След Brexit: Как ЕС ще разпредели бюджета си на 20 февруари?

Според експертите, този път проблемът е огромен
10 фев 2020 23:00, Нели Христова
27

Дългосрочният бюджет на Европейския съюз, който представлява финансова рамка от около 1 трилион евро, която дефинира приоритетите на Съюза и разпределя ресурсите за реализирането им, ще бъде обсъждан на 20 февруари.

Международният анализатор и лидер на ЗНС Румен Йончев припомни в студиото на Bulgaria ON AIR, че тя се решава на всеки седем години от ЕК.

"Залогът и проблемът е огромен този път. С излизането на Великобритания се отвори огромна дупка от 60 млрд. евро в ЕС. В същото време тече един отдавнашен дебат между двата лагера в ЕС - между северните държави, които се придържат към ниските разходи и Южна Европа, където са нетните получатели на средства", обясни Йончев.

По думите му на 20 февруари едва ли ще се стигне до окончателно решение за рамката, тъй като всеки иска да си отиде вкъщи със защитени свои позиции и балансът трудно може да бъде намерен в рамките на 2-3 дни.

Анализаторът посочи, че спорът е около три основни теми - общата селскостопанска политика и финансирането ѝ, кохезионната политика и борбата с климатичните промени.

България е една от страните, които държат да няма намаляване на разходите за общата селскостопанска политика - нещо, което не се възприема от всички членове на Съюза.

"Втората голяма тема е кохезионната политика.Тя е обект на преразглеждане в рамките на европейските институции и основната цел на държавите, които искат икономии, е намаляване на разходите за нея. Срещу това се противопоставят новите страни членки, които имат много да догонват", коментира Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Според него политиката за борбата с климатичните промени е огромен разход, за който тепърва трябва да бъдат намерени източници.

"Намирането на тази златна среда, където всички ще бъдат доволни, е много трудно", заяви анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
9
 
! Отговори
емо преди 4 години
като не може тогава Булзит и край на тъпата сватба по сметка само за едната страна
21
0
 
0
 
! Отговори
Но ти знаеш преди 4 години
Аз ще оставя Балдир да си те реже, кълца каквото си иска да те прави. Родът на Тир ще се забавлява много докато някой накрая не ти набие тъпата селяндурска тиква в помийната яма.... Лека нощщщщщщ. Ванир до живот!
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брекзит е кои си доиде даже пак заминаха къде в Англия . Интересно мие дали нее фалшива новина няма завърнали се дреме имТъкмо викам кев на един познат баща му му пращаха паунди откакто заминаха сина и щерката се затвори в себе си ни гости ни кафета само чакане и чакане си викам доидоха си маи една седмица няма ни си ни дъщеря кои ли се интересува от това никои пишеха разпродавали били да продадеш къща да *** надали имот несе продава и работа несе сменя платена запомнете го
19
1
 
0
 
! Отговори
Една дума: преди 4 години
Рагнарок!
18
1
 
1
 
! Отговори
Сетете се каква преди 4 години
Е цензурата. Вали вече е по следите на гордия българин *** и ако ще в противоядрен бункер да го заврете. Пишете го живоумрял!
17
1
 
0
 
! Отговори
Господин Уик преди 4 години
И аз не съм толкова добър и никой не е толкова добър, че да спаси тоя *** от тухлата дето ще му падне на главата. А на баща му ще кажа: Сина ти е ***!
16
2
 
0
 
! Отговори
Той сам си го призна преди 4 години
Преди малко, че е унищожил нечии личен свят! Ко рече, Ко? Че си убил Балдир! Лошо момченце значи ....
15
2
 
0
 
! Отговори
362 преди 4 години
361,360, 359 ... Хоти нещо нервиш ли се вече?
14
1
 
0
 
! Отговори
Казах ви докторе: преди 4 години
Не искате Ханибал Лектър в главата си! Въпросът е, че доктор Лектър не е такъв хирург като мен! Той мръсно работи!
13
0
 
0
 
! Отговори
Да не си краднал: преди 4 години
Проблемът с тая гривна е проблемът с големииииите челюсти!
12
0
 
0
 
! Отговори
Чувам аз чувам! преди 4 години
Как си мислиш, че си умен и недосегаем, че можеш да имаш каквото пожелаеш. В 99 от 100 може и да си прав. Но в 1 сбърка много жестоко! Мъртво жестоко!
11
0
 
1
 
! Отговори
Половин милион преди 4 години
Ми трябват честно в светлината на сегашните открития! И си ги заслужавам, а заради лотарийните незаслужковци ги нема 500 милиона. Наричам това върховна несправедливост и върховно човешко предателство!
10
1
 
0
 
! Отговори
Аз харесвам хирурзи преди 4 години
Хирург като реже, няма след това глупост! Нещо се е счупило - хирург! Нещо се е разкъсало - хирург! Нещо се е повредила нечия душа - хирург! Нещо има излишно в нечия душа - хирург! Махаш излишното, остава живото. Дори самия факт на осъзнаване на робството те прави свободен човек. Неговото легитимиране в съвременния свят те прави свободен човек. Защото истината ще те направи свободен! Защото ... достатъчно лъжи и мъртви конструкции и трупове има на света!
9
0
 
0
 
! Отговори
9 преди 4 години
Те ви решението! На половината невралгии и заболявания. Другото си е от човека. Робство с робство се убива. Мъртво с мъртво. Остават малки белези! Но болестта я няма вече, остават белезите от операцията. Те ви скалпел!
8
0
 
0
 
! Отговори
Кръг преди 4 години
В кръга три метала, три камъка и метеор! Нагрей ги до 400 и жигосай и дамгосай! Мъртвото мъртвото ще убие и живота ще остави да си намери пътя!
7
0
 
0
 
! Отговори
До Григорий Перлман преди 4 години
Гриша нищо лично брат, ама трябваше да вземеш ония два милиона. Те принципно си седят и ако искаш дай да си ги разделим, че на тоя свят не мое се скрие от маймуните къде ще да иде! Ми така де човека имаше достойнство на времето и ги не взе! Сега чак пък толкова в това безпринципните. Те и аз го направих номера с тебешира. Айде бе човек айде да си ги разделим ... Ти за физика и за математика, аз за психотерапия .....
6
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
лакомията на всеки да дръпне колкото се може повече без да се налага да дава много западна и северозападна европа с радост биха си спретнали нов съюз без участието в него на южна и югоизточна европа които страни винаги са били проблематични инати и трудни с прогресивни решения
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да делим по равно, а по братски. За съжаление сме най-малкото братче.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия излезе от СССР. Елцин помолил Желю Желев да признае независима Русия.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СССР е имал нула икономика! Затова се и разпадна.