Меркел разрушава Германия със своята наивност, отсече Тръмп

За САЩ ИД е много по-голяма заплаха от Асад, смята политикът
27 мар 2016 13:41, Красимир Ангелов
94
Меркел разрушава Германия със своята наивност, отсече Тръмп
Снимка: БТА

Усилията на президента на САЩ Барак Обама да води война едновременно на два фронта - срещу терористичната групировка "Ислямска държава" и с ръководството на Сирия, са "безумие и идиотизъм", заяви в интервю за "Ню Йорк таймс" претендентът за президентската номинация на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп.

По думите на Тръмп ИД е "първостепенен проблем" за страната му и далеч по-сериозно застрашава интересите на САЩ, отколкото сирийският президент Башар Асад. Политикът упреква Обама и за това, че не използва всички налични средства за борба с екстремистката организация, чрез които би могъл примерно "да й отнеме петрола".

В 100-минутното интервю Тръмп критикува и политиката на германския канцлер Ангела Меркел спрямо кризата с мигрантите, като заявявайки, че тя разрушава Германия със "своята наивността, ако не и нещо по-лошо".

Според Тръмп Обама е пропуснал и шанса да убеди Иран да упражни натиск върху Северна Корея, принуждавайки Пхенян да ограничи амбициите си в сферата на ядрените оръжия. По повод сделката за ядрената програма на Иран той казва. "Ако имахме на масата за преговори хора с мозък и малко от малко умение да се пазарят, те биха включили в текста на споразумението допълнителен ангажимент", заявява републиканецът.

Тръмп твърди, че Китай също "има влияние върху Северна Корея, но никога няма да го признае, защото тайничко ни се присмива”. По думите на американския политик, САЩ трябва да останат донякъде "непредсказуеми", градейки отношения с Пекин. Точно затова той по принцип засега не разгласява позицията си по въпроса за използване на военна сила в Южнокитайско море.

"Не искам те (китайците) да знаят какво мисля", обяснява Тръмп. "Хората невинаги схващат, че имаме огромна икономическа власт над Китай. Тази власт е търговията", добавя той, като изтъква, че при всяко положение Вашингтон трябва да използва търговски лостове в отношенията с Пекин.

Ако бъде избран за президент на САЩ, Тръмп обещава да спазва текста за взаимна отбрана от устава на НАТО, но същевременно не вижда основания да се акцентира върху мнимата заплаха от страна на Русия, посочва ТАСС. Според претендента за републиканската номинация, най-актуално за алианса ще е да насочи внимание към борбата срещу тероризма.

За европейските страни руският петрол и газът са по-важни от Украйна и от уреждането на кризата в тази страна, твърди милиардерът в интервюто си. "Ние се борим за Украйна, но никой друг не се бори за Украйна, освен самата Украйна. Това не ми изглежда справедливо и логично", заявява претендентът за републиканската президентска номинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Да си знаятЯсно колко си запознат. ***.
46
0
 
2
 
! Отговори
Хм...! преди 8 години
Обаче да не пропуснем оръжейния бизнес,Пентагона,,Централното разузнавателно управление,братя Кенеди...
45
1
 
12
 
! Отговори
Румен40 преди 8 години
Доналд Тръмп е много по-далновиден политик и стратег от Хилари Клинтън, Меркел и другите! Дано стане президент на САЩ и да успокои топката.
44
1
 
14
 
! Отговори
naleg преди 8 години
Ще гласувам за Тръмп. Само той може да се споразумее с Русия !
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмп - президент!
42
1
 
22
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Не просто Меркел изпълнява заповеидите на Сорос.
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оръжейните концерни и еврейското лоби ще подкрепят демократката , за да продължат да замайват с популизъм и лъжи главите на обикновените хора, да продължават политиката на агресия по света.Спомнете си кой създаде Косово, когато бомбардираха Белград и маса хора бяха избити, а за обеднения уран на крачка от нас сеща ли се някой?
40
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
защо никой не говори кои интереси защитават краварите в сирия какво точно искатда постигнат там и какво им пречи асад като е ам възпитаник защо разполагат непрекъснатовоенни бази в европа около русия защо насила тикат евр народи към конфликт с русияаз не желая конфликт с русия и не желая ам бази на територията на българияза мен опастността идва единствено от нато и турция
39
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно прав....успех Тръмп......
38
0
 
43
 
! Отговори
тя преди 8 години
Тя не е наивна - тя е част от заговор!
37
4
 
44
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Тръмп + Путин = световен мир/ без исмямски държави и простотии
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ангел до Яcтpeб3aпъртък, на "мюсюлманче-талибанче" като мене ще му обясняваш х'амр'ика и политиката и едва след като напуснеш селото си и износиш една каруца тсарвули по пътищата на Х'амрика! Тогава може би ще знаеш около една стотна от това, което това "мюсюлманче-талибанче" знае за Х'амрика, и Донат'а ти!Айде сега си набий още няколко шамара по кухата си лейка!
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ангел от ЯcтpeбАйде бе, не рукай момко! :-))3aпъртък, в х'американско ел президентът е безгласна буква в политиката на империята. Няма значение какво ти грухти сега Донатът с прическа на мокър оранжев котарак, или подмладената вещица - агендата му е приготвена мноооооооого отпреди! Може да прави само това, което му се позволи и само толкова, колкото му се позволи!Айде сега върви си набий някой и друг шамар, за да спестиш труда на други хора да те пляскат!ПС - Да ви *** и цензурата!!!
34
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** още него ли избраха та да се свършва вече тоя ромски шум!
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ангел от ЯстребАйде бе, не рукай момко! :-))3aпъртък, в х'американско ел президентът е безгласна буква в политиката на империята. Няма значение какво ти грухти сега Донатът с прическа на мокър оранжев котарак, или подмладената вещица - агендата му е приготвена мноооооооого отпреди! Може да прави само това, което му се позволи и само толкова, колкото му се позволи! Айде сега върви си набий някой и друг шамар, за да спестиш труда на други хора да те пляскат!
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много наивни коментари чета. Не разбрахте ли, че за щатите има само една държава на света и тя трябва да е световен лидер, а другите са в процес на сриване или се работи по въпроса?! По скоро ще си назначат Клинтовица, както назначиха и едни други за президент. Изборите в щатите са абсолютен фарс, въпросът е коя корпорация ще си плати масрафа за следващите години.
31
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СИРИЙСКАТА АРМИЯ НА БАШАР АСАД С ПОМОЩТА НА РУСКИТЕ ВКС ОСВОБОДИХА НАПЪЛНО ОКУПИРАНИЯ ДЪЛГО ОТ ИДИЛ ГРАД ПАЛМИРА,КАТО СА ИЗБИТИ И ПЛЕНЕНИ МНОГО ДЖИХАДИСТИ СРЕД КОИТО И ИНСТРУКТОРИ ОТ САУ.АРАБИЯ
30
0
 
31
 
! Отговори
Ангел до Ястеб преди 8 години
Хаха еи Мюсли копай си Дупка и се крий че Доналд Тръмп ще стане президент и това ще ви е началото на края ;) :)
29
1
 
15
 
! Отговори
Вие познайте кой преди 8 години
Следващия президент на уса ще е републиканец... Помтете това...
28
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този тип е нашият човек