НАТО ще създаде група сили за бързо реагиране

Ще брани държавите от Русия и други заплахи
2 дек 2014 19:19,
51
НАТО ще създаде група сили за бързо реагиране
Снимка: Reuters, архив

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че страните от алианса са одобрили създаването на първа, временна група сили за бързо реагиране, за да се защитават от Русия и други заплахи, предаде Асошиейтед прес.

Временното подразделение ще започне да функционира в началото на 2015 г., а по-късно да бъде заменено от постоянни сили, посочи Столтенберг.

До сформирането през 2016 г. на постоянни сили с численост от 4000 души, които ще могат да бъдат разполагани в рамките на 48 часа, ще действа временно подразделение, съставено от германски, холандски и норвежки войници, уточни той, цитиран от Франс прес.

Генералният секретар говори пред репортери след заседание на министрите на външните работи от НАТО в Брюксел. Първите дипломати на страните членки подкрепиха също запазването на мерките, предназначени да успокоят страните от алианса, които са най-близо до Русия, заяви Столтенберг. Те включват засилени патрули над Балтийско море и разполагане на военни подразделения на НАТО в страни като Полша и балтийските държави на ротационен принцип.

"Защитаваме нашите съюзниците и подкрепяме нашите партньори", добави Столтенберг, обявявайки взетите от министрите решения.

Еднодневното заседание на министрите в Брюксел е най-важното на НАТО от срещата на върха на алианса в Уелс през септември, отбелязва Асошиейтед прес.

"Изборът на Украйна да се присъедини към семейството на европейските демокрации е ясен и трябва да бъде зачитан", каза още Столтенберг.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: НАТОсилирусиязащита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеята на тези сили е да се противопоставят на остатъците от руски въоръжени сили, които са останали след фиаското в Украйна.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеята на тези части не е да се противопоставят на Русия , а да потушават бъдещи възстания в различни части на Римската Империя(''EC'') - протекторати като България , Румъния , Гърция , Германия , Франция ......................
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно се вижда свастиката .
35
0
 
3
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
4,000 къде ще реагират бързо ? И кой ще ги напада ?До сега нямат сили , сега ще ги създават ???Ааа ще набират от Източните страни срещу Русия !! Не е ли малко подъл този план ????
34
0
 
2
 
! Отговори
АааУУУУУУУУ преди 9 години
А в бюджета на тези групи са заложили голям % за памперси....със сигурност ще им трябват.....
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SILI ZA BARZO REAGIRANE-DA PAZIAT "DEMOKRATICHNO IZBRANITE" PRAVITELSTVA OT LUBOVTA NA HORATA V ESTOCHNA EVROPA. TREBE BARZA REAKCIA, RAZBIRA .SE. A TOVA KAK SE NARICHASHE OSHE......NA EZIKA MI E ,
32
7
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Кашчей Безсмертний А може и на некой тюрк да трошите Q-ра със задни части, както прави Владимир Владимирович. Видя ли го как са мята в Стамбул града голяма?
31
2
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Кога ще раздават патроните?Тогава ще докажем нашата силна евроатлантическа подкрепа към гусин солтен.... молтен... берг.А може и с камъни да им трошим тиквите - патроните са скъпи.Но пък удобствата нямат цена...
30
3
 
8
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Хем Путин ви наби дебелия е устата и пак говорите. Абе кви усти имате бе .... Бройте дните до гибелта на България не се правете че имате държава. Съвем скоро ще изчезнеме от картата а от народа ще остане само някакво племе нежелано никъде по света. Това е положението овце мръсни.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще "създаде" НАТО??Абе тези са пълна катастрофа.но да Толкова години ги има а са нямали такава структура........?!Това е все едно да си картечар без картечница.
28
0
 
12
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Аз пък си мислех, че заплаха в региона е Ислямска държава и агресивният мюсюлмански фундаментализъм....
27
2
 
11
 
! Отговори
iSiktir преди 9 години
Тия групи ще ги натресат на разни територии по периферията като България. И единствената им задача ще бъде да намаляват женската безработица.Само да не започнат пак да пищят като видят руски самолети на 100 м над тях. Като американските матроси в черно море.
26
7
 
6
 
! Отговори
MM преди 9 години
Ох, много е зле. Да е част България от най-силния военен съюз на света е много зле. Горките ние.
25
3
 
4
 
! Отговори
BG преди 9 години
До vargИбрик на хидроинженера от ЮРУШ!Да живее България!
24
6
 
8
 
! Отговори
Мемет-паша преди 9 години
Ще пратим 10 000 башибозука в БУлгария да пазят земята ни от Русия ....аааа земята им от Русия !
23
4
 
7
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И БКП! !
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, добре де разбрах.Нато ще ни пази от Русия. А от Нато нас кой ще ни пази.
21
1
 
24
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Сигурно ще са гей дружинка като онези дето ядоха бой в Коиловци !
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искаме да ни бранят от Русия , трябва да се мнолим да дойде руската да изгони американците и избие ***.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези изявленията ми звъчат като навремето от Варшавският договор.Да живее съюза на Съветският Европейски Съюз.Разбиха един за да си направят отново същия!Бюрокрация и номенклатура в 21 век