговори
slovenia преди 9 години
До 50.България си е за България,не за Европа,ние сме си в Европа,имаме си своите ценности.А нашите политици знаят само европейски ценности,само това повтарят.По времето на соца имаше поговорка *** като ***,сега сме демократи и поговорката гласи *** като реформаторски блог.
55
2
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 51Путин си взе Крим именно заради тъпотията на хамериканеца да изпрати платени терористи на Мегданя в Киев! Путин само т'ва чакаше като повод и си взе Крим!Кой е сега прецакания питам такива *** като теб, а?????С Владимир Каспаров Путин не се ***!Запомнете го веднъж завинаги, жалки *** на хамериканеца!