Лондонската полиция осуетила 5 терористични атаки като тази в Сидни

35 души са арестувани заради разкрити заговори
18 дек 2014 08:16,
0
Лондонската полиция осуетила 5 терористични атаки като тази в Сидни
Снимка: Архив Reuters

Британските власти са осуетили терористичен акт като този в Сидни само дни преди той да се случи, съобщи днес шефът на лондонската полиция, цитиран от Ройтерс. Само за последните четири месеца в британската столица са били предотвратени пет подобни терористични заговори, добави той.

Още по темата
"Те бяха много близо - въпрос на дни - до това да нападнат и да наранят лошо някого или да убият хора", каза Бърнард Хогън-Хоу в интервю за радио Ел Би Си. Във връзка с тези разкрити заговори са арестувани около 35 души, добави той.

Според полицейския шеф разкриването на заговорите е изисквало много усилия и ресурси. Затова той призова да му бъдат отпуснати повече средства, за да могат да бъдат събирани дигитални улики за разкриване на такива заговори.

През август Великобритания повдигна нивото на терористичната заплаха до второто най-високо равнище, а миналия месец обяви, че страната е изправена пред най-голямата терористична заплаха в историята си, от радикализирани британци, завръщащи се от Сирия и Ирак, където са воювали в редиците на джихадистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари