Коронавирусът взе първата си чуждестранна жертва

Починал е американец в Пекин
8 фев 2020 08:30, Нели Христова
16
Коронавирусът взе първата си чуждестранна жертва
Снимка: БГНЕС

Американец е починал от новия коронавирус в епицентъра на епидемията в Китай, съобщи днес американското посолство в Пекин, което изглежда е първият потвърден случай на смърт на чужденец от болестта, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Можем да потвърдим, че 60-годишен американски граданин е установен като носител на коронавируса и е починал в болница в Ухан на 6 февруари", заяви говорител на дипломатическата мисия в Пекин.

Японец, за когото се подозира, че е бил заразен с новия коронавирус, е починал в Китай, съобщи агенция Киодо, като цитира министерството на външните работи в Токио. Мъжът на възраст над 60 години е бил хоспитализиран с тежка пневмония в Ухан. Ако инфекцията му бъде потвърдена, той ще бъде първата японска жертва на епидемията, предаде ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 4 години
Ако няма маски,които между другото не вършат никаква работа,жените да ползват за маска едната чашка от сутиена си .Тои е по плътен и може да свърши работа (въпреки,че и в него се съмнявам)Това съм го виждал в страната Х когато полицията използаше сълзотворен газ и гумени куршуми срещу демонстранти.Но най добър самоделен противогаз или маска става от парче ПВЦ бутилка.
14
5
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
баба му не е имала срещи с Китайски Вируси - Биологично Оръжие на Червената Народо-освободителна Армия на Китайската Комунистическа Партия!!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Следвай ПаритеБаба ти все с маска е ходила.Слагай някакви стари *** на носа - същата работа вършат.
12
1
 
2
 
! Отговори
Следвай Парите преди 4 години
цената на N95 Маските на Световните Пазари достигна 100 пъти обичайната цена. Най-евтиното е, 20 пъти нормалната цена!! Сами си правете сметките...
11
0
 
6
 
! Отговори
Демон Крат от ГРОБА преди 4 години
на круиза "Световна Мечта" заразените вече са 61, като естествено се започна с 1-ни сбучаи. тия са като скариди затворени в консерва, най-вероятно всичките ще се разболеят, не виждам как в затворено пространство може да го избегнеш.... но нека България приеме още китайски граждани връщащи се от новогодишните празници и с Български Паспорти и Китайски туристи и нещата ще си дойдат на мястото.
10
4
 
7
 
! Отговори
Вмирисан от Перник преди 4 години
Хонконгски професор по медицина очаква убитите от вируса да достигнат 1 400 000 в световен мащаб, за държави със 7-8 милиона население като Хонконг се очаква жертвите да са 40-50 хиляди. Може да си представите като дойде в България какво ще стане - ако дадем 50 000 жертви и това са 2% от общият брой инфектирани! Пандемията е тук, въпрос на няколко месеца време е - пика на Епидемията ще се достигне през Лятото!! САЩ страшно затегнаха мерките - страхотни проверки по летищата!!!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коя държава е американецът?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Починалия е китаец с американско гражданство. Прибрал се е при родата за луната нова година.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дядо кирезаТи знаеш ли, че 666 всъщност е 999 ама обърнато на обратно?
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днешните данни35 хиляди болни740 умрели2100 оздравелиОтношението оцелели/умрели се покачва, което е добре.
4
8
 
25
 
! Отговори
дядо киреза преди 4 години
Американецът е японец,т.э. азиатец....този вирус е етнически и поразява само азиатци....създаден е от лабораторията на дядо Сорос,която се намира на номер 666...цифрата е масонско число!!!
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пияница мистикПълно, пълно, колко да е пълно?Ваше село е 500 човека.Ухан е 12 милиона. Примерно 10 хиляди чужденци на 12 милиона, пълно ли е или е празно?
2
15
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Абе в тоя Ухан пълно с чужденци. От цял свят. Какво има там, че да ги привлича? Явно имат бизнес, където има бачкат деца китайчета за 2 долара на ден
1
4
 
34
 
! Отговори
Кефф преди 4 години
Американец е относотелно понятие