Пуснаха заподозрени за тероризъм, нямали доказателства

Заподозрените за връзка с ИД бяха арестувани до Мюнхен
8 апр 2016 20:26,
3
Пуснаха заподозрени за тероризъм, нямали доказателства
Снимка: Reuters, архив

Двама мъже, арестувани във и близо до германския град Мюнхен по подозрение за връзки с групировката "Ислямска държава" и планиране на престъпление, застрашаващо държавната сигурност, бяха освободени днес поради липса на доказателства. Това предадоха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на властите.

Двамата заподозрени - 29-годишен нигериец и 46-годишен иракчанин - са били разпитани през нощта, но полицията и прокуратурата не са успели да потвърдят, че мъжете са планирали престъпление или че са били свързани с "Ислямска държава".

Органите на реда казаха, че нито разпитите, нито обиските на жилищата на заподозрените са предоставили някакви улики.

Полицията в Мюнхен беше подложена на критики по-рано тази година за своето решение да евакуира две железопътни гари в новогодишната нощ след получен сигнал за терористична заплаха.

Няколко седмици по-късно се оказа, че разследването на заплахата е било прекратено, след като полицията и прокуратурата не успели да установят връзка между имената на ислямистки бойци, предоставени от свидетел, и действително съществуващи хора.

През последните месеци германската полиция извършва редица антитерористични акции. Според службата за вътрешно разузнаване заплахата от терористично нападение в Германия остава висока.

Сигурността в европейските страни е засилена след нападенията в Париж през ноември и в Брюксел през март, за които отговорност пое "Ислямска държава".

Групировката разпространи тази седмица видеозапис, в който намекна, че може да извърши още нападения на Запад, посочвайки Лондон, Берлин и Рим като възможни мишени.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Нищо чудно след няколко месеца тия същите да направят някое бомбено шоу!Оказва се,че почти всички досегашни атентатори са стари познайници на полицията!Решението?Ами всички съмнителни с черен печат и...обратно в *** откъдето са изпълзели!И без туй тая па.п.лач е в излишък!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арабелите си джиткат свободно тука, за тях е рай, няма контрол по границите, като при тях въоръжени милиции и постове и те придобиват смелост да безчинстват, разчитайки на изненадата и страха на еврокитките. Шепа негодници разплакаха Париж. Но терорът няма сила, защото се упражнява от страхливци и псиxoпати.