Русия видя намеса на САЩ за края на примирието в Украйна

Няма как това да е станало без чуждо влияние, смятат дипломати
40
Русия видя намеса на САЩ за края на примирието в Украйна
Снимка: Reuters

Русия заяви днес, че решението на Киев да не продължи прекратяването на огъня в Източна Украйна, няма как да е било взето без "влияние отвън", съобщава Ройтерс.

"Създава се впечатлението, че промяната в позицията на Киев няма как да е станала без чуждо влияние въпреки позицията на водещи страни от ЕС", посочи руското външно министерство, вероятно визирайки САЩ.

Още по темата

Москва изрази огромно съжаление от решението на Киев и поиска от западните си партньори "да спрат да използват Украйна като разменна монета в геополитическите игри", предаде Франс прес.

Външните министри на Русия, Германия, Франция и Украйна съгласуваха по телефона четиристранна декларация, в която приветстваха инициативата на Русия за разполагане на представители на украинските гранични служби и наблюдатели на ОССЕ на три контролно-пропускателни пункта на руска територия, предаде ИТАР-ТАСС.

"В последния момент украинската страна се отказа да бъде публикуван документът. Тя заяви, че е готова на това едва след безусловно двустранно прекратяване на огъня", посочи руското външно министерство. "Тази стъпка на Киев предизвиква дълбоко съжаление, още повече, че четиристранната декларация призовава към по-скорошно постигане на договореност в контактната група."

Москва възнамерява да съдейства за бързото свикване на контактната група за Украйна и е готова заедно с партньорите да започне изпълнение на договореностите, скрепени в споразумение, но невлезли в сила заради позицията на Киев, допълни външнополитическото ведомство.

Кремъл призова да не се преувеличава възможността на Русия да влияе над украинските опълченци, предаде ИТАР-ТАСС. "Русия не е страна в конфликта, това е вътрешноукраински конфликт. И Москва не може да казва на опълченците какво да правят", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: УкрайнаКремълРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
до 15 Да, има окупация в Украйна!Цял етаж в зградата на украинските специални служби е зает(окупиран) от "съветници" на ЦРУ.По време на бойните действия,опълченците са засекли команди на английски!Чак такава "омраза" към руския,че да "минат" на английски( с американски акцент)от хохолите...не е за вярване!...Та така,има окупация.В Киев.
29
1
 
10
 
! Отговори
свако преди 10 години
до 15 "...Русия окупира варварски източна Украйна..." Покажи в кой град на източната Украйна са се разположили руските окупационни войски. Дори американците не разполагат с такива сведения))))! Аман от всезнайковци с промити мозъци!
28
0
 
7
 
! Отговори
свако преди 10 години
до 12 Вече 25 години са минали откакто България е тръгнала по избрания от нея демократичен път.Вече от 12 години е член на ЕС.А ти все се обръщаш назад и се вайкаш, колко е било лошо при комунистите.Нали сега при демокрацията би трябвало да ти олекне. "...лошите американци обикалят света..." Обикалят хората и Путин незнайно защо на тях не им пречи, а ти хляб и лекарства не можеш да купиш - Путин е виновен.Да ти кажа честно - мазохист си! Както казва народа "на крив х.й и вълната му пречи"!
27
0
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
до 24 Айде,ако обичаш да поясниш към какво"небитие" върви Русия!?По всички показатели,Русия се покачва!Да не говорим,че е абсолютна супер сила във военно отношение!След като Владимир Владимирович пое отново презеденският пост,тежкото наследство от "маникена"(на алкохолната промишленост Борята Елцин) се реставрира!А,сега нека да обърнем внимание на другата супер сила САЩ.Преди около четери год., на колко милиона банките им сезираха къщите,хора бяха изхвърлени на улицата...
26
1
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 10 години
ЦЕНЗУРА!!! МИШЕЛ ОБАМА НЕ Е ЖЕНА А МЪЖ ТРАВЕСТИТ, СПРЕТЕ ДА МЕ ТРИЕТЕ!!! - хората трябва да знаят истината!!!
25
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Москва продължава да се прави на ученичка.
24
0
 
5
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
До един българин....нормално е да влачат раниците с експлозив.....как да спрат окупаторите???...
23
0
 
2
 
! Отговори
jan преди 10 години
До Анонимен 24Погледни си минусите, за да разбереш какво имаш в главата си. След това ела във Варна, на Аспаруховия мост. Полетът е приятен.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 24 Rusiq edva li ste otida v nebitieto glupako no Bylgariq otdavna e na sharo v zadnika.
21
1
 
28
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
до 14 Работя по-вече от 13г.,в превантивен имиграционен център в Канада.За това време хиляди американски граждани преминаха през центъра.Не съм видял някой да се радва,когато го връщат в САЩ.Мнозина искаха убежище(рефюджи статус),но по "разбираеми причини"никой не е получил.Всички си тръгват с белезници,във клетка на специални фургони.Трябва човек да види тези измъчени,плачещи несретници и тогава да говори за американският рай!А,като прибавим и "топлото"посрещане ...
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 22и къде трябваше да е?
19
0
 
0
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Грешката им е, че са збъркали мястото!
18
49
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия върви по пътя на СССР!КЪм небитието!
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Мы как три сестры в одной квартире. Россия-старшая, Беларусь младшенькая, умница и работящая, ну, а Украина красивая, но б**дь конченая, каждые три года развод, майдан, новый мужик Ну терпели родная же, но тут *** в дом притащила, говорит-любовь у них, обещал жизнь красивую в Европе гламур, а пока надо его у нас прописать и комнату на него оформить, ну естественно, мы понимаем что это аферист на жилплощадь разводит, пытаемся мешать, так она дура тупая от семьи отказалась, врагами нас считает, думает мы ее счастью с негром завидуем. Вот и думаем, то ли шл..ха, то ли ***
16
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОт САЩПЪРВАТА УПОТРЕБА НА АТОМНА БОМБА ПО МИРНО НАСЕЛЕНИЕ (не войници, а мирно население)ТОВА ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е ИЛИ ОЩЕ ТРЯБВА?
15
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Горкото и невинно" украинско правителство! Ама в него няма един натурален украинец! Така случайно военните им засрелват и убиват журналисти, деца, разрушават болници и църкви. Шайка главорези и платени войници!
14
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама как можахте да си помислите, че САЩ контролират действията на украинското правителство в момента? Само последният етаж в Украинските сили за сигурност (СБУ) е зает от военни инструктори на ЦРУ, антитерористичната операция в Донецк и Луганск се командва от Бренън, а украински генерал падна на колене пред американския посланик и му предаде сабята си. Съвсем не се контролират от Вашингтон.
13
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погледнете мащабната картинка! Европа чрез приемането на ТПТИ вече не е суверенна страна в икономиката. Отваряме широко врати , не само за европейски производители, но и вече и американски, като нямаме право дори да знаем какво ни се предлага. Напрактика ще се узакони ГМО продуктите, третираните с химикали и хормони меса. Но големите компание не търпят конкуренция. Последователно провеждат политика на унищожаване на частното земеделие и животновъдство! Защото било опасно за хората!
12
17
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
може и ...братска, модерна, космическа....тези епитети все от Вас *** съм ги чел....
11
59
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Путин е БЕЗКРАЙНО НАГЪЛ! Русия окупира варварски източна Украйна, а виновни билиамериканците.Този сайт е руска хранилка.