Русия се отказа да дава пари на Гърция

Няма предвидени средства в бюджета за тази цел
24 фев 2015 13:50, Елка Василева
95
Русия се отказа да дава пари на Гърция
Снимка: архив, Reuters

В момента Русия не възнамерява да оказва финансова помощ на Гърция. В бюджета за тази цел няма предвидени средства. Това каза руският заместник-министър на финансите Сергей Сторчак, цитиран от РИА Новости.

Преди това финансовият министър Антон Силуанов заяви, че Русия ще обсъди въпроса за предоставяне на средства на Гърция. „Можем да си представим ситуация, че ако такова искане бъде изпратено до правителството на Русия, ние задължително ще го разгледаме, но ще вземам под внимание всички фактори, засягащи нашите двустранни отношения между Русия и Гърция – това е всичко, което мога да кажа“, заяви Силуанов.

Още по темата

На 19 февруари Гърция изпрати официално писмо до кредиторите си от еврозоната с искане за удължаване на плана за финансиране на страната без прилежащата към него програма за драстични икономии. Споразумението изтича на 28 февруари.

Европейската централна банка заяви, че няма да участва в отписване или преструктуриране на дълга на Гърция. И германският канцлер Ангела Меркел изключи възможността за отписване на дълг. Според проучване 48% от германците са за това Гърция да напусне еврозоната, пише Lenta.ru.

На 1 февруари гръцкият финансов министър Янис Варуфакис каза, че страната повече няма да взима кредити. Погасяването на текущите задължения на страната трябва да е свързано с икономически ръст, добави той.

Общата сума на задълженията на Гърция към кредиторите възлиза на 320 милиарда евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Макиш преди 9 години
Още едно неумело, тъпо и не на място и време изявление от страна на руско официално лице.Изявление , което не подхожда на страна претендираща за велика сила. Страна подложена на атаки, която би трябвало да търси съюзници.
66
6
 
5
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Няма поискан заем !Никой не дава пари без да му ги поискат. Гърция все още е част от ЕС. Няма причина руснаците да се натискат да дават заем на гърците.Това, че двете православни държави се поддържат и уважават няма нищо общо с финансовия батак, в който илюминати набутаха Гърция.
65
1
 
7
 
! Отговори
NORM преди 9 години
То и петнадесетте милиарда ,предложени на Янукович като подкуп да не влиза в ЕС,ги нямаше в бюджета,но Путин от това има ли ги,няма ли ги,не се интересува.
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
джуджи свърши денгите. има да дава 5 милиарда на кадиров
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излизането на гърците от еврозоната е ? на броено време.Връщането на заемите ще продължи във вековете. През което време стандартът на живот там ще е десет-двайсет пъти над БГ, където коланите само се стягат и ще се стягат, стягат, стягат... Докато се построят още ен брой магисграли за милиярдери, ен брой излишни стадиони, ен брой тото пунктове. През това време панелките ще са се срутили, пътищата, тротоарите и подлезите ще са съвсем като окопи. Преходът продължава, ес ни хвали. Ние сме на шест.
62
9
 
1
 
! Отговори
АТАНАСИС ВАСИЛИС преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ МАЙКА ГЪРЦИЯ...ИСКАМЕ ЗАЕМ ОТ ***. ЦИПРАС ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ.
61
4
 
17
 
! Отговори
Йоргос преди 9 години
И каква стана сега, не бил дадем заем, а бил отказан заем. А пък гърците нямало да скъсат споразумението с Европа, а ще го предпопишат. Тази шайка около СИРИЗА така наигра горките гърци, че ще им се смее целия свят. Ама то само с лозунги ако сатваше, ехеее!
60
12
 
11
 
! Отговори
seg преди 9 години
ХАхахахахахахаха, "помоща" на др. Шуткин Ботоксов се изарзява основно с плямпане на простотии, а *** повтарят като папагали мантрите му за "силата на фашистката *** Раша"!*** до 3 години ще бъде разтурена, поради измиране на прасетата в нея от глад, като се започне от Крим!! Цивилизования свят само за 5 години вдигна на крака Германия след цялостното и разрушаване от коалицията! 5 години възстановяване след тотални разрушения, а на Украйна и трябват 2 години за да изпревари ***
59
3
 
15
 
! Отговори
HAHAHAHA преди 9 години
RUSIA IMALI BUDJET ????
58
2
 
5
 
! Отговори
citizen преди 9 години
интерпатриот, прекръсти се на "интеридиот"
57
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До интерпатриотРусия няма пари. Те самите скоро ще изпитат силна финансова криза. Големите им компании нямат достъп до финансови ресурси и държавата отпуска милиарди на тях и банките. От това ще пострадат социалните плащания и обикновените руснаци ще плащат с мизерия. Олигарсите ще крадат докато се срине икономиката. Единственото, което не пипат е военният бюджет и се вкараха в капан. Русия и Украйна се самоунищожават. Нарастват и парите за Крим и Източна Украйна, а те ги нямат в момента.
56
8
 
11
 
! Отговори
интерпатриот преди 9 години
Русия щеше да заеме пари на Гърция ако се беше стигнало до план Б,(ако Гърция беше излязла от еврозоната)но след като Обама се скара на Меркел по телефона,всички кредитори вкупом заклеймиха и забраниха да се говори за план Б.Гърция като нищо би продала на Русия някое островче в близост до Турция ,както навремето Русия продаде Аляска на САЩ за 100 милиона златни долара.
55
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИлкоКато излезе Гърция от всички съюзи, защо си мислиш, че няма няма пак да плаща. Разликата е, че ще рухне банковата система, ще девалвират националната валута и няма да имат достъп до пазарите. Русия не върши работа, защото не е платежоспособен и без субсидии гръцката продукция няма да е евтина както досега. Сега Гърция клекна и просто и дадоха възможност да се измъкнат тактично пред избирателите си. Тези 4 месеца не решават проблемите им и ще трябва да търпят и орязват доходи.
54
1
 
13
 
! Отговори
rustam преди 9 години
грък не националност ГРЪК Е ПРОФЕСИЯ при тия заеми и хиляда години не могът да ги върнат а и лихви има в най скоро време сигурно ще обевят дефолт и после не е луд който яде баницата.
53
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То от край време,товарищите дават само на приказки :) и на нас ни беха обещали светло бъдеще ама Ц
52
17
 
11
 
! Отговори
Илко преди 9 години
До ПешкоТова не е проблем на Русия! Гърция само ще спечели, ако излезе от "съюзите" , най-малкото няма да платят . Една поговорка - Когато имаш да даваш 100 лева, имаш проблем, когато имаш да даваш 100 милиарда другият има проблем. 300 милиарда има да дава Гърция , разбрали сега зако гейсъюза дава , още и още .Гейсъюза има проблем не Гърция или пък ......Русия, САЩ пък въобще
51
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как така РФ ще дава пари на богата европейска Гърция Нали всеки който е в ЕС е богат, успешен, демократичен и т.н. :)
50
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България дава пари за Гърция чрез ЕС.
49
3
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Единственото на гърците е, че като не стане номерът пак може да се вдигнат на чупене на магазини и обръщане на коли, което може да се побутне от някого и да стане неприятно.
48
7
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До ИлкоАми Еврогейският съюз им е казал на гърците отдавна отдавна - за да ви даваме пари и да ви спасим кожите, ще съкращавате клатик*ровци и няма да давате 25 заплати годишно. Изборът е ваш - ако не щете, по живо по здраво извън ЕС и еврозоната. Така че ЕС проблемът си го е решил, гърците не са обаче