Рекорден пробив на националисти във Франция

Подкрепата за Марин Льо Пен скочи рязко след атаките в Париж
Обновена: 7 дек 2015 08:53 | 7 дек 2015 08:36,
34
Рекорден пробив на националисти във Франция
Снимка: Reuters, архив

Френската крайнодясна партия "Национален фронт" излезе начело в първия тур на регионалните избори, които се проведоха във Франция, в тежката обстановка след терористичните атентати през ноември.

Националистите водят в почти половината региони, докато управляващите социалисти понасят поредно изборно поражение. Вотът е важен политически тест за партиите преди предстоящите президентски избори през 2017 г., пише БНР.

Още по темата

Пробивът на френската крайна десница на първия тур на регионалните избори е в рекордни мащаби. С близо 30% гласове "Националният фронт" се налага като първа политическа сила във Франция, повеждайки в 6 от 13 региона.

Националистите оставиха след себе си дясната партия на "Републиканците", водена от бившия президент Никола Саркози, която печели в 4 района, включително Париж. Социалистите са едва на трета позиция, с водачество в 3 области.

Лидерката на крайната десница Марин льо Пен, която води с 40% в своята област Нор-Па-дьо-Кале, побърза да приветства победата и да нарече партията си единствен изразител на републиканските ценности на Франция. Тя призова всички французи да я подкрепят на балотажа след седмица.

Резултатът от втория тур ще зависи както от избирателната активност, така и от обединението на политическите сили срещу крайната десница. Докато лидерът на  социалистите Жан-Кристоф Камбаделис изрази готовност за съюз с десните срещу "Националния фронт", Никола Саркози отхвърли всякакви тактически съюзи на "Републиканците" с левите сили.

Подкрепата за партията на Марин Льо Пен скочи рязко след атаките в Париж и тя привлича привърженици във всички социални слоеве. Тя периодично критикува външната политика и политиката по отношение на мигрантите, водена от Европейския съюз.

Лидерът на крайната десница напоследък поиска нелегалните имигранти и тези, които разпространяват омраза, систематично да бъдат експулсирани в страните им по произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Предишна страница преди 8 години
Отворете Гугъла и вижте за геноцида и гаврата на французите с Алжирци и другите колониални африкански народи. Открай време французите са по-големи националисти и от фюрера.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чета по-долу някакви дитирамби за хитлер. А бе, вие наясно ли сте, че хитлер е първият ислямизатор на европа?
17
3
 
9
 
! Отговори
Божо преди 8 години
"Комунистите масово гласуват за нас, майн фюрер" - това са думи на гьобелс :((( Кремълското нещо потрива ръчички, постигна огромен успех с организирания хаос в Сирия !!! Това се получава, когато чиновническата безотговорност стига до настоящите нива в Брюксел !!!
16
1
 
5
 
! Отговори
KKK преди 8 години
сега дали е до журналистическа неграмотност или до нещо друго, ама защо непрекъснато ги наричате крайно дясна партия, като те са крайно лява ... май не са ви ясни понятията
15
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасна новина и Франция започва да се пробужда от Евро-гейския либерален сън.
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са само атаките, а и безумното и безотговорно поведение по въпроса с бежанците основно от страни като Гърция Германия и Швеция.
13
1
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Прощавай, а ТИ КОГО НАПРИМЕР ИМАШ ВПРЕДВИД, че правиш такива уверени изказвания - "защо се заблуждавате че политик може да свърши работа за 5ст? Те само лаят, крадат и лъжат. Друга функция нямат"...... Не наш Бай *** ли СЛУЧАЙНО????????
12
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
искайте оставката на оланд за поразиите които направи с меркел всички бежанциобратно в африка на топло вкл и родените във франция
11
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При нея пък като ще цъфнат и вържат! Хора, защо се заблуждавате че политик може да свърши работа за 5ст? Те само лаят, крадат и лъжат. Друга функция нямат.
10
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъдещето на Европа е точно в политици като Льо Пен, Орбан , Сидеров и др.национално отговорни хора. Такива като Буда, Меркел и Оланд , които само трупат милиони в банковите си сметки от Америка самите хора от Европа скоро ще изметат от властта . Мястото на всичката тая продажна *** е в Хага и затвор до живот. Как ще полагаш клетва да служиш честно на собствения си народ, а ще слугуваш на Америка и ще обричаш народа си на гибел. И г-жа Льо Пен като и Сидеров е трън в очите на управляващата мафия
9
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем нормално. Абсолютно никой не защитава нормалните французи. Да се чувстваш чужд в собствената си държава и постоянно да ти обясняват как ще докарат нови "работници", които единствената им движеща сила е оцеляват. Всичко което са съградили с години ще рухне като картонени кули. Още 2-3 атентата и сривовете в икономиката ще са непоправими.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До онбашията...недай Бог да ги чакаме толкова дълго.Ако продължи толкова дълго --либералите ще промият мозъците тотално --има вече доста примери за това.
7
12
 
6
 
! Отговори
3536 преди 8 години
Ииииии, ся на Волен му расте сланина от кеф :)
6
2
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Я каква "изненада"!
5
1
 
30
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Ами да, де. Тя е добър политик за нейната си държава. Ние каква полза имаме от това? Освен, че ще ни върне голяма част от "братята".Иначе и пожелавам успех! И мъничко завиждам на французите за нея!
4
12
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
абе още 20 години поне ще е толерастия, после не знам. то нали и в гърция спечелиха ***, кво стана, пак същото си е. толерастията ще изчезне когато измрат толерастите, а не когато се "осъзнаят"
3
1
 
27
 
! Отговори
ЕДИН ДОБЪР ПОЛИТИК преди 8 години
Дано не направят комбина на 2-я тур срещу нея. Най-добрия политик сега в ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА
2
1
 
43
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
Няма нищо учудващо в това--просто хората разбраха,че Е.С. е най-голямата измама в историята на Европа.Разбраха,че супер неадекватната политика на либералите(независимо че се наричат леви или десни) унищожава европейската цивилизация.Разбраха,че новите ценности-налагани от Брюксел са бъдещата см-ъ-рт за европейските граждани.Разбраха,че суверенитета на всяка държава е по-ценнен от "единна Европа"...Скоро ще видим и резултатите от падението на партията на Меркел в Германия......запомнете го!!!!!
1
0
 
37
 
! Отговори
КУКЛОВЛД преди 8 години
ЗАЩО СЕ ЛЕПИ ЕТИКЕТ ,КАКВО ЗНАЧИ КРАЙНОДЯСЕН?КАКВО Е КРАЙНО ИЗКАЗВАНЕ?КАКВО Е ДЯСНА ПОЛИТИКА И КАКВО ЛЯВА ПОЛИТИКА?ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ИМА ЕДНА ПОЛИТИКА И ТЯ ТРЯБВА ДА Е СОЦИАЛНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДЯСНА ЛЯВА КРИВА ПРАВА КРАЙНА НАЧАЛАНА.МАСОСКИТЕ ВИ МАНИПУЛАЦИИ СА ТОЛКОВА ТЪПИИИИИИ.