Президентът на Филипините показа среден пръст на ЕС

Той отправи ругатни заради критики към борбата му срещу престъпността
Обновена: 21 сеп 2016 14:56 | 21 сеп 2016 14:44, Елка Василева
95
Президентът на Филипините показа среден пръст на ЕС
Кадър: YouTube

Филипинският президент Родриго Дутерте засипа с обиди Европейския съюз - поредното му оскърбление към международната общност, която упреква за критиките към кървавата му кампания срещу престъпността, предаде Франс прес.

Дутерте завърши тирадата си, показвайки среден пръст на Европейския парламент, който осъди вълната от екзекуции без съд и присъда и от убийства на Филипините.

"На тях им казвам "Я си... Правите това, за да изкупите греховете си", заяви снощи той в град Давао, използвайки популярна ругатня, в изказване, излъчено от телевизия Ей Би Ес-Си Би Ен.

Предизвикващият полемика 71-годишен адвокат е отправял обиди в същия дух и към други международни институции като ООН. Освен това си позволи да нарече американския президент Барак Обама "кучи син".

През май Дутерте беше избран за президент, обещавайки за шест месеца да изкорени наркотрафика, дори ако трябва да избие хиляди престъпници. От встъпването му в длъжност в края на юни досега са били убити около 3000 души, една трета от тях от полицията, а останалите - от неустановени извършители, сочи полицейската статистика.

В неделя Дутерте обяви, че ще трябва да удължи кампанията срещу престъпността с половин година, тъй като проблемът с дрогата се е оказал по-тежък, отколкото очаквал.

Миналата седмица Европарламентът изрази безпокойство от "извънредно големия брой убити хора при полицейски операции" и призова Манила незабавно да предприеме разследване на убийствата.

Дутерте спомена специално Франция и Великобритания, които окачестви като "лицемерни".

"Колониалните предци на европейските депутати са избили хиляди араби и други народи. Те поучават останалите, за да притъпят чувството си за вина. Кого съм убил? Ако това изобщо е вярно, 1700 души. Кои са те? Престъпници. Вие наричате това геноцид? И Европейският съюз има наглостта да ме осъжда!", възмути се Дутерте, показвайки среден пръст в подкрепа на думите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
5
 
! Отговори
до 78 от славянин преди 7 години
Копи-пейстни ми ги! Атлантиците своите предци-крадци, бандити и масови убийци са ги наричали ''откриватели'' и ''цивилизатори''! Според документи само ''светата'' инквизиция през средновековието е изгорила до 15 милиона души и особена слабост е имала да гори красивите жени понеже били ''чада на дявола''! При тогавашното население на Европа това си е било истински геноцид над генофонда на Европа, а след това са продължили с него в Новия свят!
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В това няма нищо лошо. В Сингапур има смъртно наказание на наркотрафик.
60
0
 
17
 
! Отговори
до 82 от славянин преди 7 години
Ами не можем всички да бъдем ''високоцивилизовани божества'' с обратни резби и хронични наркозависимости като вас, трябва да има и ''животни'' като филипинския президент! Напоследък не знам защо целия свят започна да се гаври с вашите атлантически ''ценности'' и не проумявам защо!
59
1
 
12
 
! Отговори
до 86 от славянин преди 7 години
Болестта се нарича ПСИХОДЕГЕНЕРАЦИЯ - възхваляване на всичко, което унищожава читавото в човека, изключително силно разпространена сред ''демократите''-толерасти по цял свят! Лечение - ''оловна инжекция'' между ушите!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъжко момче, макар че изразителните му средства са нестандартни!
57
0
 
0
 
! Отговори
olele преди 7 години
До Анонимен .... за съжаление не можете, историята го е доказала ! С такъв материал толкоз.
56
4
 
5
 
! Отговори
шофьора на Тато преди 7 години
Прав е бил Сталин само за едно-няма човек,няма проблем!От доста време си мисля,че това ни е българския проблем.Не лустрация,трябваше децимация!Сега нямаше да сме на този хал след експериментите на червените кукловоди -то не бе седесе,бесепе,ндсв,гербери и депесета...и *** Волен и Жорж.
55
6
 
4
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Колко,ли му остава да живее?
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 77Ако си внимавал в час по география (6-ти клас), ще се сетиш, че е тава дума за 4 часа полет със самолет. Ама, нали в главата ти е само чалга, азис и други ... А иначе тиквата си ТИ, даже по-голяма от тази, на която и викат "банкянска"... :)
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68"Филипините ... са били една забутана испанска колония накрая на света."---Филипините са само на 4 часа разстояние от Япония. Стандартът на живот тук не може даже да ти влезе във въображението. А ти си живей с чалгата в "центъра" на колонията между Трън и Каспичан.
52
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един ***-президент-популист, не разбира закони нито на история, нито на социология, нито на модерна икономика.
51
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е човек който ще постигне реални резултати срещу престъпността,със сигурност ще има и невинни пострадали,но войната ще бъде спечелена.Сигурен съм че има огромни финансови врагове измежду политическите елити на сащ и ес,които се хранят от този бизнес и въобще от престъпността,едва ли ще загине от естествена смърт и той е наясно и за това го уважавам.Много хора се страхуват от примера който дава
50
0
 
15
 
! Отговори
до 66 от славянин преди 7 години
Колониалните предци на днешните атлантици преди са избивали населението на света с меч и огън, днес го избиват с износ на ''демокрация'', икономически, културни и прочее реформи , а в някои региони на света още продължават да го избиват с огън от въздуха! Методите се различават, резултатите са еднакви!
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТи май си голям разбирач? Сигурно си мислиш, че като говориш за морал, свобода, демокрация, съзнание и си голяма работа! Ем да ама.. не си! Най обикновен дървен философ който говори за неща който не знае какво означават! Нека ти задам два елементарни за твоят велик ум въпроса.. Къде в света има демокрация? И с какво демокрацията би помогнала на човечеството?
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незабавен БГекзит! 10 години стигат! От както сме се освободили сме колония която винаги е защитавала чужди интереси! Искам да пробваме без ес,без нато, без сащ, без русия, без турция, китай, зимбаве... Нека поне един път да сме независими!
47
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като Ви разправят как се работи в 21 век и давате минуси, защото докато още сте в ранните години на 20-ти, съзнанието Ви не е готово да разбере 21-ви и вместо да го приемете, Вие го нападате, защото Ви плаши, не я разбирате, нормално за нивото Ви на съзнание, демокрацията, това да сте свободни Ви плаши, защото все още сте деца в еволюцията на съзнанието си и предпочитате твърдият контрол, вместо образованието, знанията, морала, възпитанието и оттам адекватния личен самоконтрол на отделните лица.
46
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демократичният свят няма проблем с наркотиците, на някои места даже някои мн опасни растения, от които няма нито един смъртен случай, са декриминализирани в малки количества. И въпреки това стандарта на живот е висок, хората стават сутрин рано и дисциплинирано отиват на работа, и си я вършат съвестно, там ако не ставаш веднага изхвърчаш, докато институциите си им бачкат на макс, образованието е високо и престъпността е сравнително ниска, докато повечето са възпитани и ерудирани граждани на света
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колониалните предци на европейските депутати са избивали преди, когато са били на нивото на съзнание на тези, които днес убиват, сега те са в 21 век, но за съжаление мн други по света все още са м/у 15-ти и ранните години на 20-ти.
44
1
 
35
 
! Отговори
77 до Анонимен 63 преди 7 години
Този президент е на власт от 3 месеца!Печели изборите с огромна преднина пред втория с обещание за 6 месеца да изкорени наркоразпространението и действа твърдо по въпроса.Да Филипините са бедна страна ограбвана от години.Той като кмет на Давао избиран няколко мандата, го е направил най-добрия град във Филипините. И най-безопасния.Доказал се е човека.Сега дава нагледен урок на "демократичния" свят как може да се реши проблем за 6 месеца, които те не са в състояние да решат.Те даже не искат.
43
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният самозабравил се с ценностна система и начин на мислене на баб-уин. Аман от такива титани на мъдростта и интелигентността сред политиката, затова и света процъфтява.