Светим покрай Гърция: По-добре сте, похвали ни Ханке

Ситуацията у нас е за предпочитане заради валутния борд
Обновена: 19 юли 2015 19:01 | 19 юли 2015 18:53,
184
Светим покрай Гърция: По-добре сте, похвали ни Ханке
Снимка: архив Булфото

България е в много по-добра ситуация от Гърция, защото в страната работи валутен борд. Това обяви световният икономист и бащата на валутния борд у нас проф. Стиф Ханке пред bTV.

Той похвали българската фискална система като много дисциплинирана и нарече българският лев клонинг на еврото.

Още по темата
Според професора една от основните причини за състоянието на Гърция е фактът, че тя е била приета в еврозоната без да е готова да приеме еврото. „Така се създаде един гигантски морален риск. Те изхарчиха много пари, взети на заем, които никога няма да върнат”, каза още Стив Ханке.

Световноизвестният икономист нарисува в песимистични краски бъдещето на Гърция. Той нарече правителството на страната комунистическо и го обяви за „напълно некомпетентно”, защото унищожава банковата система.

Според Ханке не е изключено в Гърция да се настани много тежка депресия и нещата да се влошат още. Той предупреди, че това положение няма как да не засегне и българите, живеещи в южната ни съседка.

„Банките в Гърция са много близо до банкрута, освен ако не бъдат подкрепени”, каза още проф. Ханке.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
4
 
! Отговори
Адам Смит преди 8 години
до Циника - Попрекалил си с водката и ти личи, не носиш на пиене!
43
12
 
3
 
! Отговори
Професор преди 8 години
За половин мандат и половина България се развива много успешно, с плавно намаляване на безработицата и разходите и плааавно увеличаване на доходите. Страната полека се доближава до нивото на Унгария и Австрия. С магическа пръчка изведнъж няма как да стане но плавно, стабилно и решително страната се изправя на крака под мъдрото управление на Премиера Господин Борисов.
42
1
 
6
 
! Отговори
ттт преди 8 години
Баси тъпия виц.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никоя държава в света не би искала да прекара 20 години с действащ валутен борд, само че това Ханке няма да ви го каже.
40
0
 
8
 
! Отговори
тцттцтццт преди 8 години
до къде се доклясохме майките да плашат децата си с нас
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те гърците виждат колко сме добре, затова ги е страх и се молят всеки ден да не вземат да станат толкова добре, колкото нас. В гръцкия парламент плашат опонентите си с български стандарт на живот.
38
1
 
9
 
! Отговори
358 преди 8 години
Валутния борд няма нищо общо . Мизерното ниво на живот се определя въз основа на паричния обем в обръщение, който е пряко свързан със заплащането на труда . В България няма предприемачество защото българите няма с какво да плащат . Заплащането на труда обаче ,тоест заплатите пряко се влияят от установяването на минималната работна заплата . Ние сме се съгласили тази заплата да я определят онези от които пак взехме непосилен заем- МВФ . Такива се техните условия. Те са палачите .
37
2
 
1
 
! Отговори
HAHAHA преди 8 години
PO-GOLQM VIC OT TOQ NQMA ZA DENQ!!! SVETIM I BLESTIM OT PROSTOTIQ I MIZERIQ!!! SHTOM NI TIKAT PO TOQ PYT ZNACHI OTIVAME PRAVO V QMATA.....NO ESTESTVENO TAKA E UGODNO NA CHORBADJIITE OT ZAPADA KAKTO I NA ASFALT PASHA I NA ONOVA CHUCHELO PREZIDENTA DETO PRISPIVAT OVCHIQ NAROD S PRIKAZKATA ZA KOLANQ I KAK KOITO AKO NE GO ZATQGA SHTE DOIDE TORBALAN I JALNA MU MAIKA! SAMO CHE TIQ DETO PEQT ZA KOLANQ KOLANI NE NOSQT....TO NQMA TAKYV RAZMER....OBRYCH ZA BYCHVA ILI LASTIK SYSHTO BI SE SKYSAL!!!
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По-добре сте,похвали ни Ханке........"ДА първи в Европа по мизерия!!!!Ако условието да бъдеш по-добре е да си ***,в по-лошо положение от страни в третият свят,пикая ти на добрината и доброто Ханке!!!!!!
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Татко Стиви, детето ти валутния борд вече е на 18 години, тоест пълнолетно и е време да се премести в собствен дом, например в твоята държава.
34
1
 
6
 
! Отговори
ПАСТИРЯ преди 8 години
ПА И Я ТАКА ОКАМ НА УФЦИТЕ - МНОО СТЕ ДОБРЕ, ДОЯ ВА ПО 2-3 ПЪТИ НА ДЕН, СТРИЖА ВИ ДО КРЪВ И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ВИ ТУРЯМ НОЖА!
33
10
 
2
 
! Отговори
виж преди 8 години
по-добре не споменавай Борисов! Когато български политик като Борисов е на път да се запише в историята с определението ЗЛАТЕН ВЕК за България, такива описания като твоето звучат НЕАДЕКВАТНО! Или народът ни е много умен и не дава на Борисов да сгреши или ОБРАТНОТО, но фактите са безспорни!
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ханке, пожелавам ти и на тебе да заживееш толкова добре в такава стабилност в твоята страна. Да видим тогава дали ще обясняваш колко сте добре.
31
7
 
10
 
! Отговори
Адам Смит преди 8 години
Валутният борд всъщност е една УСМИРИТЕЛНА РИЗА за бесни политици. Ако го нямше борда такива като Доган и Станишев щяха да си крадат на воля, а накрая ние като гърците щяхме да теглим. Сега пак крадат, но с размера на едно КТБ, което е нищо на фона на 300 млрд евро в Гърция откраднати точно през Оръжейни сделки, заплати и пенсии на Държавния апарат и прочие ***. Ако не друго поне Валутния борд в БГ държи относително бедни(на фона на това което могат да ОКРАДАТ) политиците и хрантутниците им!
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Валутния борд беше въведен да стабилизира катастрофирата икономика на България. След 20 години той още продължава да действа. Кое му е добрето, за да продължава да действа, следователно постоянно сме на ръба на катастрофа. Това ли господинчото нарича добре?
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпоъгълнико, щом вече 20 години сме вързани към валутен борд, ЗНАЧИ НЕ СМЕ ДОБРЕ!
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам, друг сайт изписа по интересното заглавие: " Стив Ханке пак ни плаши: Ще е бедствие, ако българите започнат като гърците да теглят по 60 евро от банкоматите " ,взето от интервюто.Та фокуса в коментарите падна върху това ,какво ли ще е тегло ако българинът има възможност да теглеи само по 60 евро на ден . Мъка-а мъка-а ... тегло ! сТИВ, *** си човече
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре отивам да работя в Гърция защото са зле,не работя тук защото сме добре!Като започнат гърците да идват да работят тук ...тогава сме добре значи!!!
26
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мммм много е яко при нас Стиви, МНОГО! То стабилност, то цветя и рози! Трябва и вие в САЩ да опитате някой ден, когато дългът ви скочи с още няколко трилиона. Валутното бордче ще ви стабилизира, можете да се вържете към еврото или лева, нал е клонинг на еврото...
25
3
 
15
 
! Отговори
PD преди 8 години
Браво пред медиите, е като потупване пред строя от близкото минало. А действителността е жалка. Отрицателен прираст, никаква идея в образованието, науката на колене, нито един отрасъл в производството с които да сме на поне над средно ниво. Така е в икономиката на икономии, когато нямаме ресурс за стратегически инвестиции. Строим само магистрали за лесен достъп на развитите икономики до нашите пазари и курорти. Па и ако закачат, малко ресурси и евтина работна ръка, значи са изпълнили програмата.