Германия скочи на папата заради "пошляпването" на децата

Всяка форма на насилие е напълно неприемлива, смятат от министерство
Обновена: 7 фев 2015 09:22 | 7 фев 2015 09:16, Красимир Ангелов
69
Германия скочи на папата заради "пошляпването" на децата
Снимка: Reuters

Германия и правозащитни групи реагираха остро на коментар на папа Франциск, че децата може да се пошляпват за нуждите на дисциплинирането им, ако при това наказание не се накърнява тяхното достойнство, предаде Асошиейтед прес.

По време на генералната си аудиенция в сряда папата похвали баща, който каза, че пошляпва детето си, но никога не го удря по лицето, за да не го унижи.

“Този човек знае какво е чувство за достойнство. Той наказва когато е нужно, но го прави справедливо”, заяви тогава папата.

Думите му обаче не се харесаха от мнозина. Верена Херб, говорителката на германското министерство на семейството, възрастните хора, жените и младежта, подчерта по повод изказването на папата, че не може да има "достойно удряне".

Всяка форма на насилие срещу децата е напълно неприемлива и по този въпрос не трябва да има неясноти, каза тя.

Германия е една от страните, в които физическите наказания на децата са незаконни, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа, светът май доста се е развалил, щом простаци, които не са прочели дори и "Винету" цитират Библията! Та те не са дори я виждали! Просто си измислят някаква глупост и разправят: "в Библията го пише!"Ами свалете си я от Читанка и пометете малко, бе, мушмороци, наказани от Бога!
26
12
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
аз не съм съгласен с библията. това е все едно да вярваш в дядо коледа.заради това, че обществото ни признава насилието като възпитателсно средство и допустим метод за налагане на мнение, сме на такова окаяно положение.по улиците се разхождат мутри и наркомани, *** крадат чанти и нелегални емигранти ни колят на всеки метър.всичко защото си мислят, че с насилие могат да успеят в живота.бийте децата като малки, за да ви бият те като порастнат.
25
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Какво като сме в 21-ви век! И какво се е променило в хората през годините? Станаха по-големи негодници,мърлячи,мързеливци. Децата нямат уважение нито към по-възрастните,нито към родителите си. Цари разпуснатост,нахалство ,безцеремонност и наглост- най-вече при децата! От дума не разбират. В Библията нали пише,че щом едно дете не разбира от дума,от пръчка ще разбере.Или и с Библията не сте съгласни?Папата знае какво говори,но съвременните защитници нищо не вдяват. А тия,които се хвалят с децата
24
0
 
20
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 9 години
БОЯ ЛИ? В НОРМАЛНИ ГРАНИЦИ ТОВА Е ЕВОЛЮЦИЯ! НЯКОИ ХОРА СЕ САМОЗАБРАВЯТ ДОКАТО НЕ ИЗПАДНАТ В НОКАУТ.......ПОСЛЕ СА МНОГО КУЛТУРНИ! НАТРУПВАТ СЕ БЪГОВЕ И ВИРУСИ В МОЗЪКА И КАТО МУ ДАДЕШ ЕДИН РЕСТАРТ С ДЯСНО КРОШЕ ВСИЧКО ОТИВА В RECYCLE BIN И ПОСЛЕ ДЕЛИЙТ И ГОТОВО!
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЙ АМА САМО ПО ДУПЕТО НА ДЕТЕТО. ИНАЧЕ НЕ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА БОЯ НАД ДЕЦА. НО КАТО ВЪЗПИТАТЕЛНА МЯРКА МОЖЕ ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА СЕ ПРИЛАГА.
22
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** от ватикана живеят още в 17 век.няма ли кой да им покаже че сме вече в 21 ?
21
4
 
13
 
! Отговори
художника преди 9 години
Когато бях малък ме наказваха по следния начин:1.Заставам с гръб към стената, правя една крачка, кръгом и само с показалците се подпирам на стената и така 10мин. ПРОБВАЙТЕ !2. Насипват боб на пода и коленичиш върху него, пак 10мин. ПРОБВАЙТЕ !3. Един път откраднах 1 левче, за да си купя ПИФ. Майка ми ме наказа чисто гол за 15 мин. навън пред блока, ако си скрия "достойнството" още 15мин. До ден днешен не съм откраднал и една карфица. Най-често ме наказваха, щото се опитвах да ги лъжа.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четвъртия Райх явно още не може да прости на Ватикана, че замени Бенедикт Есесовеца. А "пошляпването" на деца се прилага в малко по-различен смисъл във Ватикана.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-да Германци, пацифисти, фенове на еманципацията, гейчета и всякакви други там. Това, че на вас не ви изнася или не разбирате не означава, че Папата греши. Шефа не го интересува какво си мислите. Ясно е казал и обяснил, а на който не му изнася си е негов проблем. Ако искате гледайте *** и им се радвайте проблема си е ваш. В библията пише - "Който жали пръчката си, мрази сина си, а който го обича, наказва го от детинство". Никой не казва де се пребиват деца, а да се шляпват по дупето понякога
18
0
 
23
 
! Отговори
абе преди 9 години
Като го упухат човек се замисля.Само с приказки не става.Дето викаше баба ми.Бии дупе,да не биеш дупищи.
17
1
 
39
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
То и аз не бях си удрял детето до 8 годишна възраст, и бях противник на пошляпването.Обаче един ден детето реши да ме дразни и се постара доста, дори на една бензиностанция избяга и се скри. После го намерих, натоварих го в колата, треснах му един - той се разрева и му мина проклетията.Ето оттогава са минали 3 години и не съм го удрял....И антибиотика не е полезен за здравето, но понякога се налага да го пиеш.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pri nqkoi i boqt ne pomaga. Prosto sa takiva tartei veche golemi, che me izumqvat. Ne rabotqt, ne uchat, samo spqt i hodqt do toaletnata. Premahvaneto na kazarmata dovede do edno marzelivo mlado pokolenie. Dori jivotnite jiveqt po-smislen jivot.
15
2
 
17
 
! Отговори
nqkoi_si преди 9 години
Кой го сложи този папа на власт не мога да разбера. Човек, който говори прямо и без недомлъвки и най-важното прави религията много по-близка до хората не става за папа. Работата е там, че те (кардинали и всякакви "божи" мутри) искат пионка, която да е за парлама пред хората. Е, Франциск определено се опитва да е лидер. Дано и на него не му направят опит за "атентат" както при Павел...
14
1
 
33
 
! Отговори
свинаря преди 9 години
Прекалено либералното възпитание,както и прекалено консервативното са вднакво вредни за децата,винаги трябва да се търси баланс.Като малък почти не съм ял бой,но още ми пари *** от сопата дето я ядох,когато баща ми ме хвана с цигари.И до ден днешен не пуша благодарение на боя дето изядох
13
3
 
14
 
! Отговори
Американ преди 9 години
"Со кротце, со благо и со малце кютек"Без пошляпване не става. Ама не бой.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия заради Хитлер са си разтворили така широко краката, че ще позволят и тях да ги бият. За това са им се качили на главата всички чужденци и ги правят на маймуни. В Германия младежите са адски невъзпитани животни (живея там и съм виждала за какво става въпрос). Родителите им изобщо не се занимават с тях, дават им пари и ги изритват на улицата да пият и да друсат. После като навършат пълнолетие се оказва, че за нищо не стават освен за продавачи в някой магазин или пекарна за хляб.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Edno dete ne moje da bade vazpitano s boi! Taka moje samo da bade oslobeno sreshtu stanalite hora i da mu se nasadqt kompexi! NO NE TRQBVA DA BUDE I PREKALENO RAZGLEZVANO s razni djadji,pari,igra4ki,po-kasno koli i tempodobni! dOBROTO VAZPITANIE E NQKADE PO SREDATA! Mnogo roditeli v Balgariq se darjat brutalno s decata si kato im kreshtqt,biqt gi i gi obijdat s dumite "***" "***",koeto nanasq traini povredi varhu psihikata na deteto! To stava agresivno v puberteta i po-kasno prez jivota si!!
10
5
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Еее той оня техният дет са реше обратно-Хитлер бе,той верно ич ги не бийше ами направо си ги трепаше бе,то да удариш непослушно дяте си е даже задалжение,щото ако го не прайш то един ден ща бие.В казармата беше дошал един началник на преглед и вика на фелдфебела-абе ти старши помниш ли едно време кога бех войник при тебе къф шамар ми удари бе?Пък старшината хитър му рече-ееее видиш ли другарю полковник,кой съм бил човек е станал и началника са засме и го потупа по рамото та боят му е майката де
9
18
 
15
 
! Отговори
хммм преди 9 години
Само до преди 50 години горяха деца по газовите камери, сега много либерални се правят.
8
4
 
18
 
! Отговори
Бойчо преди 9 години
И цал Соломон и Иисус син Сирахов са писали по този въпрос. При нужда боят е бил разрешен. Не и жестокостта.