Турция разполага бронирани машини на границата със Сирия

Самолети са нанесли въздушни удари по 40 цели в Идлиб
8 фев 2020 20:27, Анисия Иванова
25
Турция разполага бронирани машини на границата със Сирия
Снимка: БГНЕС

Колони от над 300 камиона и бронирани машини бяха разположени до границата със Сирия, съобщи Анадолската агенция.

Военното оборудване пристигна в турската провинция Хатай, която граничи със съседна Сирия. През последните няколко дни Турция разполага войски на границата близо до Идлиб.

Прехвърлянето на допълнителни сили на Анкара към границата със съседната република се извършва на фона на напрежението в Идлиб, след като руските и турските военни направиха нов опит за въвеждане на режим на мълчание, но терористите само засилиха атаките си.

В резултат на това загинаха военнослужещи от Руската федерация и от Турция. Сирийската армия отмъсти срещу екстремистите, превземайки на 5 февруари град Саракиб близо до Идлиб.

На 3 февруари позициите на турски войски в околностите на Саракиб бяха подложени на обстрел от сирийската армия, като при атаката загинаха петима военни и трима цивилни.

Според Анкара сирийската армия е била уведомена предварително за местоположението на турските сили. В същия ден турският президент Реджеп Ердоган заяви, че турските самолети и артилерия в отговор на инцидента са нанесли въздушни удари по 40 цели в Идлиб. (БГНЕС)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://syriancivilwarmap/За ситуацията в Сирия. Асад си връщаИдлиб
14
4
 
9
 
! Отговори
Факт преди 4 години
На сирийската армия и остава да освободи още само 20км от ключовата магистрала М5 Дамаск-Алепо!И се намира само на 10-15 км от столицата на брадатите демократи-Идлиб!Да се надяваме,че тая работа върви към закономерния си край-приключване на експеримента "Сирия".
13
12
 
3
 
! Отговори
Бореца преди 4 години
Монголоидния изтърсак иска да бъде император, иска, но не му стиска .!.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснахте терористите от затворите на свобода и сега ще берете ядове.
11
5
 
3
 
! Отговори
2 преди 4 години
Все едно някой да предлага заеми и турчина като Ахмед Доган да му стане Посредник. И като дадат Заем на някого например- 10 хиляди лева, посредника- ИЗМАМНИК- в България да тръгне иска да от получилия заема да му даде 2- 3 хиляди лева от получените пари... Или като преди време разни Мошеници продаваха някакви коли или имоти, обаче, след сделката тръгват да СЛЕДЯТ клиента на който са продали стоката и му открадват парите, дето са му дали...
10
13
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
Турците в България, като - Ахмед Доган са Измамници... В Турция има разни турци продават стоки. И такива като Ахмед Доган им стават Посредници да предлагат стоките и услугите им в чужбина.. Като направят някоя сделка, турците в България взимат ПРОЦЕНТ от продаденото.. Обаче, тия като Ахмед Доган, след сделката почват да СЛЕДЯТ клиентите си в чужбина и да ги ОГРАБВАТ. Ако клиента е политик, ония искат да му завземат държавата и партията ( почват да му приказват за бежанци).
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Турция разполага бронирани машини на границата със Сирия"Ко стана с завода на ФауВе? Ще го садят ли полето с пипер или ще му удрят основите? Хахахах.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия, преразказ по съчинения, можеше въобще да не я пускате. След множество редакции, е нещо като нищо.Давайте по генералната линия, за хим атаките на Асад, белите каски или от сирийската обсерватория за човешки права.
7
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И чих го търсат турчета на Сирииска суверенна територия. По интересното е оня с името на женски полов орган кви ги дъфчи. Нали уж щеше да освобождава сирия от джихадистите а се заигра с турчето и ми нала, па ку,,, рето.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата ще е със суверитет, докато не я завладеят ... хахо!Тяно Сърбия тъй неше *** ко стана малиииои...
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До KikiОх ... дечкооо :) Ми ей тъй! Силата дава абсолютни права! Научи го, приеми го и ще живееш по-леко и по-добре!
4
7
 
4
 
! Отговори
Ердо и Путин преди 4 години
*** ce събрахме
3
6
 
15
 
! Отговори
kiki преди 4 години
От къде накъде в суверенна държава?
2
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Ергоооо! Смачкай ги! Изтрещи всичко живо там Ергооо!
1
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Turskata armiya e v Idlib a ne na granicata