Русия се закани – казва кои са US сателитите шпиони

Москва обещава, че ще "дари" знанието на цял свят
Обновена: 3 юли 2016 16:48 | 3 юли 2016 15:56,
59
Русия се закани – казва кои са US сателитите шпиони
Снимка: архив, Ройтерс

Руското правителство планира да публикува база данни с всички изкуствени спътници в орбита, като сред тях ще са и тези, които САЩ използва за военни цели, пише сп.”Попюлър Механикс”, като се позовава на официоза "Известия".

Според руското държавно издание, цитирано от BTV, представителите на Кремъл в Комитета за мирна употреба на открития Космос са предложили създаването на регистър на космическите обекти на ниво ООН. Данните за него щели да бъдат "дарени" от Руската федерация, като в тях трябвало да влязат работещите сателити и космическия боклук.

Подобна база данни се поддържа от американската служба за аерокосмическа отбрана NORAD. В нея обаче не влизат спътниците на САЩ, Франция, Германия, Израел, Япония и др. западни страни. За сметка на това, там са руските космически инсталации.

Руснаците твърдят, че с данни от наблюдателни пунктове в 31 държави са успели да попълнят с 40% по-богата база данни. Официалното обяснение за новия проект е, че с негова помощ ще се избягват инциденти на стотици километри над земята.

Като цяло, американските шпионски сателити не са голяма тайна за любителите астрономи (които са създали непълни публични бази данни), но за първи път е възможно точните им координати да бъдат оповестени от друга държава.

Според американското списание, подобен ход ще бъде в изгода преди всичко на изолирани режими като този в КНДР или на групировки като "Ислямска държава", които нямат ресурсите сами да локализират с точност разузнавателните спътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 27Протон защото се произвежда част от него в Украйна отдавна не лети редовно. Поинтересувай се от Ангара 5 и евентуално Ангара 7 които са наследници на Протон какво става с тях2017 ще продължат да летят за 2016 парите отидоха за наземните стартови комплекси в Плисецк. Сорри РКС няма бюджета на НАСА
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите ръсят мозък, но не знаят, че всъщност го нямат!
32
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До гн Ламейн 39Ако Москва е изгорена Рашките имат нарочни балистични командни ракети които гарантират че всички оцелели ядрени ракети(а те няма да са малко) ще превърнат САЩ и част от Западна Европа в места където със сигурност не може да се живее следващите поне 500 години.
31
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До *** като руснак 40Над и под Кузнецаов - само ми кажи ден и час да го проверя че не помня подобно нещоА относно Доналд ДЪК(КУК) оцапаха гащите защото когато се показа на хоризонта Крим тях ги захвана радиолокатора "Монолит" на комплекса П-800 - Свръхзвукови противокорабни ракети с обсег до 500кмКук се отправи позорно към Босфора и след като се скри зад хоризонта двойка су-24 които имат възможност задхоризонтно(тоест Кук няма да разбере за пуска) да целеуказват на П-800 почнаха да досаждат
30
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 42Ано Умни - От военна гледна точка инцидента се характеризира като "ВЪЗДУШНА ЗАСАДА" и то срещу НЕВЪОРЪЖЕН САМОЛЕТ, НАД ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ и самия самолет НЯМА НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВОДИ ВЪЗДУШЕН БОЙ - Отстъпва на въпросния Ф-16С и КАТО КЛАС, И КАТО ВЪОРЪЖЕНИЕ, И КАТО ПОКОЛЕНИЕ.По тоя начин и някой абориген от Зимбабве ще спечели.
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхме силата на руската авиация - турските стари Ф-16 ги разбиха!
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците всекидневно доказват колко са слабо.умни!Защо го правят, вечно пияни прассета...?
27
4
 
3
 
! Отговори
ТЪП като руснак преди 7 години
какво е станало с Доналд Кук два самолета за радио разузнаване застанали на 100 метра от единичен кораб дребен за САЩ клас две минути чудо голямо да пробият Ескадра ако могат А това че не са свалени ами Нямало е заповед не са ги свалили ВЧЕРА американците застанаха над над под самолетоносача Кузнецов О ЧУДО за руския ***
26
7
 
2
 
! Отговори
гн Ламейн преди 7 години
ПРИ глобална ядрена ВОЙНА САЩ има около 300 сателита който се пускат от различни Бази и от Флота по цял свят Създавайки СЪВСЕМ различна мрежа за командване при това след пуска на ядрените ракети а Тези са просто първия ешалон като изгори москва и 20 други големи руски градове това им е 95 % цялата инфраструктура Просто ще довършат *** които ще са в каменния век и ще комуникират с димни сигнали
25
4
 
3
 
! Отговори
реалист преди 7 години
руснаците ще ни кажат че водата е мокра Шпионските сателити са едва ли не публична информация за обикновения човек на запад в руската *** може и мистика да е там простотията си е масова
24
8
 
2
 
! Отговори
. преди 7 години
До Един от СеверозападаСамо ти май не си разбрал, че историята с "Доналд Кук" е измислена и посната в руски хумористичен сайт и подета от нашите "медии", които обслужват Русия. Ако малко поне понзнайваше руски можеше и ти да прочетеш оригинала и да видиш и други такива "новини" на същия сайт.В случая както пише ще бъдат облагодетелствани примерно ИД и С. Корея, тъй като ще знаят кога да крият каквото трябва. Иначе и руснаци и американци отдавна си знаят кой къде какво има и кога прелита.
23
7
 
2
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
до 23Очевидно нямаш никаква представа какво представляват сателитите и как функционират щом твърдиш че могат да бъдат свалени и уловени! Добре че има коментари под новините за Русия, че да се осведомим колко е напреднала технологично тая нация!
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ще бъде изгодно не само на създадена от сащ, германия и израел така наричана Ислямска Държава, но и на цял свят, който сащ тероризира вече много години!
21
17
 
8
 
! Отговори
птнпнх преди 7 години
не знам дали се усещат, ама братушките им играят много грубо трика на рейгън с "звездните войни". понеже руснака го дига на спорт и оръжие, леко ги изтикаха в миманса на спортните форуми на фона на големите им претенции и сега остана само да произведат поредните чайници без аналог в мире , които ще отнемат сума ресурс и ще ги върнат обратно в първите години след брежнев.
20
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се не разсърдат кетайците , щото те единствени имат сателити -изтребители , или поне разработка , с дата различна от 197х. а иначе, в космоса установки които да нямат военно приложение , няма. така че изявлението на рашняците е "ако искате може да ви кажеме числата от тотото от миналата седмица." мале, страх. по добре да кажат кога им е следващия мач на европейското :)
19
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ушaнките са открили топлата вода :)
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ БЪЛГАРСКИТЕ САТЕЛИТИ ЩЕ БЪДАТ ЛИ ОГЛАСЕНИ?
17
1
 
9
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Е,щом само ще каже кои и къде са сателитите-не е проблем.Виж ако вземе да ги сваля е друго-то всъщност точно така ще започне войната.
16
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пфф, руснаците 4 дни не можаха да си сметнат собственият протон къде ще се разбие, тръгнали чужди, малки сателити да търсят. Мдоооообре
15
40
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ни занимават с тази бавноразвиваща се държава?