Премиерът на Бавария взе на мушка Меркел

Причината - либералната й бежанска политика
Обновена: 6 сеп 2016 19:54 | 6 сеп 2016 19:49, Камелия Цветанова
32
 Премиерът на Бавария взе на мушка Меркел
Снимка: Reuters, архив

Основен лидер от консервативния блок на Ангела Меркел поиска тя да промени курса на либералната си бежанска политика, която според него е виновна за слабото представяне на партията й на провинциалните избори в неделя, предаде БТА като се позова на ДПА.

Катастрофалният резултат в неделя на изборите в провинция Мекленбург - Предна Померания се дължи на политиката на Меркел на отворени врати за бежанците, заяви за в. "Зюддойче цайтунг" премиерът на Бавария Хорст Зеехофер.

Изказването му показва дълбоките разногласия в коалицията на канцлерката, предизвикани от пристигането на около 1 милион бежанци в Германия миналата година, отбелязва ДПА.

Зеехофер е и лидер на Християнсоциалния съюз (ХСС), баварския съюзник на Християндемократичния съюз (ХДС) на Меркел във федералното управление.

"Положението е силно застрашаващо за ХДС-ХСС. Хората не искат тази политика на Берлин", каза Зеехофер.

Според социологическите проучвания обаче основен фактор за спада на подкрепата за ХДС-ХСС е конфронтацията между Меркел и Зеехофер за бежанците.

Зеехофер дори заплаши със съдебни действия ако Меркел не втвърди бежанската си политика.

ХДС остана на унизителното трето място в Мекленбург - Предна Померания след скока в подкрепата на новата дясна популистка партия "Алтернатива за Германия", която е втора след социалдемократите.

Подобни загуби за ХДС се очакват и в следващите провинциални избори този месец в Долна Саксония и Берлин.

"Нужна ни е горна граница" за броя на бежанците, заяви финансовият министър на Бавария и вероятен приемник на Зеехофер Маркус Зьодер.

"Трябва ни ефективен контрол, трябва най-после да знаем кой се намира в страната ни", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах, тая година ще има ли Октоберфест, че ми се пие бира в Мюнхен. Или са отменили събитието поради съображения за сигурност.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"На никой не му стиска, а на населението не му и пука особено. Най-накрая ще станем един голям Бейрут - враждуващи християнски и мюсюлмански милиции."за съжаление най-вероятният вариянт, ако източно европейците не се обединим
19
13
 
4
 
! Отговори
зелков преди 7 години
Европееца не му се работи,иска да взема много пари,иска икономика и евтини ресурси,но не му се воюва и не иска бежанци които да работят за малко пари ди като той е на почивка.Европееца иска много и знае кое е хубавото.Той не е *** бежанец.Дори източно европейците които до вчера бяха бежанци,днес са вярващи европейци които все така харесват парите.Европееца даже предлага мигрантите да се разстрелват в лодките на границата в морето,няма значение дали е русофил ии американофил.
18
0
 
30
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Това че Германия иска да се съсипе за трети път не ме интересува. Интересува ме че Германия ни тика там от където България избяга след 485 г. Османската халифатско анадолска идиотщина.
17
1
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Герги И за изтеглянето на Американците малко послъгваш. И Афганистанското, а и Иракското правителство, в изявленията си, макар и марионетни,почти директно подканяха САШ да си ходят. Само наш Аню, дали от умопомрачение, или под чужда диктовка, ги канеше да идват, и отварят бази у нас.
16
0
 
38
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Меркел е напълно неадекватна на сегашната ситуация и трябва НЕЗАБАВНО да си ходи,независимо от предишните заслуги!Сега Европа на практика е във война и то на много фронтове,нужни са съвсем друг тип политици.Защо се получи така-дали заради недостатъчен капацитет или заради зомбирането в САЩ(2014г) не е важно,факт е че Меркел е вредна за Европа и Германия!Дали в партията и ще го осъзнаят и ще постъпят като консерваторите навремето-отстраниха легендата М.Тачър,защото вече не отговаряше на времето!
15
2
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапаза преди 7 години
До Герги.Млад си , и не помниш, но СССР бяха поканени да влязат и окажат съдействие на законно избраното правителство в Афганистан тогава.Против което САЩ обучаваше и въоръжаваше муджахидините тогава.Те после станаха гръбнака на Ал Кайда, Бин Ладен е живял в Америка със семейството си, обучаван и финансиран от тях е, има го сниман във филм на Майкал Мур , как отива да благодари на администрацията в САЩ, че обучава и въоръжава тези, срещу които воюва СССР в Афганистан. "9/11 по Фаренхайд"
14
2
 
21
 
! Отговори
SS преди 7 години
"Премиерът на Бавария взе на мушка Меркел" - което означава, че с нея е свършено.
13
2
 
38
 
! Отговори
йл преди 7 години
Какво прави Русия в продължение на 10 г. в Афганистан====СССР, а не Русия е била в Афганистан и ако си грамотен щеше да знаеш, че са се изтеглили през 1988, което ще рече 2016-1988 = 28, преди близо 30 години. Причината за съветската инвазия в Афганистан бяха финансираните от ЦРУ атентатори и наркотрафиканти. А по времето на СССР в Афганистан СЕ СТРОЕШЕ - заводи, централи и жилищни сгради.Сега там се произвеждат наркотици, които се пласират чрез ЦРУ през военните бази на САЩ.
12
29
 
4
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Един от Северозапада--6;Най заинтересован от разпада на ЕС е Путин.А кажи ми русофиле Какво прави Русия в продължение на 10 г. в Афганистан ?Коледни подаръци ли раздава ? Избиваше наред за да насажда комунизъм.Руските жертви са 15 000 а българските са 73 .Иракчаните и Кюрдите и др. араби казват; Хубаво е че САЩ дойдоха но не трябваше да си ходят.
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То да беше БЕЛЯ само за Германия,а то стана катастрофа за ЕС
10
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква "либерална бежанска политика", това си е живо престъпление.
9
12
 
6
 
! Отговори
Хорст преди 7 години
Зеехофер е в ролята на нашия Гоце - плюят се взаимно с БСП, а накрая намериха виновника за загубите на БСП в Миков... Така и в Германия - Хорст се държи като необуздан жребец, а накрая Меркел излиза виновна за неговите неонацистки излияния.
8
2
 
34
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Как пък всички десни и антимигрански са все ПОПУЛИСТКИ?! Глупаво клише на евротолерастите!!!
7
1
 
38
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Пълен разгром за меркел в провинция Мекленбург! Обаче и медийно затъмнение по темата , няма коментари , анализи, само ей тъй между другото съобщиха че партията на меркел е спечелила едва трето място на изборите.... от три участника хахахахахаха.
6
1
 
52
 
! Отговори
бб преди 7 години
меркел направи голяма грешка , но по-лошото е , че продължава да се инати
5
3
 
53
 
! Отговори
бг преди 7 години
Баварци искайте автономия!И без това храните Германия,а сега и всякаква *** от където дойде.
4
6
 
52
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Меркел ли е по-виновна затова сегашно състояние на света, или тези, които си играха близо 50 години на световен жандарм, сменяваха режими на всякъде, било пряко, като в Латинска Америка, било с "цветни революции" по света? Само неми казвайте, че Путин е виновен.....
3
0
 
10
 
! Отговори
ss преди 7 години
До Анонименpolojenieto e seriozno 25% minimum sa bednitei gladni evropeitsi a evrioeiski saiuz misli li za tiah dostatachno? miliardi pati poveche sa bednite i gladni po sveta
2
2
 
42
 
! Отговори
Меркел в Сибир, преди 7 години
Путин в Берлин!